Brunede kartofler-gate
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
Re: Brunede kartofler-gate
Sukker, smør og kartofler. Helst aspargeskartofler, men det vigtigste er de ikke er fra glas, det kan jeg slet ikke med
1
Re: Brunede kartofler-gate
Karkluden skrev:Jeg er ligeglad. Jeg synes, de smager grimt uanset hvordan, de er lavet.
Men jeg undrer mig HVERT år, når resten af familien falder i svime over, at min mormor laver dem med stegemargarine og sukker. Så bliver der brugt gode, relativt dyre aspargeskartofler, håndpillede und alles til det - og så stegemargarine.
Samme her, dejlige faste aspargeskartofler, sukker og smør.
Som regel springer vi de hvide kartofler over, alle i familien vil helst have de brunede.
0
If it is not yours, dont take it
If it is not right, dont do it.
If it is not true, dont say it.
If you dont know, shut up
(Japanese Wisdom)
If it is not right, dont do it.
If it is not true, dont say it.
If you dont know, shut up
(Japanese Wisdom)
Re: Brunede kartofler-gate
Det har jeg vist kun jeg har lavet en enkelt gang og der brugte jeg sukker, smør og glaskartofler.
0
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36730
Re: Brunede kartofler-gate
Jeg er vokset op med at lavede brunede kartofler på sukker, stegemargarine og glaskartofler. Sådan laver jeg dem også selv og elsker dem. Ikke om jeg gider selv koge/pille kartofler og at lave sukkermassen med smør synes jeg giver en underlig smag. Nok fordi jeg er vant til prolle-udgaven
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Brunede kartofler-gate
Koge kartofler, pille kartofler, lade kartofler blive kolde, skylle kartofler, dryp kartofler af, sukker i pande, lade sukker smelte under middel varme (ikke røre!!), når sukker smeltet kommes smør i, rør smeltet smør og sukker til ensartet masse, kartofler i, vende kartofler rundt, så de bliver godt fedtet ind, riste/brase ved middel varme, er færdige når stivelse får smør/sukker til at tykne blive karamelagtig på kartoflerne.
Glas kartofler er no no og fy fy!
Glas kartofler er no no og fy fy!
0
Do as I say!
- Delfin
- Indlæg: 15286
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:05
- Kort karma: 1241
- Geografisk sted: ..... Casa del Fino
- Likede indlæg: 25609
Re: Brunede kartofler-gate
Små kogte og pillede kartofler. Smelte sukker i pande og en klat makkedulle.
Jeg kan ikke døje konsistensen af glaskartofler, så da mor ville introducere dem, fik hun strenge ordrer om, at jeg overtog den del af madlavningen, selvom hun stadig helst vil lave julemaden selv. Stædige gamle kone
Jeg kan ikke døje konsistensen af glaskartofler, så da mor ville introducere dem, fik hun strenge ordrer om, at jeg overtog den del af madlavningen, selvom hun stadig helst vil lave julemaden selv. Stædige gamle kone
0
14 11 14
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9159
Re: Brunede kartofler-gate
Det store spørgsmål er vel: hvorfor overhovedet besvære sig med hvide kartofler? De ligger bare der på tallerkenen og fylder, fuldstændig holdningsløse og uden gejst.
Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.
Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.
6
Closure, closure, closure closure closure
- Pixie88
- Indlæg: 580
- Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
- Kort karma: 132
- Geografisk sted: Nordpolen
- Likede indlæg: 1254
Re: Brunede kartofler-gate
Brune kartofler er min favorit
Jeg bruger kun glaskartofler, og de skal helst være små. Er der for mange store kartofler i glasset, så køber jeg dem ikke. Jeg er meget konservativ på det område.
Smelter sukker på en pande, tilsætter smør og lader det bruse af. Derefter tilsætter jeg kartoflerne og de får lov til at stå og boble ved lav varme i et godt stykke tid.
Laver dem aldrig med hjemmekogte kartofler. Er stadig dybt traumatiseret fra en enkelt gang i min barndom, hvor min mor lavede det med aspargeskartofler
Det gode ved glaskartofler er, at de smager af ca ingenting = mere karamelsmag til mig. Det er jo ikke meningen man skal smage kartoflerne, de skal bare gøre det nemmere at spise karamellen.
Jeg bruger kun glaskartofler, og de skal helst være små. Er der for mange store kartofler i glasset, så køber jeg dem ikke. Jeg er meget konservativ på det område.
Smelter sukker på en pande, tilsætter smør og lader det bruse af. Derefter tilsætter jeg kartoflerne og de får lov til at stå og boble ved lav varme i et godt stykke tid.
