Jobjagter-tråden

kattekonen
Indlæg: 140
Tilmeldt: 18. jul 2017, 14:21
Kort karma: 9
Likede indlæg: 114

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf kattekonen » 20. okt 2018, 07:00

Maanii skrev:
Rapfisk skrev:
Maanii skrev:Jeg var til samtale i går.

Ham som ledte samtalen var totalt fan-boy af min nuværende arbejdsplads, og jeg endte med at bruge halvdelen af samtalen på at fortælle om mit nuværende arbejde fordi han var utroligt fascineret og spurgte meget ind, og den anden på at prøve og snakke det ned fordi han var intimideret og mente jeg kun kunne være overkvalificeret.

Øv.

Tillykke med samtalen.

Det har jeg også prøvet. Mega-ufedt. Fik heller ikke jobbet, og jeg tror kun, jeg var der for, de kunne udfritte mig om den tidligere chef.


Jeg tror desværre også det primært var nysgerrighed der fik mig til samtalen.
Det virkede som om han synes det var helt til grin at jeg overhoved havde søgt stillingen.


Det er meget sjovt at du også har den oplevelse, for det er faktisk noget jeg er blevet meget overrasket over i alt det her jobsøgningshalløj, at det føles som at den arbejdsgiver der står på CV´et giver flere point end den stilling og det ansvar man har haft. Det giver overhovedet ingen mening i mit verdensbillede, men hvis man har Lego, Novo Nordisk, Danske Bank eller Mærsk på sit CV, så er det stort set lige meget hvad man har lavet i den pågældende virksomhed. :/

Jeg har også fornemmelsen af, at jeg kun bliver kaldt til samtale, fordi jeg for 12 år siden var ansat i en mellemstor virksomhed indenfor min branche. Min nuværende arbejdsgiver som er en lille nichevirksomhed i branchen betyder ingenting for dem. Én chef jeg var til samtale, sagde det endda direkte da han gav mig afslaget "du skal bare blive ved med at søge, så skal det nok lykkes, X-mellemstor-virksomhed er ikke dårligt at have på sit CV" -jeg var bare totalt WHAT. :8: :8: Jeg var ansat 3,5 år i den mellemstore virksomhed, men har været 12 år i den lille, og denne virksomhed blev overhovedet ikke nævnt som værende relevant. Det var nærmest bare som at have et kæmpe ubetydeligt hul i ansættelsesrækken.
2
IrmaPigen
Indlæg: 4564
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 535
Likede indlæg: 6125

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf IrmaPigen » 20. okt 2018, 17:58

Tilly skrev:
IrmaPigen skrev:Nå. Skidt nyt herfra.

Det dersens barselsvikariat jeg har nuppet for at få lidt ro på.

Jeg er jo blevet allergisk over for skimmel efter jeg har boet i det.

For et par uger siden fik jeg et mega allergianfald mens jeg sad på jobbet.

Og siden da har mine luftveje og øjne været yderst generede hver gang jeg er på arbejdspladsen.

Sååå..... Er nødt til at sige op. Pga dårligt indeklima. Det lyder bare som jordens dårligste undskyldning. De tror jo jeg er idiot!! :blush:

Derudover kan jeg faktisk rigtig godt lide chefen. Jeg kan mærke jeg synes hun gør mange ting rigtigt og at hun er en god chef - og hendes personlighed kan jeg også godt lide. Så jeg har det virkelig dårligt med det og med at sige op med 14 dages varsel. Jeg ved godt det bliver et problem for dem.

Men mine luftveje er helt ødelagt efter en arbejdsdag, så det går bare ikke :/


Hvis det påvirker dig så slemt, så må en sygemelding da evt kunne komme på tale?

Og under alle omstændigheder lyder det da som noget du skal snakke med din AMR om. For det er da slet ikke ok med en arbejdsplads med så dårligt indeklima.


Altså umiddelbart er det jo kun mig, der reagerer. Fordi jeg nu er blevet "begavet" med en allergi.

Så jeg tænker ikke, at de på den baggrund sætter den store eftersøgning i gang. For den slags kan være virkelig svært at finde.

Til gengæld har jeg besluttet at bede om at blive opsagt, så jeg ikke ryger i karantæne.

Hvis hun ikke vil det, må jeg jo være hård og egoistisk og sygemelde mig og vente på en opsigelse.

Jeg håber dog, hun kan se fornuften i selv at opsige mig. Det ville jeg afgjort have det bedst med.
0
Brugeravatar
Maanii
Indlæg: 943
Tilmeldt: 30. apr 2016, 09:10
Kort karma: 263
Likede indlæg: 3968

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Maanii » 23. okt 2018, 07:55

Hvor lang tid synes I man kan forvente at skulle vente på svar efter en 1. samtale om man er gået videre til 2. samtalen?
0
Put egg on my house, I kill what you love!
Fynerfin82
Indlæg: 343
Tilmeldt: 25. aug 2015, 06:23
Kort karma: 48
Likede indlæg: 617

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Fynerfin82 » 23. okt 2018, 09:57

Maanii skrev:Hvor lang tid synes I man kan forvente at skulle vente på svar efter en 1. samtale om man er gået videre til 2. samtalen?


