Opfordring til danskerne: Åbn dit hjem for en ung hjemløs

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Bad Samaritan
Indlæg: 250
Tilmeldt: 1. maj 2017, 19:17
Kort karma: 68
Likede indlæg: 1013

Re: Opfordring til danskerne: Åbn dit hjem for en ung hjemløs

Indlægaf Bad Samaritan » 9. maj 2018, 08:14

Heldigvis har vi en smadderparat højrefløj, som mener, vi skal hjælpe sårbare danskere først. Er det ikke dét kort, de plejer at spille, når nogen formaster sig til at minde om internationale forpligtelser i forbindelse med flygtningekrisen? :lol:

Anyways, så er det en rimelig halvhjertet/hjernet løsning - men så igen, psykiatrien er efterhånden så afmagret, at initiativer som dem her ligefrem kan overvejes. Men det kan vi takke de danske vælgere for. Ikke Røde Kors...
3
Brugeravatar
vulpesVelox
Indlæg: 1301
Tilmeldt: 19. okt 2017, 09:55
Kort karma: 160
Geografisk sted: intetsteds og allevegne
Likede indlæg: 2544

Re: Opfordring til danskerne: Åbn dit hjem for en ung hjemløs

Indlægaf vulpesVelox » 9. maj 2018, 08:36

Juki skrev:
Delfin skrev:Jeg har i en begrænset periode haft en ung sofa-hjemløs mand boende. Det var en jeg kendte noget til i forvejen, så jeg var ikke nervøs for det. Jeg så nu ikke voldsomt meget til ham, han sov videre på sofaer i byen i nærheden af hans skole, men adressen gav adgang til at få orden på diverse personlige papirer og komme videre til en egen bolig. Mage til bureaukrati for at få ham tilmeldt på adressen, skal man lede længe efter, så jeg kan godt forstå nogle hjemløse uden bagland giver op på vejen. (I behøver ikke fortælle mig, at man reelt skal bo på adressen for at være tilmeldt, det ved jeg godt i forvejen, men det var udvejen for at få ham videre).

Hvad var problemet i at få ham tilmeldt?

En klassiker ude i kommunerne er at trække adresse-kortet: Man påstår, at borgeren skal have en fast adresse for at blive tilknyttet systemet, imens borgeren typisk behøver at være tilknyttet systemet for at skaffe sig en adresse.
Det passer slet ikke. For at være berettiget til ydelser, skal man blot opholde sig i kommunen. Der kan gå nogen tid før diskussionen borger og kommune imellem ophører (hvis borgeren ikke er bekendt med paragraffen, ikke har overskuddet til at tage kampen op etc), i hvilket tidsrum borgeren egentlig er overladt til sig selv.


Ad spørgsmålet:
Ja, det ville jeg, og ja, det gør jeg. Jeg inviterer folk, jeg kender (og står i godt forhold til), og der er nok at tage af. Det er begyndt at være en hyppigt tilbagevendende problemstilling; der er næsten hele tiden mindst en i vores gruppe/klub/holistiske, langhårede samfund, der er på røven. Sådan var det ikke for en fem-ti år siden.

Jeg bor på klubværelse, men jeg synes der er god plads til en sofagæst alligevel. Hellere det end at skulle spekulere over om en bekendt sidder på en tilfældig kilometersten og er ved at fryse ihjel.
0
"Because that water seeks her own
For five and one half hours she would flow
She had 53 miles to go"

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"