Til madlavning bruger vi noget meget groft havsalt, som vi plejer at købe i Frankrig, hvor det koster noget mindre. Samme type salt har vi også i saltkværnen, alm. groft salt er for fint til kværnen, synes jeg.
På bordet bruger vi flagesalt, oftest fra Maldon. Jeg elsker både konsistensen og smagen.
Peber er primært sorte peberkværn, som kværnes, nogle gange også de røde eller en blanding.
Jeg kunne ikke drømme om at købe stødt peber, og jeg køber heller aldrig almindeligt fint salt. Jeg tager faktisk gerne mine egne kværne med, hvis jeg skal lave mad et sted, hvor jeg ved, de kun har stødt peber/fint salt.
Salt og Peber - er det bare, eller ?
- Danseprinsesse
- Indlæg: 3726
- Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
- Kort karma: 652
- Likede indlæg: 11281
- kidkomb
- Indlæg: 16302
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
- Kort karma: 4454
- Geografisk sted: Ude med riven
- Likede indlæg: 47639
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Jeg kan ikke med fint salt. Det er som om saltsmagen bliver sær og der er 2 små saltkorn mellem smagsløs og oversaltet. Kan ikke arbejde med det.
Jeg bruger groft havsalt eller himalaya. Jeg bilder mig ind, at jeg kan smage forskel.
Jeg bruger kun sorte peberkorn, jeg kan ikke lide de hvide og røde. For meget stærk, for lidt smag.
Vi ejer ikke malet peber.
Jeg bruger groft havsalt eller himalaya. Jeg bilder mig ind, at jeg kan smage forskel.
Jeg bruger kun sorte peberkorn, jeg kan ikke lide de hvide og røde. For meget stærk, for lidt smag.
Vi ejer ikke malet peber.
0
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Jeg køber bare det billige grove salt og billigt stødt peber. Kan ikke lide peberkorn som man selv skal kværne.
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Sustentaculum skrev:Nu er i mange der bruger Maldon salt, kan jeg se - Hvorfor? Er det mig der er tosset når jeg ikke kan smage forskellen? Eller betaler man for flagerne? Jeg tror ikke rigtig jeg forstår det.
Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel.
Det er i hvert fald mere drøjt i brug end fint salt, som jeg har yderst svært ved at dosere.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- lillebjoern
- Indlæg: 5395
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 15:39
- Kort karma: 703
- Likede indlæg: 10424
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Hvordan er det, I kan smage forskel på salt? Salt er vel bare... salt? Peber kan jeg sådan set godt forstå, for der er rent markant forskel i styrken, men er der også det i salt?
0
If you love something, set it free. Unless it’s a tiger.
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Fru Sunshine skrev:Peber kan jeg bedst lide friskkværnet, men da vores kværn er død, bliver det færdigmalet for tiden.
I Kiwi kan man få hel peber i et alm. krydderiglas, der har en indbygget kværn. Det koster 6 kr, eller noget i den retning. Bare et tip
---
Det er også det peber, jeg selv bruger, men faktisk bruger jeg ikke ret meget peber i min madlavning. Jeg krydrer som oftest med spidskommen i stedet.
Salt er bare helt amindeligt, fint salt af den billigste slags.
1
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Maldon salt og hele peberkorn i kværnen. Gerne røde peberkorn blandet mellem de sorte.
Det andet gider jeg ikke
Det andet gider jeg ikke
0
- Sustentaculum
- Indlæg: 861
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 16:53
- Kort karma: 140
- Likede indlæg: 1034
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Fru Sunshine skrev:Sustentaculum skrev:Nu er i mange der bruger Maldon salt, kan jeg se - Hvorfor? Er det mig der er tosset når jeg ikke kan smage forskellen? Eller betaler man for flagerne? Jeg tror ikke rigtig jeg forstår det.
Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel.
Det er i hvert fald mere drøjt i brug end fint salt, som jeg har yderst svært ved at dosere.
Som i at det smager kraftigere af salt? Eller hvordan?
Jeg kan heller ikke finde ud af at bruge fint salt, jeg synes der skal helt vildt meget i før det batter! Nej, i min optil er det eneste det duer til, popcorn!
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Sustentaculum skrev:Fru Sunshine skrev:Sustentaculum skrev:Nu er i mange der bruger Maldon salt, kan jeg se - Hvorfor? Er det mig der er tosset når jeg ikke kan smage forskellen? Eller betaler man for flagerne? Jeg tror ikke rigtig jeg forstår det.
Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel.
Det er i hvert fald mere drøjt i brug end fint salt, som jeg har yderst svært ved at dosere.
Som i at det smager kraftigere af salt? Eller hvordan?
Jeg kan heller ikke finde ud af at bruge fint salt, jeg synes der skal helt vildt meget i før det batter! Nej, i min optil er det eneste det duer til, popcorn!
Det smager af mere, så der skal ikke bruges så meget.
Smagen er så lidt anderledes end almindeligt salt. Mere hav-agtig.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
egernunge skrev:Fru Sunshine skrev:Peber kan jeg bedst lide friskkværnet, men da vores kværn er død, bliver det færdigmalet for tiden.
I Kiwi kan man få hel peber i et alm. krydderiglas, der har en indbygget kværn. Det koster 6 kr, eller noget i den retning. Bare et tip
---
Det er også det peber, jeg selv bruger, men faktisk bruger jeg ikke ret meget peber i min madlavning. Jeg krydrer som oftest med spidskommen i stedet.
Salt er bare helt amindeligt, fint salt af den billigste slags.
Sådan en har vi også med blandede peberkorn. Den er bare lidt dyr - og vi har ingen Kiwi i nærheden, så jeg må på jagt.
Og så har jeg skrevet peberkværne på fællesjuleønskesedlen. Der var da noget at ønske sig ud over kogebøger
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25618
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
jeg er på det alm. billige køkkensalt, - i den grove version, og ditto det billige peber, - det skal dog være peberkorn så det er frisk kværnet.
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?
Præ-kværnet peber fra pose smager af gammel skuffe og dårlig kantine, så der bruger jeg udelukkende friskkværnet.
Salt er bare salt for mig, så der bruger jeg det billigste jeg kan komme i nærheden af. Jeg synes det er noget krukkeri at give 400 kr/kg. for et eller andet fimset sydesalt som nogle marketingsfolk har designet en smuk etiket til og givet en historie. Det gør ingen forskel for mine smagsløg. Så hellere bruge pengene på krydderier af høj kvalitet. Det eneste der gør en forskel for mig er udformningen (groft salt er lækkert på pomfritter, flagesalt er lækkert på en rugbrødsmad osv.).
Salt er bare salt for mig, så der bruger jeg det billigste jeg kan komme i nærheden af. Jeg synes det er noget krukkeri at give 400 kr/kg. for et eller andet fimset sydesalt som nogle marketingsfolk har designet en smuk etiket til og givet en historie. Det gør ingen forskel for mine smagsløg. Så hellere bruge pengene på krydderier af høj kvalitet. Det eneste der gør en forskel for mig er udformningen (groft salt er lækkert på pomfritter, flagesalt er lækkert på en rugbrødsmad osv.).
1