Afhængigt af virksomheden, omkring en uges tid. Jeg har dog oplevet at det tog noget længere, men kun ved en helt lille virksomhed.
1
Fynerfin82
Indlæg: 343
Tilmeldt: 25. aug 2015, 06:23
Kort karma: 48
Likede indlæg: 617

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Fynerfin82 » 23. okt 2018, 17:27

Jeg hader virkelig den her periode fra man sender en ansøgning og til man hører noget. Jeg er først ledig fra på mandag, så pt søger jeg kun de stillinger jeg synes er virkelig spændende (hvilket så er 1 stilling). Men fra på mandag er det jo 2 ansøgninger om ugen, så må hellere bare vænne mig til det. Der var ansøgningsfrist i dag på det spændende job, så håber virkelig at høre noget en af de næste par dage
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 3183
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 294
Likede indlæg: 5626

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Tilly » 23. okt 2018, 18:09

Øv øv, endnu et “pænt” afslag i dag a la “det er ikke fordi du ikke er kvalificeret, men der var en anden med mere erfaring”.

Argh, jeg træt af den begrundelse. Jeg skulle måske have spurgt lidt mere ind til afslaget, men jeg blev nok bare så skuffet at jeg ikke kunne. Det var virkelig en behagelige samtale jeg var til i dag, så jeg havde da nået at håbe på et positivt udfald.

Det mest positive ved det, hvis jeg skal prøve at finde noget positivt ved endnu et afslag, er at arbejdspladsen lå forholdsvis langt væk (en times kørsel), så nu kan jeg fortsætte med at håbe på et nyt arbejde tættere på min bopæl.
0
Wunder8
Indlæg: 493
Tilmeldt: 29. dec 2015, 15:42
Kort karma: 104
Likede indlæg: 1326

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Wunder8 » 24. okt 2018, 07:12

Maanii skrev:Hvor lang tid synes I man kan forvente at skulle vente på svar efter en 1. samtale om man er gået videre til 2. samtalen?


Min erfaring er, at der i store virksomheder godt kan gå laaang tid, hvis de har travlt.
0
kattekonen
Indlæg: 140
Tilmeldt: 18. jul 2017, 14:21
Kort karma: 9
Likede indlæg: 114

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf kattekonen » 24. okt 2018, 16:22

Var til jobsamtale i dag - fortrød helt at jeg havde søgt. De var såmænd meget søde, men jeg er generalist, som egentlig søger hen imod noget specialisering. Og de var bare så generaliserede så jeg har aldrig hørt noget lignende. De varetog selv alle funktioner, lige fra top til bund. Det kan jeg bare mærke slet ikke er mig.

Så nu ved jeg faktisk ikke rigtig hvad jeg skal gøre. Om jeg bare skal håbe på at de giver mig afslag, eller om jeg selv skal tage teten og sige nej, tak til jobbet. Hvad synes I?
0
Chichu
Indlæg: 334
Tilmeldt: 12. sep 2015, 20:24
Kort karma: 19
Likede indlæg: 786

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Chichu » 24. okt 2018, 17:32

kattekonen skrev:Var til jobsamtale i dag - fortrød helt at jeg havde søgt. De var såmænd meget søde, men jeg er generalist, som egentlig søger hen imod noget specialisering. Og de var bare så generaliserede så jeg har aldrig hørt noget lignende. De varetog selv alle funktioner, lige fra top til bund. Det kan jeg bare mærke slet ikke er mig.

Så nu ved jeg faktisk ikke rigtig hvad jeg skal gøre. Om jeg bare skal håbe på at de giver mig afslag, eller om jeg selv skal tage teten og sige nej, tak til jobbet. Hvad synes I?


Jeg prøvede noget meget lignende i går. Jeg var også til samtale på et job. De var super søde, det var et rart sted og de virkede meget begejstrede for mine kompetencer. Det var bare for decentralt. Opslaget havde beskrevet, at stillingen også varetog en del af større, tværgående udviklingsprojekter og at der var meget direktionsbetjening. Det nedtonede de meget til samtalen, hvor de mest talte om hvordan man skulle arbejde med decentrale ledere og løbe med de projekter, som den centrale stab fandt på. Her dagen efter er min mavefornemmelse, at det kommer jeg ikke til at blive glad for i længden. Måske det første år, men så kommer jeg til at kede mig. Og det vil hverken være fedt for dem eller mig.

Så jeg skriver til lederen i morgen og siger, at hvis de overvejer at gå videre med mig, så vil jeg gerne have en snak i telefonen med hende for at få mulighed for at stille lidt flere spørgsmål til stillingen. Her vil jeg finde ud af, om min mavefornemmelse ift. stillingens indhold er rigtig, eller om det måske bare var samtalen, der fokuserede skævt.

