Republikanere overfaldet

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Raenil
Indlæg: 600
Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
Kort karma: 29
Geografisk sted: Silkeborg
Likede indlæg: 1671

Re: Republikanere overfaldet

Indlægaf Raenil » 30. maj 2018, 16:49

Akehurst2 skrev:
Raenil skrev:
Akehurst2 skrev:For nu at komme væk fra verdenskrigene, så vil jeg bare erklære mig enig med ham her: https://politiken.dk/debat/debatindlaeg ... otspladsen

Så tynd er altså den demokratiske fernis. Respekten for ytringsfriheden kan ligge på et meget lille sted, når det gælder mindretal, som benytter sig af deres grundlovssikrede rettigheder til at fremføre legitime politiske budskaber.

Én ting er selve begivenheden på slotspladsen, noget helt andet er den larmende tavshed fra det politiske niveau. Hvorfor var partilederne ikke ude med kraftige fordømmelser af en folkemængde, som optrådte helt og aldeles uacceptabelt?


Ytringsfrihed er ikke retten til at blive hørt på en placering efter eget valg.


Du har forsamlingsfriheden i grundloven og ytringsfriheden til ikke at have dine ytringer forhåndscensureret, så hvis dit ønske er at komme med lovlige budskaber på offentlig vej, så er det helt bestemt beskyttet.


Grundlovens § 79 garanterer forsamlingsfriheden i Danmark med ordlyden: "Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Offentlige forsamlinger har politiet ret til at overvære. Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred."

Forsamlingsfriheden er altså ikke total.

Og så bliver jeg bare så træt hver gang nogen råber "MIN YTRINGSFRIHED ER KNÆGTET" hvis de ikke får lov at bruge den på lige præcis den måde de vil.
Der er masser af ytringsfrihed i Danmark. De kan lave en blog, skrive et indlæg på Facebook, lave løbesedler og putte dem i postkasser. Der er også masser af ledige parker at tale i.

Men der er ikke nogen grundlovssikret ret til at få lov at tale og demonstrere midt i en forsamling af mennesker med modsatrettede synspunkter.
Og godt det samme!
3
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5565
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 592
Likede indlæg: 3365

Re: Republikanere overfaldet

Indlægaf Falstria » 30. maj 2018, 17:00

Akehurst2 skrev:
Men jeg tror ikke, de havde regnet med at pensionister, der var inde for at vinke til Frederik ville gå til angreb. Jeg er i hvert fald meget overrasket over, at de gjorde det.


Jeg er ikke overrasket, ikke det mindste. Det tror jeg de færreste er.
Du må overveje hvordan du bedømmer den slags fremover.
0

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"