TinaW skrev:paint skrev:TinaW skrev:
Eller andre steder en på sjælland hedder en tebirkes med remonce vist en københavner birkes. Den de kalder tebirkes er tør og kedelig.
Men en chokoladebolle i min optik er også wienerbrød med smeltet chokolade. Ellers er det jo bare en bolle med chokoladestykker?
Og så kan man kun få rosenbrød på sjælland/Københavnsområdet.
Det er nok fordi, at de blev 'opfundet' dér - engang i 1843. Det var wienerbageren på Kultorvet, som udtænkte dem, efter et besøg i Wien. Når de hed 'Rosenbrød', var det af to årsager: dels skulle den hvide glasur (som oprindeligt changerede lidt i farven) ligne en rose (farven) og dels tilsatte man (dengang) rosenvand i dejen. De var yderst populære, når de fine damer gik på kaffeslabberas hos hinanden, i de højloftede herskabshjem og sad og spiste de rosenduftende brød (sandsynligvis med strittende lillefinger)
Tak for info. Jeg føler mig nu ikke specielt fin, når jeg spiser sådan et, men mums al den glasur.
Nok meget godt, de ikke fås, hvor jeg bor.
Jeg havde fritidsjob ved en bager i Nordjylland for 25 år siden og der solgte vi altså rosenbrød.