Flæskesteg på 20 måder

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1282
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 59
Likede indlæg: 1359

Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Stars » 28. dec 2017, 15:29

Ja, ok - 10 kan gøre det.
Men altså - jeg er muligvis kommet til at fylde fryseren med billig flæskesteg :fløjt:
Så hvordan får vi brugt det? :panik:
Kom frisk med din bedste opskrift på kamsteg med/uden svær / koteletter / svinekød i tern/strimler.
0
Muspel
Indlæg: 1748
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 267
Likede indlæg: 3956

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Muspel » 28. dec 2017, 16:38

Denne er virkelig god: http://www.valdemarsro.dk/flaeskesteg-m ... imianfyld/

Derudover ville jeg lave noget til pålæg
Noget til flæskestegssandwich
1
didaa
Indlæg: 207
Tilmeldt: 29. nov 2015, 18:49
Kort karma: 19
Likede indlæg: 223

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf didaa » 29. dec 2017, 17:08

Jamie Oliver har en ret lækker opskrift på steg med ferskner og timiansmør. Ellers vil jeg sige at tilbehøret er alfa omega. Vi fik en flæskesteg i julen, og jeg gider ikke det normale sovs og kartofler til, så vi fik ovnbagte rødbeder i stænger med tahinyoghurt, salat af grønne linser, marinerede rødløg og bredbladet persille og melonsalat med feta.
1
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1282
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 59
Likede indlæg: 1359

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Stars » 30. dec 2017, 17:57

Denne uges steg blev delt mellem traditionel flæskesteg og koteletter med blomkåls/ærte-gratin og brasede kartofler.



Næste uges steg bliver delt mellem:

2-2½ kg svinekam uden svær vigtigt
smør – salt – bouillon – citrontimian
koriander – persille

Marinade til marineret svinekam stegt som vildt
1 citron
½ flaske hvidvin
1 tsk peberkorn
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
4-5 kviste frisk persille
2 kviste frisk timian

150 g Bacon

Læg svinekammen i en plastikpose sammen med skiver af citron, vin, snittet hvidløg og 2-3 spiseske af de klippede friske urter. Læg posen i køleskabet 4-6 timer og vend posen et par gange så marinaden kommer over hele stegen. Afdryp stegen og læg den i en smurt bardepande.put bacon på stegen inden den sættes i ovnen Brun den 20 minutter ved 225 grader, skru ned til 200 grader og drys salt på stegen. Tilsæt marinaden og 3 dl bouillon, steg ca. 1 time og dryp stegen flere gange. Lad den hvile 25 minutter løst tildækket og drys friskklippede krydderurter på. Si stegeskyen og kog den ind til et par dl.

http://www.rigtig-mad.dk/marineret-svin ... vildt.html

og noget inspireret af:

800 g svinekødskoteletter – helst mexicansk svinekødsretøkologiske
2 spsk tørret ancho chili
2 spsk tørret pasilla chili
1 tsk chipotle
2 spsk olivenolie
1 stort løg, grofthakket
3-4 fed hvidløg, hakkede
3-4 store friske tomater, hakkede
2 jalapenos, finthakkede
4 dl kraftig grøntsagsbouillon
½ dl tequila
1 dåse røde bønner, drænet
salt og peber

Hæld ancho chili, pasilla chili og chipotle i en gryde og rist dem ved medium varme i ca. 30 sekunder, mens du rører i det. Når de begynder at dufte kraftigt, tager du gryden af varmen og lader den stå 30 sekunder, inden du hælder olivenolie i. Tilsæt løg og hvidløg og sæt gryden over på komfuret igen. Lad det simre et par minutter, mens du skærer koteletterne i mundrette tern. Hæld kødet i gryden og lad det brune. Tilsæt derefter tomater, jalapenos og 2 dl bouillon, inden du lægger låg på gryden og lader retten simre ved svag varme i et par timer. Tilsæt evt. lidt bouillon undervejs, hvis det er ved at koge tør. Efter et par timer tilsætter du de røde bønner samt tequilaen, rører godt rundt og lader det simre en time mere. Tilsæt det sidste bouillon – hvis du ikke allerede har gjort det – og smag til med salt og peber.

http://piskeriset.dk/langtidssimret-mex ... labacitas/
0
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1282
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 59
Likede indlæg: 1359

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Stars » 9. jan 2018, 07:47

Chili-retten inspireret af Piskeriset blev ret god - den kommer på menu'en igen på et senere tidspunkt.

Denne uges steg bliver:

Tirsdag: koteletter i fad med champignon
Onsdag: Traditionel flæskesteg med frit valg mellem traditionelt tilbehør eller som sandwich.
0
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1282
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 59
Likede indlæg: 1359

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Stars » 21. jan 2018, 07:36

Stegen sidste søndag blev til Grydeskeens Koteletter i fad:
http://grydeskeen.dk/koteletter-i-fad/menu/hovedret/

I dag bliver det igen almindelig flæskesteg - muligvis med valget at lave sandwich.
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2730
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 400
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4336

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Pjeps » 21. jan 2018, 11:43

1
:ninja:
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2730
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 400
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4336

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Pjeps » 21. jan 2018, 11:44

Svinekød i strimler lavet til Thaigryde med rød, grøn eller Panang karry og hvad du har af grønt.
1
:ninja:
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2730
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 400
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4336

Re: Flæskesteg på 20 måder

Indlægaf Pjeps » 21. jan 2018, 11:47

Svær og fedt skæres af, der laves en stor lomme i stegen, hvori der fyldes flødeost rørt op med hakket rødløg, rød og grøn peberfrugt, krydderurter og evt hvidløg. Stegen smøres med pesto og omvikles med bacon eller parmaskinke. Steges i ovn, når der er ca 25 min tilbage fyldes fadet med diverse grøntsager peberfrugt, løg, gulerødder, kartofler, sødekartofler, pastinak, persillerod , ja hvad du lige har. Der smides et par klatter pesto over og et par klatter flødeost og stegen lægges oven i og steger færdig.
1
:ninja:

Tilbage til "Mad og drikke"