Hvis min mavefornemmelse er rigtig, så vil jeg slutte samtalen af med, at det desværre ikke føles som det rigtige job for mig. Synes et eller andet sted, at jeg skylder dem at sige det, så de ikke skal spilde deres tid på mig. Har også prøvet at sidde med i et ansættelsesudvalg, hvor den udvalgte takkede nej. Det er ikke fedt. Og det er faktisk heller ikke fedt altid at vide, at den der så blev ansat var "nummer 2".

Organisationen virkede også rigtig spændende, så jeg vil også gerne gøre det på en ordentlig måde, så jeg bedre kan søge ind i en anden (og mere central) stilling en anden gang.

Men om man decideret skylder dem det, det ved jeg faktisk ikke om jeg synes... det er vel en del af gamet, at begge parter skal vurdere om matchet er der. Jeg tænker bare, at hvis man ved med sikkerhed, at man ville takke nej til tilbud om jobbet, så er det god stil at melde det så hurtigt som muligt.
2
No1
Indlæg: 1854
Tilmeldt: 14. sep 2015, 05:37
Kort karma: 172
Likede indlæg: 2908

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf No1 » 30. okt 2018, 08:25

Maanii skrev:
Rapfisk skrev:
Maanii skrev:Jeg var til samtale i går.

Ham som ledte samtalen var totalt fan-boy af min nuværende arbejdsplads, og jeg endte med at bruge halvdelen af samtalen på at fortælle om mit nuværende arbejde fordi han var utroligt fascineret og spurgte meget ind, og den anden på at prøve og snakke det ned fordi han var intimideret og mente jeg kun kunne være overkvalificeret.

Øv.

Tillykke med samtalen.

Det har jeg også prøvet. Mega-ufedt. Fik heller ikke jobbet, og jeg tror kun, jeg var der for, de kunne udfritte mig om den tidligere chef.


Jeg tror desværre også det primært var nysgerrighed der fik mig til samtalen.
Det virkede som om han synes det var helt til grin at jeg overhoved havde søgt stillingen.Det er godt nok uprofessionelt! Og virkelig spild af hinandens tid...

Jeg har engang været til samtale til en studenterstilling, hvor de også kørte på mig. Jeg var for overkvalificeret, og hvorfor havde jeg dog søgt et job, hvor jeg skulle arkivere osv. Og hvorfor ville jeg overhovedet køre så langt for det. Det virkede som om jeg var kaldt ind som en eftertanke. (Ret respektløst at kalde folk ind, der kører 1 time +, hvis de allerede har så mange forbehold.)
1
Don't get so tolerant that you tolerate intolerance.
Brugeravatar
Maanii
Indlæg: 943
Tilmeldt: 30. apr 2016, 09:10
Kort karma: 263
Likede indlæg: 3968

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Maanii » 30. okt 2018, 10:41

No1 skrev:
Det er godt nok uprofessionelt! Og virkelig spild af hinandens tid...

Jeg har engang været til samtale til en studenterstilling, hvor de også kørte på mig. Jeg var for overkvalificeret, og hvorfor havde jeg dog søgt et job, hvor jeg skulle arkivere osv. Og hvorfor ville jeg overhovedet køre så langt for det. Det virkede som om jeg var kaldt ind som en eftertanke. (Ret respektløst at kalde folk ind, der kører 1 time +, hvis de allerede har så mange forbehold.)


Jeg endte med at tage til en 2. aftale hvor jeg på forhånd skulle løse en (grafisk) opgave (4-ish timers arbejde).
Da jeg havde været der i ca. 7 min havde han ikke mere på agendaen... Jeg havde arrangeret fri fra mit nuværende arbejde og brugt en time på transport.

Virkelig utjekket.
0
Put egg on my house, I kill what you love!
limitededition
Indlæg: 547
Tilmeldt: 11. apr 2016, 16:56
Kort karma: 66
Likede indlæg: 592

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf limitededition » 30. okt 2018, 12:51

Jeg har søgt to stillinger i weekenden. Det er lidt hårdt, for jeg vil egentlig rigtig gerne blive hvor jeg er. Men det tærer psykisk at der er så mange problemer.
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5829
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1431
Likede indlæg: 5722

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Spjaerten » 30. okt 2018, 20:42

Venter stadig på svar jeg var lovet i fredags :rulle: imorgen er det 2 uger siden jeg var til samtale.

Men ja imorgen er sidste dag i oktober. Så kan melde mig ind her officielt :trist:
0
Tryk på * :slem:
IrmaPigen
Indlæg: 4564
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 535
Likede indlæg: 6125

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf IrmaPigen » 1. nov 2018, 06:43

Jeg skal altså have skrevet nogle ansøgninger i weekenden.
0
Brugeravatar
Stitch
Indlæg: 2844
Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
Kort karma: 352
Likede indlæg: 5311

Re: Jobjagter-tråden

Indlægaf Stitch » 1. nov 2018, 08:38

IrmaPigen skrev:Jeg skal altså have skrevet nogle ansøgninger i weekenden.


Er det helt til hest nu der da?
0

Tilbage til "Job"