Må man hænge sine forældre ud?

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 570
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 10
Likede indlæg: 293

Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Madam » 9. nov 2018, 10:20

Lægen Charlotte Bøving har på DR 1 lavet tre programmer med titlen ”Din psykopat!” om begrebet psykopati, hvor hun blandt andet har beskrevet sin afdøde far som en mand med psykopatiske træk. Han havde en stærk evne til at manipulere, han manglede empati og var voldelig og selvretfærdig.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/medie ... raeldre-ud

"Og den slags må få enhver til at overveje, om der ikke findes grunde til, at man generelt skal afholde sig fra på den måde at gøre sin far eller mor til et offentligt anliggende. Man kan på forskellig vis portrættere dem og også inddrage det, der ikke var perfekt, men må man decideret blotlægge dem? Det er trods alt i kraft af ens forældre, at man overhovedet har fået livet, og hvis man i fjernsynet eller i bøger eller på anden vis som brændstof i sin egen synlige karriere indsætter dem i en offentlig skurkerolle, som de ikke selv har mulighed for at nuancere, har man taget sig en meget voldsom frihed."

Som yngre ville jeg ha' været i vildrede og ikke kunne sætte ord på det, såfremt en af mine forældre havde en sådan egenskab, men i arbejdssammenhæng, har jeg senere truffet en leder med samme kedelige egenskaber og var ikke i tvivl, mener mener også at andre...specielt yngre mennesker... kan blive hjulpet af, at kendte går ud med disse bekendelser, og hjælpe manges selvværd fremover.

Glemmer aldrig Troels Kløvedals erindringer fra barndommen "Den tynde Hud", hvor han fortæller om forældrenes frygtelige skilsmisse, og faderens 'bortførelse' af Troels fra plejefamilien, det viser, at man trods en hård barndom kan komme ud på den anden side, får et godt liv og blive et helt menneske.

Skal man dele disse oplevelser med andre, og tror man som jeg på, at det kan hjælpe andre?!
0
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 3163
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 370
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 6433

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Mistermor » 9. nov 2018, 11:52

Jeg har ikke fået set udsendelserne endnu, men jeg har planer om det, for jeg synes, det lyder interessant.

Jeg ved af gode grunde ikke, hvad Sørine G mener, når hun skriver blotlægge, men jeg synes, det er et ualmindeligt dårligt argument, at man skulle lade være, fordi de har givet en livet!

Jeg har oplevet i mange sammenhænge, at der er en vis trøst og "ro" i at opleve, at andre har det ligesom en selv. Om det handler om smerter, psykiske vanskeligheder eller knubs fra barndommen; det er rart at møde en forståelse, der rækker dybt. Derfor tror jeg, at programmet (forudsat det er klippet fornuftigt) vil kunne hjælpe nogen.

Oveni er faren jo død, så han oplever det ikke.

Jeg synes (som så mange andre gange), at Sørine er på tværs. Hvordan kan det være datteren, der skal holde sig tilbage (endda efter farens død), hvis faren har opført sig sådan; https://www.femina.dk/psykologi/kendte- ... g-voldelig
6
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 3903
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 748
Likede indlæg: 6327

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf FormerlyKnownAs » 9. nov 2018, 12:47

Jeg har af og til lyst til at fortælle vidt og bredt om hvad det er for nogle elendige forældre jeg har og gøre deres omverden opmærksom på hvad de har gjort. Men der er min historie og så længe mine forældre lever, så kan opponere og deres historie er en anden. De kan ikke være vidne på mit vidnesbyrd og jeg har ikke lyst til at give dem den magt. De er også fravalgt i mit liv af en årsag. Jeg vil ikke have dem i nærheden af mig.

Den dag at de dør så kan min historie stå uimodsagt og det ser jeg egentlig frem til at den kan. For det er netop min historie og mine oplevelser og den er min virkelighed.

Omvendt er jeg ikke et sekund i tvivl om at den version de har overbevist sig selv om er sandheden bliver udbredt vidt og bredt til mange som kender mig vis mine forældre og den står uimodsagt. Hvorfor jeg har valgt alle i den kreds fra...eller er blevet valgt fra. Inkl dele af familien. Men det viser også hvor ubetydelige de mennesker var/er for mig og hvor uvigtig deres mening og holdning er.

Så jeg synes egentlig fint at man kan fortælle sin historie, særligt når vedkommende er død. Er de i live skal man naturligvis være opmærksom at det kan give en del ballade. Så jeg forstår godt at man vælger til de ikke er mere. Og jeg synes sådan set ikke at det er at hænge ud.

Sørines argument om st have givet dem liv giver jeg intet for. Tønderpigernes forældre gav dem også liv. Skal de så slå hælene sammen og holde mund?
Senest rettet af FormerlyKnownAs 9. nov 2018, 12:57, rettet i alt 1 gang.
4
/Dullen
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 570
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 10
Likede indlæg: 293

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Madam » 9. nov 2018, 13:00

Confucius skrev:Ja.


