Side 1 af 3

Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 13:29
af Anilara
Tror du en person med handicap overtage dit arbejde, og gøre det lige så godt?
For at simplificere lidt, og komme med eksempler;
Kan en døv,
en med muskelsvind i kørestol,
eller en med borderline?

Hvorfor/hvorfor ikke?

(Inspireret af http://m.b.dk/nationalt/danskerne-undervurderer-personer-med-handicap)

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 13:42
af HappyPaww
Jeg sidder som direktionsassistent, og kan personen læse, skrive og tale ubesværet i telefon på dansk og engelsk, så kan vedkommende selvfølgelig sagtens have et fysisk handicap. Dog er vores kontor ikke så handicaptilgængeligt, men det måtte man jo i så fald løse.

Arbejdet kræver utrolig god tilgang til struktur, prioritering og detaljesans, så måske kan fx ADHD og Bordeline være en hindring for det - men det vil jo være en individuel vurdering.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 13:46
af thomassneum
Mit job kunne sagtens håndteres af en med handicap.
Jeg nørkler med IT, skriver rapporter, laver analyser og first level support.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 13:47
af Karkluden
Tja, altså jeg har jo ADHD, så en med ADHD ville godt kunne passe mit sygeplejerskearbejde. Det kræver dog, at det er en, der har det som mig: god sygdomserkendelse, god til strukturering og prioritering og god til at passe sin sygdom, så den ikke mærkes.

En døv, blind eller en i kørestol ville sgu nok få det lidt svært..

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 13:50
af JoyNips
En døv ville have svært ved det, jeg taler rigtig meget i telefon (forligsmæglinger - jeg tror, det ville være vanskeligt at benytte en tolk, eftersom en stor del af det er psykologi og taktik) og har mange møder. En blind ville nok også have svært ved det, vores sagsbehandling er skriftlig, så det er nødvendigt at kunne læse - ressourcemæssigt er det ikke muligt at få alt trykt i blindskrift eller at benytte oplæsning).

Men ellers: ja, mit job ville kunne varetages med en bred vifte af handicap.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 14:08
af Aima
Mit arbejde består primært af at holde møder og arbejde foran en computer.

Mit andet arbejde består af praktiske gøremål, pedel- og rengøringsarbejde, regnskaber og personalehåndtering.

Jeg er selv synshandicappet og det har da krævet at jeg har tænkt kreativt ind i mellem, for at finde alternative løsninger, det har også krævet en del mod at kaste sig ud i opgaver, fordi jeg på forhånd frygtede, at mit handicap ville umuliggøre det. Og så har det krævet at jeg måtte beslutte mig for at være rimelig ligeglad med, hvad andre mennesker potentielt tænker om, at jeg ligner en idiot, når jeg fx. skal præsentere et eller andet, og må holde mine huske-kort helt op til ansigtet eller hvis jeg skal forholde mig til noget på en kollegas computer, og må have hele hovedet hen til skærmen og den slags.
Det har klart været det sociale aspekt i mine arbejdsopgaver, der har været sværest at cope med.

Jeg kan godt passe mine jobs, det går glimrende, men for tre-fire år siden havde en del af det nok været for grænseoverskridende og uoverskueligt, ikke fordi mit handicap har ændret sig, men min tilgang har.

Så, det kommer naturligvis an på, hvilket handicap, man har, men det kommer nok i lige så høj grad an på, hvilket slags menneske man er, også udover at være den handicappede type.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 14:43
af Madam Pomfrey
Jeg er socialpædagog og arbejder med voksne mennesker med udviklingshandicaps.

- en døv, - det ville være et stort problem IKKE at kunne kommunikere med borgerne, en dygtig mundaflæser der havde verbalsprog, det ville måske fungere, men ikke optimalt. Særligt da hørelsen er et stort led i at vurdere stemninger, taleleje der skifter f.x. (vi har haft en studerende med et stort høretab, der brugte høreapperater, det var ikke problemfrit)
- blind, vil ikke afvise det, men tænker det ville være en stor udfordring, bl.a. i stemningsvurderinger, da meget er visuelt (kropssprog, mimik osv) Det ville være vanskeligt at navigere rundt på arbejdspladsen, hjælpe borgerne med at finde tøj frem, lægge tøj på plads, finde "dippedutter" Dertil tænker jeg en udfordring ifht. den daglige dokumentation, information, og det sagsbehandler arbejde der foregår elektronisk.

