Væk med de perfekte kroppe: Politikere vil mærke retoucherede reklamer

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
abcd
Indlæg: 3785
Tilmeldt: 21. sep 2016, 12:18
Kort karma: 132
Likede indlæg: 4269

Re: Væk med de perfekte kroppe: Politikere vil mærke retoucherede reklamer

Indlægaf abcd » 18. apr 2018, 04:13

dgd2007 skrev:Jeg er helt enig i, at det blive meget bøvlet at skulle bevise/modbevise at noget er/ikke er photoshoppet.

Men at afvise den slags tanker bare fordi det er "symbolpolitik" er en smule letkøbt. Symboler er da vigtige, og hvis den ultimative "symbolpolitik" er vel photoshoppede damer på plakater? :gruble:


Man skal starte med at definere hvad det præcis betyder at noget er photoshoppet. Vejen fra lys der rammer kameraets linse, til farve på en plakat er temmelig lang. Kameraet kan indstilles på mange forskellige måder, og hvilke af kameraets indstillinger hører under "retouchering"? Hører alle filtre i Photoshop og lignende programmer under retouchering, eller er det o.k. f.eks. at ændre lysets farve som man også kunne have gjort med kameraet?

Og så tænker jeg stadig at hvis det bliver universelt, så bliver det bare en konkurrence om at have den smukkeste ikke-retoucherede model i sine reklamer for at undgå mærkatet. Og de kan helt sikkert komme rigeligt langt med andre fif end retouchering til at gøre enhver kropsbevidst teenager akkurat lige så utilfreds med sin krop som hun er i dag. En ikke-retoucheret model i et ideelt fotografi-setup er jo stadig længder smukkere end den gennemsnitlige teenager nogensinde kan håbe at blive.
0

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"