Svarer du JA til, at man må hænge sine forældre ud, eller forr. kommentator, der bl.a. spørger om, Tønderpigen også skulle ha' holdt mund?!

Og i givet fald HVORFOR???
0
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)
Brugeravatar
Dmitra
Midlertidigt udelukket efter eget ønske
Indlæg: 5375
Tilmeldt: 9. jul 2017, 08:27
Kort karma: 817
Likede indlæg: 11176

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Dmitra » 9. nov 2018, 13:01

Ja.

Men det er et typisk Sørine argument. Jeg tror endnu jeg har tilgode at høre hende sige noget tilnærmelsesvis fornuftigt nogensinde.
4
Ich will nicht ins Paradies
Wenn der Weg dorthin so schwierig ist
Wenn ich nicht rein darf, wie ich bin
Bleib ich draußen vor der Tür! :deer:
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 570
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 10
Likede indlæg: 293

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Madam » 9. nov 2018, 13:21

Confucius skrev:
Madam skrev:Svarer du JA til, at man må hænge sine forældre ud,


Ja.

Madam skrev:eller forr. kommentator, der bl.a. spørger om, Tønderpigen også skulle ha' holdt mund?!


Nej, jeg svarer på det jeg citerer.

Madam skrev:Og i givet fald HVORFOR???


Fordi man ligger som man har redt. Uanset om man er psykopat eller forælder eller noget tredje, så er man selv ansvarlig for sin færden og gebærden. Hvis man opfører sig dårligt over for folk, så har man altså bare ikke noget krav på at de skal fortie sandheden eller lyve om det. Det er du måske uenig i?


Du citerer ingen i kommentaren kl. 13.52, så vidt jeg kan se (undtagen overskriften), derfor mit spørgsmål. :)

Men alle voksne er naturligvis ansvarlige for deres egen færden, men det er vist ikke Charlotte Bøvings ærinde, og jeg kan heller ikke se, at hun behøver at undskylde noget.

Og hvis du mener, at det er Bøvings far, der ikke har noget krav på, at hun fortier noget, så er vi helt enige. :)
1
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 5113
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 541
Likede indlæg: 4734

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Sophies-mor » 9. nov 2018, 13:31

Sørine ævler som sædvanligt.
Hvorfor må man ikke sige sandheden uanset, at den ikke er pæn?
4
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 570
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 10
Likede indlæg: 293

Re: Man kan godt skrive noget andet her!

Indlægaf Madam » 9. nov 2018, 14:23

Confucius skrev:
Madam skrev:Du citerer ingen i kommentaren kl. 13.52, så vidt jeg kan se (undtagen overskriften), derfor mit spørgsmål. :)


Overskriften ER et spørgsmål som er citeret.

Udklip1.JPG


Overskriften kan man ændre præcis som man vil - ligesom jeg har gjort i dette indlæg, helt oppe i toppen.


Tak, så er den på plads. :)
0
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)
Brugeravatar
missme
Indlæg: 309
Tilmeldt: 12. aug 2015, 17:00
Kort karma: 20
Likede indlæg: 366

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf missme » 9. nov 2018, 14:30

Nu syntes jeg egentlig ikke at hun "hænger dem ud". Hun taler faktisk meget kærligt om dem begge syntes jeg, men fortæller så også om alt den rådenskab der også var. Hendes mor er helt inforstået med det, og hun er altså en dame som godt kan sige fra, er hvad jeg hører (bor i samme by som hende). Det er min opfattelse at Charlotte gør det for at sætte fokus på sygdommen, for at give talerør til andre og sætte ord på problemer, så andre som oplever det samme, oplever at de ikke står alene. I hvert fald slet ikke for at hænge dem ud.
Jeg syntes faktisk ikke at man må "hænge sine forældre ud". Altså bare råbe til verden hvor forfærdelige de var, uden at være bare lidt nuanceret eller uden andet formål end at få afløb for sin frustration. Jeg har set min del af forældre som har svigtet deres børn, men jeg har aldrig set andet, end at disse forældre elskede deres børn, og faktisk gerne ville være gode forældre. De magtede det simpelthen bare ikke, de havde ikke evnerne eller også var deres egen krise, deres eget svigt, så stort, at det overskyggede alt andet. De var ikke onde mennesker.
6
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 570
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 10
Likede indlæg: 293

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Madam » 9. nov 2018, 14:46

missme skrev:Nu syntes jeg egentlig ikke at hun "hænger dem ud". Hun taler faktisk meget kærligt om dem begge syntes jeg, men fortæller så også om alt den rådenskab der også var. Hendes mor er helt inforstået med det, og hun er altså en dame som godt kan sige fra, er hvad jeg hører (bor i samme by som hende). Det er min opfattelse at Charlotte gør det for at sætte fokus på sygdommen, for at give talerør til andre og sætte ord på problemer, så andre som oplever det samme, oplever at de ikke står alene. I hvert fald slet ikke for at hænge dem ud.
Jeg syntes faktisk ikke at man må "hænge sine forældre ud". Altså bare råbe til verden hvor forfærdelige de var, uden at være bare lidt nuanceret eller uden andet formål end at få afløb for sin frustration. Jeg har set min del af forældre som har svigtet deres børn, men jeg har aldrig set andet, end at disse forældre elskede deres børn, og faktisk gerne ville være gode forældre. De magtede det simpelthen bare ikke, de havde ikke evnerne eller også var deres egen krise, deres eget svigt, så stort, at det overskyggede alt andet. De var ikke onde mennesker.