- et fysisk handicap, et meget omfangsrigt fysisk handicap ville være en udfordring, som et skånejob/flexjob ville vi sikkert kunne finde nogle arbejdsopgaver der kunne varetages. Lettere handicaps, som der kan i en eller anden udstrækning kan kompenseres med hjælpemidler, det ville sagtens kunne fungere. Men man bør kunne tage fat fysisk!

- Et psykisk handicap, såsom borderline, en autismediagnose, adhd, det ville kunne fungere i det tilfælde at personan har styr på sit handicap og egne udfordringer, og er villig til at tage de nødvendige hensyn det måtte kræve, samt være åben og ærlig omkring det.

Jeg har f.x. 2 kollegaer der i deres ansættelse har været så uheldige at pådrage sig en lettere hjeneskade som følge af hjeneblødning og en blodprop. Den ene er i flexjob, den anden er i fuld tid, men de kan ikke levere 100% på lige vilkår med os andre. Den ene skal f.x. have alt skrevet ned, ellers bliver det glemt, og alle er overbærende ifht. ting der misses.
Og vi har en anden flexjobber med en fysisk skade, der tages også de nødvendige hensyn ifht. hvad der forventes rent fysisk i dagens arbejde.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 14:47
af Fru Sunshine
En døv ville have ret svært ved at undervise i musik, så der vil jeg nok sige nej.
Det ville heller ikke være nemt for en blind at være folkeskolelærer, men jeg vil tro, det kan lade sig gøre, lige som andre fysiske handicaps ikke er nogen hindring.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 14:52
af catnip
Nej.

Mit arbejde er meget fysisk krævende, med skiftende arbejdstider og periodisk meget lange (16+ timer) dage. Mit arbejde kræver også et meget stort mentalt overskud og samtlige sansers fulde brug.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 15:22
af Viskelæder
Døv, nej, det ville være svært, da mit arbejde handler om at have samtaler med folk og lytte til dem.
Blind ville også være svært, da så meget kommunikation ligger i det nonverbale.
Kørestol ville sagtens kunne lade sig gøre, bare man var klar i hovedet.
Man ville også godt kunne være en god psykolog, selvom man havde borderline. Jeg tænker dog, at man ville skulle være velbehandlet og ligge i den lette ende for at kunne tænke konstruktivt og hjælpsomt om andres problematikker.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 15:31
af fisken80
Døv eller blind, nej. Men jeg har en kollega med sclerose og det går fint.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 15:33
af Wizzze
Jeg har en kollega der mangler en arm, og en anden der er blind, så ja.

Der er ret mange job på kontor, hvor det fysiske ikke er udfordringen, hvis hovedet fungerer, så kan andre udfordringer overvindes med hjælpemidler.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 15:41
af Ado
En døv kunne sagtens. Det kræver ikke hørelse for at lave mad, bestille varer, tælle kasse. En borderliner kunne vel også? Hvis personen var velfungerende i dagligdagen. Dog ved jeg ikke nok om sygdommen til at vide, om det ville være et problem at være ene-ansvarlig og ikke have hjælpende hænder?

Muskelsvind? Nej. Det ville ikke fungere.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 15:54
af Anilara
Det er egentlig helt spændende at læse om, at mange af jer mener, de godt ville kunne bestride arbejdet godt, når jeg så som handicaphjælper og tidligere ledsager har oplevet, hvor svært/umuligt det er for mange er, at få et arbejde.

Hende jeg arbejder for nu, har en professionsbachelor samt en anden uddannelse, og har søgt og søgt arbejde i 10år. Hun vil ikke være førtidspensionist. Hun vil gerne kunne give samfundet den investering tilbage, som hun fik i form af SU.
Hun har objektiv set alle muligheder for at varetage de fleste af de jobs hun søger, men jeg tror ofte, at man vælger den ikke-handicappede hvis to kandidater ellers står lige. Det er nok helt menneskeligt, men jeg håber nogle fordomme kan flyttes.

I øvrigt, så nej, så kan en døv eller en med muskelsvind nok ikke være handicaphjælper for en med muskelsvind :-D En med borderline kunne nok sagtens, hvis vedkommende havde empati med borger og kunne være en flue på væggen.

Re: Kan en handicappet overtage dit arbejde?

: 28. jan 2016, 16:13
af pisimodvind
Hvis firmaet vil bruge penge på de særlige hensyn, de skal tage, så kan det godt lade sig gøre