Side 1 af 1

Den helt rigtige æbletærteopskrift?

: 7. nov 2015, 11:18
af flicka
Jeg har fået en stor pose med gode blandede æbler forærende. Og kunne godt tænke mig at bage en rigtig god æbletærte - på den amerikanske (?) måde.

Jeg har forsøgt et par gange tidligere, men jeg synes dejen aldrig bliver helt så god som når man får en rigtig æbletærte på cafe eller restaurant :gruble:

Men ok, jeg drømmer om æbletærterne, jeg fik i Peru og Argentina, så det har måske noget at sige i forhold til opskriften? :genert:

Alt i alt - hvis du har en rigtig god opskrift på æbletærte, så er jeg interesseret i den :slem:

Re: Den helt rigtige æbletærteopskrift?

: 8. nov 2015, 15:14
af flicka
Ingen?

Hvad anbefaler I egentlig i forhold til sukkertypen til æblefyldet? Jeg har set nogle opskrifter med brun farin, rørsukker eller alm. sukker.

Re: Den helt rigtige æbletærteopskrift?

: 8. nov 2015, 15:36
af Ado
flicka skrev:Ingen?

Hvad anbefaler I egentlig i forhold til sukkertypen til æblefyldet? Jeg har set nogle opskrifter med brun farin, rørsukker eller alm. sukker.

Brun farin. Det giver en dybere smag.

Æbler og farin + lidt vanille ned i en gryde ved svag varme. Lad æblerne karamelisere, før de ryger over på den forbagte tærtebund.

Re: Den helt rigtige æbletærteopskrift?

: 8. nov 2015, 16:51
af flicka
Dikus skrev:Jeg vil også kunne bage æbletærte!


Jamen, så må nogen jo komme på banen med en god opskrift, så vi kan få bagt den æbletærte :banan:

Re: Den helt rigtige æbletærteopskrift?

: 10. nov 2015, 15:42
af Vaginetta
Det har udøvet mirakler for min tærtebagning at anskaffe mig dette redskab. Ved ikke hvad det hedder på dansk, men jeg købte det på eBay til en 20er under navnet "pastry blender". Man mikser sit iskolde smør med de øvrige tørre ingredienser og hakker løs i skålen til man har smulder. Så tilsætter man et æg og samler det med hænderne uden at bearbejde for meget. Dejen skal kun LIGE hænge sammen, og der må gerne være små synlige smørstykker. Det giver en lækker sprød bund der ikke trækker sig sammen under bagningen. :love:

stainless-steel-pastry-blender-with-5-blades.jpg