Stars skrev:fisken80 skrev:HerErJeg skrev:Jeg var i Bilka, og så det der begreb krogmodnet flæskesteg.
Det ligner et fantastisk påfund for at tage dobbelt pris af et helt oridinært produkt, og 249 kr. for 1/3 flæskesteg er vist også ret godt betalt.
Der er nu forskel på almindelig flæskesteg og dem krogmodnede. Jeg har så sent som i dag siddet og læst om det.
Jeg har ikke læst om det - men ud fra navnet at dømme, svarer det lidt til, der er alm billige marinerede sild og gammeldags modnede sild? Hvis man ikke vil betale for kvaliteten som den var i gamle dage, så lader man selvfølgelig bare være med at købe de produkter.
Der er selvfølgelig et element af storytelling inde over, når det kommer til den slags produkter, og en god historie sælger som bekendt. Men både krogmodning eller modning af sild har elementer som gør produktet dyrere.
Gammeldags modnet sild, skal f.eks. Stå på Tønder i 6-12 mdr med salt, sukker og krydderier, for at opnå den langsomme naturlige modning, der skal altså bindes en del kapital før man begynde at sælge produktet og få penge ind igen. En alm. marineret sild bliver vandet og modnes/marineres med eddike i en uges tid, så er de klar til salg. De er måske nok billigere, men du betaler også en ret høj kilopris for vand og eddike.
Og det er lidt samme historie med der krogmodnede kød, 1kg krogmodnet steg, er nok startet som 1,5-1,8kg steg, da kødet i løbet af modningen taber 25-33% væske, hvorved smagsstofferne koncentreres, og kødets naturlige enzymer mørner kødet samtidigt, og inden salg skæres den tørre skorpe som dannes udenpå kødet fra, men du betaler reelt for den oprindelige steg.
Det er lidt den samme årsag til at f.eks. Amarone vin koster så meget mere end andre vine, druerne tørres inden de presses, så smagsstoffer koncentreres, men man ender med meget mindre druesaft/vin, så pris pr dråbe/glas/flaske bliver så meget større.
Om man så mener den ekstra smag, er den højere pris værd, ja det må hver især gøre op med sig selv.