Du har ret, CB er meget nuanceret i tv, og mennesker omkring hende, kunne jo kun bekræfte hendes oplevelser med hendes far, og det hjælper helt sikkert andre, der har oplevet forældre med diverse brister, for at være psykopat er jo ikke en sygdom.

Mange forældre har bare ikke evnerne til at være gode forældre, men det er ikke ondskab, selvom man kan opfatte det sådan.
0
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 3903
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 748
Likede indlæg: 6327

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf FormerlyKnownAs » 9. nov 2018, 15:16

missme skrev:....
Jeg syntes faktisk ikke at man må "hænge sine forældre ud". Altså bare råbe til verden hvor forfærdelige de var, uden at være bare lidt nuanceret eller uden andet formål end at få afløb for sin frustration. Jeg har set min del af forældre som har svigtet deres børn, men jeg har aldrig set andet, end at disse forældre elskede deres børn, og faktisk gerne ville være gode forældre. De magtede det simpelthen bare ikke, de havde ikke evnerne eller også var deres egen krise, deres eget svigt, så stort, at det overskyggede alt andet. De var ikke onde mennesker.


Det kan godt være at de har deres ift kriser, eget svigt, manglende evner osv. Men så er det deres forbandende pligt at være voksne nok til at tage hånd om det og ikke lade det gå udover de børn de har valgt at få. Alt er andet er uacceptabelt og undskyldninger et svigtet barn ikke kan bruge til noget som helst.

Holdt kæft hvor kunne min barndom, ungdom og voksenliv have set anderledes ud hvis mine forælde havde taget ansvar for sig selv og gjort noget ved det lort de havde i rygsækken, fremfor at lade det gå udover deres egne børn.
4
/Dullen
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 3477
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 949
Likede indlæg: 13170

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf vibbsen » 9. nov 2018, 15:26

Det har jeg ærlig talt ikke det mindste problem med....

Og det siger jeg ikke engang fordi jeg i den grad afskyr Sørine, og har svært ved ikke at erklære mig enig i et hvilket som helst udsagn, som står for det modsatte af hvad hun mener....
6
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 2982
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 158
Likede indlæg: 3780

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Misantropen » 9. nov 2018, 15:27

En del af det at nedbryde tabuer og få hjælp er åbenhed så jeg har svært ved at se hvad gavn det skal gøre at holde det hemmeligt, som en familiehemmelighed. Ser man tilbage i tiden har det sjældent født noget positivt med sig.

Jeg kan sagtens forstå at man har et behov for at "råbe op". Jeg har selv haft et stort ønske om at såre nogle personer så de kunne mærke hvad de gjorde ved mig og hvordan det har påvirket mig.

Det eneste problem jeg kan se ved det er potentielle læseres manglende kildekritik. Man kommer bare ikke udenom at nogen tror på alt hvad de læser, uanset om det er rigtigt eller ej. Det kan gøre meget skade at blive løjet om.

Hvad er det fx bogen om hende der havde løjet om sin (angiveligt) sølle opvækst hedder?
2

Rabble Rabble Rabble
LadyFox
Indlæg: 13234
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1447
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 24600

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf LadyFox » 9. nov 2018, 15:34

Ja.

Man skal da have lov til at eje sin egen historie, og fortælle den til hvem man har lyst til.
1
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 570
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 10
Likede indlæg: 293

Re: Må man hænge sine forældre ud?

Indlægaf Madam » 9. nov 2018, 15:53

Misantropen skrev:En del af det at nedbryde tabuer og få hjælp er åbenhed så jeg har svært ved at se hvad gavn det skal gøre at holde det hemmeligt, som en familiehemmelighed. Ser man tilbage i tiden har det sjældent født noget positivt med sig.

Jeg kan sagtens forstå at man har et behov for at "råbe op". Jeg har selv haft et stort ønske om at såre nogle personer så de kunne mærke hvad de gjorde ved mig og hvordan det har påvirket mig.

Det eneste problem jeg kan se ved det er potentielle læseres manglende kildekritik. Man kommer bare ikke udenom at nogen tror på alt hvad de læser, uanset om det er rigtigt eller ej. Det kan gøre meget skade at blive løjet om.

Hvad er det fx bogen om hende der havde løjet om sin (angiveligt) sølle opvækst hedder?


Charlotte Bøvings bog hedder "Jeg lever med en udløbsdato", men løjet har hun næppe, i tv var der 3 afsnit, hvor både moderen (på egen krop) og faderens venner bekræftede hendes fars voldsomheder, som de havde overværet.
0
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"