Laver dem aldrig med hjemmekogte kartofler. Er stadig dybt traumatiseret fra en enkelt gang i min barndom, hvor min mor lavede det med aspargeskartofler
Det gode ved glaskartofler er, at de smager af ca ingenting = mere karamelsmag til mig. Det er jo ikke meningen man skal smage kartoflerne, de skal bare gøre det nemmere at spise karamellen.
1
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
Re: Brunede kartofler-gate
Min far laver dem. Det er noget med glaskartofler, sukker og smør.
Ang. de hvide kartofler - de skal jo være der til at skære i små bitte stykker (eller mose med gaflen, hvis der ikke er gæster med ved bordet), så de kan suge maksimalt af den gode sovs!
Ang. de hvide kartofler - de skal jo være der til at skære i små bitte stykker (eller mose med gaflen, hvis der ikke er gæster med ved bordet), så de kan suge maksimalt af den gode sovs!
2
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Brunede kartofler-gate
Kommodedyret skrev:Det store spørgsmål er vel: hvorfor overhovedet besvære sig med hvide kartofler? De ligger bare der på tallerkenen og fylder, fuldstændig holdningsløse og uden gejst.
Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.
Ifølge min lillesøster er det fordi de brune er umulige at mose. Det er jo det gode ved hvide kartofler. De kan moses også blive til en skøn blanding af 2/3 sovs 1/3 kartoffel.
2
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Brunede kartofler-gate
Hos mig laves brunede kartofler med glaskartofler. Sukker på panden, når det er smeltet så kommes en god klump smør i også de afdryppede og godt skyllede kartofler. Også sakl de stå der og hygge sig ved middel-lav varme så de ikke eksplodere.
Det er faktisk sket flere gange at jeg i længsel efter brunede kartofler har skruget for højt op og endt med vabler fordi sådan en er eksploderede. Sidst fik jeg karamel i håret, på brillerne og en vabel på kinden.
Det er faktisk sket flere gange at jeg i længsel efter brunede kartofler har skruget for højt op og endt med vabler fordi sådan en er eksploderede. Sidst fik jeg karamel i håret, på brillerne og en vabel på kinden.
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Brunede kartofler-gate
Kommodedyret skrev:Det store spørgsmål er vel: hvorfor overhovedet besvære sig med hvide kartofler? De ligger bare der på tallerkenen og fylder, fuldstændig holdningsløse og uden gejst.
Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.
Men de brune smager jo rædsomt.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59511
Re: Brunede kartofler-gate
Glaskartofler ftw! Så bliver de brune også så porøse, at de kan moses og overfløddiggør de hvide.
0
Re: Brunede kartofler-gate
Jeg spiser ikke brunede kartofler, og derfor laver jeg dem heller ikke. Hvilket gør det ekstra superduper uretfærdigt, at jeg sidste år fik en karameldråbeforbrænding på hånden, fordi kartoflerne sprøjtede helt vildt på panden, mens jeg stod ved siden af og lavede sovs. Vi kan ikke blive enige om, om det ekstreme spruttteri skyldtes panden eller glaskartoflerne, for vi har ikke før været ude for, at karamellen sprøjtede på den måde. Men i hvert fald er det besluttet at udelukke begge variable i år og bruge kogte, pillede kartofler og en anden pande.
Er der nogen, der har oplevet det med sprutteri og har en teori om en årsag?
Og så tilslutter jeg mig i øvrigt, at de hvide, kogte kartofler er eminente til at søbe noget sovs.
Er der nogen, der har oplevet det med sprutteri og har en teori om en årsag?
Og så tilslutter jeg mig i øvrigt, at de hvide, kogte kartofler er eminente til at søbe noget sovs.
0
You can't spell awesome without me.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Brunede kartofler-gate
sigge skrev:Jeg spiser ikke brunede kartofler, og derfor laver jeg dem heller ikke. Hvilket gør det ekstra superduper uretfærdigt, at jeg sidste år fik en karameldråbeforbrænding på hånden, fordi kartoflerne sprøjtede helt vildt på panden, mens jeg stod ved siden af og lavede sovs. Vi kan ikke blive enige om, om det ekstreme spruttteri skyldtes panden eller glaskartoflerne, for vi har ikke før været ude for, at karamellen sprøjtede på den måde. Men i hvert fald er det besluttet at udelukke begge variable i år og bruge kogte, pillede kartofler og en anden pande.
Er der nogen, der har oplevet det med sprutteri og har en teori om en årsag?
Og så tilslutter jeg mig i øvrigt, at de hvide, kogte kartofler er eminente til at søbe noget sovs.
Jeg har kun oplevet sprutteri, hvis kartoflerne ikke er tørret nok.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.