Menneskesynet i sundhedsvæsenet

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Madam
Indlæg: 644
Tilmeldt: 7. jun 2018, 08:42
Kort karma: 9
Likede indlæg: 343

Menneskesynet i sundhedsvæsenet

Indlægaf Madam » 13. nov 2018, 10:03

"Vores erfaring er, at det er problematisk, når dokumentation er blevet så omfattende, at den er blevet målet i stedet for et middel. Der er etableret en ny sandhed, som har flyttet fokus fra patienten og hen til tasterne, skriver sygeplejersker."

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat ... dsvaesenet

"Dokumentation er og har altid været en kerneopgave i sygeplejen – helt tilbage fra Florence Nightingale, som ved hjælp af ”optegnelser” viste, hvad god og dårlig pleje var. For at kunne vurdere om patientens tilstand er forværret, stabil eller forbedret, har vi brug for noget at sammenligne med. Og hvordan skal vi kunne støtte patienten, hvis vi ikke ved, hvilken information der er givet, og hvordan den er blevet modtaget?"


Så må man vel også kunne forlange, at Sundhedsplatformen virker efter hensigten?

Efter benyttelsen af ordet 'færdigbehandlet' har vundet indpas, er jeg meget skeptisk, og isår en ældre veninde over 80 år, der er tilknyttet onkologisk afd., er sendt hjem med en lungebetændelse kl. 02 om natten i en taxa, uden de pårørende har modtaget besked, er skepsissen ikke blevet mindre.

Kan man virkelig behandle borgerne på denne måde, hvor de ikke er trygge i en hospitalssituation, ej heller ved udskrivningen som 'færdigbehandlede' for at skære ned på sundhedspersonalet, for det er vel det øvelsen går ud på?!

Hvad er jeres mening?
Senest rettet af Madam 13. nov 2018, 14:49, rettet i alt 1 gang.
0
Den, der går i andres fodspor, kommer aldrig foran ;)
Bergen
Indlæg: 1248
Tilmeldt: 23. jun 2018, 05:25
Kort karma: 32
Likede indlæg: 1577

Re: Menneskesynet i sundhedsplejen

Indlægaf Bergen » 13. nov 2018, 10:07

At normeningen er så lav nu, at man simpelthen ikke kan forvente andet end mimimumspleje og ofte service under den.

Nyhederne fortæller jo igen, at nu fyres der personale. Medicinudgifter blandt andet æder budgetterne hæmningsløst. Prøv at se på antal ansatte og patienter i forhold til for bare 10år siden og ikke mindst omfanget af opgaver.

Jeg har flere veninder/familie ansat i sundhedsvæsenet. De varetager 50-150% flere patienter i en vagt end for 10 år siden og patienternes behov er massivt højere. Der løbes helt urimeligt stærkt.

Menneskesyn er gået af mode et sted i nedskæringerne. Jeg ville aldrig nogensinde råde noget ungt menneske til at uddanne sig indenfor pleje og omsorg længere.
2

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"