Side 1 af 1

Re: Kaninkyndig søges

: 29. okt 2015, 07:31
af MissDitte
Kaniner kan sagtens være ude gennem hele vinteren. Deres pels tilretter sig efter klimaet, så de får vinterpels nu.
Dog er de jo temmelig udsatte hvis ikke de har et sted de "bor". De er jo byttedyr og kan let blive taget af alverdens andre dyr.

Hvordan de fanges ved jeg ikke. Min erfaring er, at de søger hjem. Men hvis de ikke er tamme smutter de nok væk inden i får fingrene i dem.

Retarderet synes jeg ikke du er. De bør fanges og gives til nogen der vil tage sig af dem, synes jeg.

Re: Kaninkyndig søges

: 29. okt 2015, 07:52
af Madam Pomfrey
-Kaniner graver huler og bor deri, - det kunne dog tyde på, når i ser dem i aftentimerne, at disse kaniner har "glemt" at det bør de gøre.
Vores kaniner der havde et 8 kvm stort jordareal, gravede og gravede og gravede, og boede hellere nede i jorden fremfor i buret, - en fik endda unger dernede, og vi så dem først da de var med pels og øjne.

I Hi går de ikke dog!

- de er svære at fange nu, hvor de har været uden menneskekontakt længe.
Det er nok den bedste løsning at spørge en nærliggende dyrelæge om denne har et indfangningsbur i kan låne, eller evt. dyrenes beskyttelse eller lign.
Så sætter man buret op, med mad i, og lågen klapper når dyret går ind.

- ja dyrenes beskyttelse tager imod kaniner.
Men altså de har så mange dyr! - hvis i indfanger dem, så prøv at afsætte dem igennem dba, gratis til afhentning.
(ja nu bliver det måske morbidt for nogle, men gå evt. på dbas's salgsside for slanger og krybdyr og tilbyd dem som slangemad)

Re: Kaninkyndig søges

: 29. okt 2015, 07:54
af Flora
Om de kan klare sig ved jeg ikke, men jeg synes helt klart I skal fange dem ind. Dyrenes beskyttelse tager også imod kaniner, så jeg ville kontakte nærmeste internat og høre om de har plads. De kan måske også give gode råd mht. indfangning. Umiddelbart tænker jeg I skal lægge mad ud et sted og håbe på de så kommer. Så kan I stille og roligt nærme jer og tage dem, mens de er optaget af maden. Om det lykkes kommer jo nok an på hvor tamme de er, men det er da forsøget værd.

Bliver i øvrigt lidt forarget over dine kolleger at de bare vil lade stå til. Helt generelt har dyr der har levet i fangenskab jo svært ved at klare sig i naturen, så man kan sgu da ikke være bekendt bare at gøre ingenting! Så nej, du er helt sikkert ikke retarderet når du bekymrer dig. Tværtimod.

Re: Kaninkyndig søges

: 13. dec 2015, 21:22
af Krølle
Fandt I nogensinde en løsning ift de små pelstotters fremtid?

Re: Kaninkyndig søges

: 6. mar 2016, 09:48
af Lone Elizabeth
Vi har ødegård i Sverige, og der er der vilde kaniner. Der selvfølgelig også udnytter forhåndenværende muligheder. Bliver ikke fodret. Og de brune unger er da nuttede forår-sommer. Men nogle år er der en del og andre meget få. Men efter 15 år har vi indtrykket at det regulerer sig selv.

Vildsvinene som er en pestilens indimellem rører dem jo ikke. Så det er mår og ræve der tager dem. Der er nærmest ingen vilde/halvvilde katte. Den sidste tog vi selv med hjem for 5 år siden.