Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Lykke
Indlæg: 4048
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 158
Likede indlæg: 3564

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 9. okt 2018, 08:59

Hvor kan man finde bageudstyr med æblemotiv på? Hvis man altså kan få det. Fx en dejskraber med æblemotiv, eller noget i den dur?
Eller en skål fx.
0
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1349
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 277
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 2979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tricolette » 17. okt 2018, 12:13

Kan man lave en stor omgang chili cheese toppe, fryse dem, og så varme dem op i ovnen, den dag de skal bruges? :gruble:

Alternativ lave dem dagen før og varme i ovnen dagen efter? :gruble:
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6314
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 549
Likede indlæg: 9246

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 17. okt 2018, 13:16

Tricolette skrev:Kan man lave en stor omgang chili cheese toppe, fryse dem, og så varme dem op i ovnen, den dag de skal bruges? :gruble:

Alternativ lave dem dagen før og varme i ovnen dagen efter? :gruble:


Det vil jeg da tro du kan. Nogen af dem man kan købe på frost, kan i hvert fald lunes i ovnen.
Du skal nok bare tage dem op samme dag du skal bruge dem.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1349
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 277
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 2979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tricolette » 17. okt 2018, 13:17

Lemonella skrev:
Tricolette skrev:Kan man lave en stor omgang chili cheese toppe, fryse dem, og så varme dem op i ovnen, den dag de skal bruges? :gruble:

Alternativ lave dem dagen før og varme i ovnen dagen efter? :gruble:


Det vil jeg da tro du kan. Nogen af dem man kan købe på frost, kan i hvert fald lunes i ovnen.


Så gør jeg et forsøg :gogo:
1
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2831
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 406
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 15:31

Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?
1
:ninja:
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 2971
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 629
Likede indlæg: 4738

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Filipai » 17. okt 2018, 15:33

Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Jo :)
1
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2831
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 406
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 16:13

Filipai skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Jo :)


Tak :gogo:
0
:ninja:
Buffy
Indlæg: 1025
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 173
Likede indlæg: 2222

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Buffy » 17. okt 2018, 18:25

Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)
2
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2831
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 406
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 18:56

Buffy skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)


Ja det giver fint mening, lidt ligesom når man ikke gider pakke mentos pastiller rigtig op, og lige spiser en fra pakken :lol: :genert:
Senest rettet af Pjeps 17. okt 2018, 18:58, rettet i alt 1 gang.
5
:ninja:
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2831
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 406
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 18:58

Buffy skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)


Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?
0
:ninja:
Undtagelsen
Indlæg: 607
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 79
Likede indlæg: 1061

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 17. okt 2018, 19:24

Pjeps skrev:
Buffy skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)


Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?


Nej, men du får smagen med, når du trækker bælgen ud af munden.
Det er virkelig en underlig sætning, men det er sådan det fungerer :lol:
2
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2831
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 406
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 17. okt 2018, 19:50

Undtagelsen skrev:
Pjeps skrev:
Buffy skrev:
Pjeps skrev:Jeg har lige opdaget hvor lækkert edamamebønner smager, og har købt en pose fra frost. Jeg kunne dog kun finde med skræl/bælg på, den skal da fjernes inden man spiser dem ikke ?


Altså man spiser ikke bælgen, men de er gode at tilberede med bælg på og spise dem ved at komme bælgen i munden, lukke sammen og skubbe dem ud med tænderne, mens man trækker bælgen udad munden. Giver det mening? :genert: :lol:

Jeg kan i øvrigt bedst lide dem lune med smør, sesamfrø, groft salt og citronsaft :)


Men hvordan , hvis man krydr dem uden på bælgen, sesamfrø osv, tager selve bønnen så smag?


Nej, men du får smagen med, når du trækker bælgen ud af munden.
Det er virkelig en underlig sætning, men det er sådan det fungerer :lol:

Nu bliver jeg nødt til at prøve det :lol:
0
:ninja:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1322
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 85
Likede indlæg: 1463

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Torn » 19. okt 2018, 14:45

Jeg har et dumt spørgsmål. Vil I hjælpe uden at dømme mig? :D

Jeg skal have bilkørende gæster på besøg. Jeg har valgt at bage en crumble cake med æbler OG resterne af de solbær, jeg lavede solbærrom af. Solbærene smager kraftigt af rom (mums!), men altså, kan jeg risikere at udsætte mine gæster for spritkørsel? Kagen skal i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og alkohol fordamper allerede ved ... 78 grader, ikke? Så det burde vel ikke være muligt at blive fuld af min solbær? Jeg vil nødigt udsætte dem for fare.
0
Akehurst2
Indlæg: 5772
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 592
Likede indlæg: 12825

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Akehurst2 » 19. okt 2018, 14:52

Torn skrev:Jeg har et dumt spørgsmål. Vil I hjælpe uden at dømme mig? :D

Jeg skal have bilkørende gæster på besøg. Jeg har valgt at bage en crumble cake med æbler OG resterne af de solbær, jeg lavede solbærrom af. Solbærene smager kraftigt af rom (mums!), men altså, kan jeg risikere at udsætte mine gæster for spritkørsel? Kagen skal i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og alkohol fordamper allerede ved ... 78 grader, ikke? Så det burde vel ikke være muligt at blive fuld af min solbær? Jeg vil nødigt udsætte dem for fare.


Det ser ikke sådan ud: https://videnskab.dk/krop-sundhed/blive ... n-i-sovsen

Alkohold i bagværk uden gær skulle være aldeles uproblematisk.
0
Undtagelsen
Indlæg: 607
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 79
Likede indlæg: 1061

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 22. okt 2018, 17:02

Skal bage til barnets børnehave og planlægger at farve kagerne røde. Tænker at lave mini bananmuffins.
Hvilken farve er bedst til det?
Dr Oetkers konditorfarve, pastafarve fra Wilton eller noget helt 3.?
0

Tilbage til "Mad og drikke"