Risalamande-gate
Re: Risalamande-gate
I min familie kommer der et skud snaps i for lige at tage toppen af det fede - og kirsebærsaucen er smagt til med lidt sherry.
I min familie får man den hyggeligste juleaften, hvis alle er lidt halvsnaldrede!
I min familie får man den hyggeligste juleaften, hvis alle er lidt halvsnaldrede!
0
03.05.2017
Re: Risalamande-gate
DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!
Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama
Nooooo! Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.
0
You can't spell awesome without me.
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59560
Re: Risalamande-gate
sigge skrev:DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!
Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama
Nooooo! Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.
Vi fik kirsebærsovs fra Isis til, fordi hendes kæreste er diabetiker. Sovsen smagte udmærket, men i selskab med citronskallen dannedes der en slags kemisk reaktion, som gav halsbrand.
Til sidst blev det ufrivilligt morsomt, at det hele gik så galt
1
-
- Indlæg: 1684
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
- Kort karma: 256
- Geografisk sted: Aarhus
- Likede indlæg: 2441
Re: Risalamande-gate
... Snaps i Risalamande?
Jeg er ikke særligt vild med risalamande. I dag tvang jeg 1,5 dl ned, fordi det kl 14 var det ENESTE min skoles kantine havde, og jeg skulle have noget mad til min antibiotika. ikke engang en bolle kunne man få.
Nå, men altså. Det kan da spises, men det er absolut ikke noget, jeg spiser. Heller ikke til julefrokoster og sådan.
Min mormor laver en version, der altid er blevet lavet sådan i både hendes og min morfars familier, hvor det er 2/3 flødeskum og 1/3 råcreme og så vendt med risengrød og megamange mandler. Den smager bedre end alle de der ækle ren-flødeskumsversioner, men det er stadig noget med 3 spskfulde juleaften for at glæde hende.
Men jeg forventer ikke andre desserter, jeg lader bare være.
Men jeg synes godt nok, at snap i lyder.. alternativt.
Jeg er ikke særligt vild med risalamande. I dag tvang jeg 1,5 dl ned, fordi det kl 14 var det ENESTE min skoles kantine havde, og jeg skulle have noget mad til min antibiotika. ikke engang en bolle kunne man få.
Nå, men altså. Det kan da spises, men det er absolut ikke noget, jeg spiser. Heller ikke til julefrokoster og sådan.
Min mormor laver en version, der altid er blevet lavet sådan i både hendes og min morfars familier, hvor det er 2/3 flødeskum og 1/3 råcreme og så vendt med risengrød og megamange mandler. Den smager bedre end alle de der ækle ren-flødeskumsversioner, men det er stadig noget med 3 spskfulde juleaften for at glæde hende.
Men jeg forventer ikke andre desserter, jeg lader bare være.
Men jeg synes godt nok, at snap i lyder.. alternativt.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Re: Risalamande-gate
DetSorteCirkus skrev:sigge skrev:DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!
Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama
Nooooo! Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.
Vi fik kirsebærsovs fra Isis til, fordi hendes kæreste er diabetiker. Sovsen smagte udmærket, men i selskab med citronskallen dannedes der en slags kemisk reaktion, som gav halsbrand.
Til sidst blev det ufrivilligt morsomt, at det hele gik så galt
Ved du hvor hun havde købt sovsen? Den leder jeg nemlig efter men har ikke set den i nogle af mine dagligvarebutikker.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Risalamande-gate
Pandesteg skrev:DetSorteCirkus skrev:sigge skrev:DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!
Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama
Nooooo! Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.
Vi fik kirsebærsovs fra Isis til, fordi hendes kæreste er diabetiker. Sovsen smagte udmærket, men i selskab med citronskallen dannedes der en slags kemisk reaktion, som gav halsbrand.
Til sidst blev det ufrivilligt morsomt, at det hele gik så galt
Ved du hvor hun havde købt sovsen? Den leder jeg nemlig efter men har ikke set den i nogle af mine dagligvarebutikker.
Isis kirsebærsovs har jeg set i Rema1000 i dag :-)
1
-
- Indlæg: 166
- Tilmeldt: 13. sep 2015, 11:39
- Kort karma: 15
- Likede indlæg: 464
Re: Risalamande-gate
Jeg elsker min mors risalamande og laver den på samme måde som hende: risengrød koges dagen før af letmælk og grødris og intet andet. Næste dag røres den rundt, så den er til at arbejde med, så skal der en masse grofthakkede mandler i, 1 tsk vanillesukker (ja, det smager bedre end med rigtig vanille i dette tilfælde) og flødeskum ( som skal piskes lige tilpas, meget vigtigt!) vendes forsigtigt i. Til sidst smager man til med sukker ( jeg har aldrig kommet mere end 1 spsk i). Der skal være omkring 70% risengrød og 30% flødeskum og det giver en dejlig fast konsistens.
Jeg får ofte risalamande, som er for sød, for splattet, for fed, indeholder for lidt mandler eller for meget vanille, og jeg kan ikke helt forstå, at det er sådan, andre kan lide gudespisen.
Jeg får ofte risalamande, som er for sød, for splattet, for fed, indeholder for lidt mandler eller for meget vanille, og jeg kan ikke helt forstå, at det er sådan, andre kan lide gudespisen.
0
Re: Risalamande-gate
I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
2
Re: Risalamande-gate
HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Uden mandler, hvor er amande delen så henne, der er jo falsk varebetegnelsen!
0
Do as I say!
Re: Risalamande-gate
HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.
0
Re: Risalamande-gate
Kyle skrev:HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.
Der er også hele 10% ris og 1% mandler i skidtet
1
Re: Risalamande-gate
HappyPaww skrev:Kyle skrev:HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.
Der er også hele 10% ris og 1% mandler i skidtet
Fandt den her
http://livsstil.tv2.dk/articlemad/id-46 ... mande.html
0
Do as I say!
Re: Risalamande-gate
HappyPaww skrev:Kyle skrev:HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.
Der er også hele 10% ris og 1% mandler i skidtet
Jeg tænker heller ikke den ryger med hjem her igen. Hvis vi alligevel skal til at smutte og hakke mandler og tilsætte andre ting er der ikke megen fidus i det
Bortset fra det: var der virkelig mandler i
1
Re: Risalamande-gate
HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!
Det er jo afskyeligt Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler Blasfemi!!
Åh, godt at se, at jeg ikke var den eneste, der faldt for lovprisningerne i denne tråd. Jeg finder den dog ikke helt så afskyelig som dig - det er jo dessert. Så jeg spiste den godt nok, men den var godt nok ikke i nærheden af en hjemmelavet. I øvrigt var der alt for lidt kirsebærsovs i min.
Og så vil jeg da også lige i denne tråd bringe en advarsel mod Ikeas "risalamande", som smager og føles fuldstændig som Risifrutti og overhovedet ikke i nærheden af risalamande, og jeg tror faktisk slet ikke, der er mandler i. Men igen, nu havde jeg betalt, så ned røg den. Og jeg kan også godt lide Risifrutti, den skal bare ikke kalde sig risalamande.
Men oven på disse to skuffelser er jeg virkelig nødt til snart at lave noget selv, så jeg kan få noget ordentlig risalamande og rigelig kirsebærsovs.
0
You can't spell awesome without me.