Når man ikke ved hvor attraktiv arbejdskraft man egentlig er

Guldfisk
Indlæg: 542
Tilmeldt: 18. aug 2015, 18:40
Kort karma: 54
Likede indlæg: 1261

Re: Når man ikke ved hvor attraktiv arbejdskraft man egentlig er

Indlægaf Guldfisk » 15. jun 2016, 06:32

Bare lidt spørgsmål til input og så foreslår jeg, at du bruger nogle uger på bare at studere jobopslag - så du kan fornemme på mængden og typen af opslag, om det er realistisk kun at søge i favoritbyen.

Er de geografiske steder, du har i toppen, de samme som alle andre?
Ved du, om alle fra årgangen før dig er i job?
Vil du hellere have barselsvikariater og lignende tidsbegrænset i favoritbyen end fast stilling et mindre attraktivt sted?

Og jeg kender godt følelsen. Jeg blev færdig samtidig med en veninde, og vi var jo halvvejs begyndt at overveje at søge i Grønland (bunden på vores geografiske liste). Og vi fik begge job inden vi havde været ledige 3 mdr.
2
Lulu
Indlæg: 1644
Tilmeldt: 11. apr 2016, 16:42
Kort karma: 105
Geografisk sted: Odense
Likede indlæg: 1725

Re: Når man ikke ved hvor attraktiv arbejdskraft man egentlig er

Indlægaf Lulu » 15. jun 2016, 07:56

Jeg gjorde det da jeg begyndte at skrive speciale at jeg søgte de jobs som jeg syntes var virkelig spændende. Jeg havde ikke geografi som prioritet som sådan mine mere hvad jobbene indeholdt. Jo tættere på specialeaflevering jeg kom jo mindre kritisk blev jeg med jobtyper. Jeg tænker det er en meget normal fremgangsmåde og at du sagtens kan benytte dig af den.
Jeg gjorde endvidere det at mine onsdage var jobsøgningsdag. Det er rart at få en pause med spevialeskrivning. Så de første par onsdage da jeg skrev brugte jeg på at få udarbejdet et godt cv og se hvad der hittede hos andre at skrive i ansøgninger. Og se forskellige jobopslag og lave et ark med hvornår de skulle søges. Da cv og ansøgning var på plads blev onsdagens brugt på at skrive ansøgninger. Det fungerede vildt godt for mig at jeg fik et afbræk i ugen hvor det ikke var speciale.
0
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 2810
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 263
Likede indlæg: 3240

Re: Når man ikke ved hvor attraktiv arbejdskraft man egentlig er

Indlægaf girl_beat » 16. jun 2016, 13:05

Nu kender jeg ikke din branche, så det er svært at give helt konkrete råd. Men de fleste arbejdsgivere rekrutterer med forholdsvist kort varsel, fordi de ofte står med en tom plads, der skal udfyldes hurtigst muligt. Som specialestuderende ville jeg derfor ikke søge jobs ALT for tidligt i processen, men derimod sætte tempo på hen i mod afleveringen og sørge for at være proaktiv ift. dit netværk.

Husk at mere end halvdelen af de ledige stillinger (i det private, vel at mærke) aldrig bliver slået op! At få et job handler derfor lige så meget om at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, som det handler om at kunne præsentere flotte papirer, og det er derfor en god idé at være proaktiv og tænke lidt 'ud af boksen' :)
1
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D

Tilbage til "Job"