D.itsen skrev:HappyHippo skrev:Selvfølgelig spiser vegetarer ikke noget med okse. En striks vegetar spiser heller ikke æg, så skal man være ovo-vegetar. Jeg har levet som striks vegetar længe og fandt ud af,jeg måtte kalde mig veganer, da mange tror vegetarer både spiser æg, mælk og sommetider fisk.
Der er lige så mange udgaver af den der, som der er vegetarer. Også på vegetar og veganer sider.
Jeg har i hvert fald oplevet en del der kalder sig vegetarer og som spiser æg og mælk. Faktisk oplever jeg flertallet af vegetaterer spiser sådan og det så at veganerer ikke spiser nogle produkter fra dyr.
Mener jeg engang læste at vegaterer engang var det, de fleste i dag forstår ved veganer
Så der er helt sikkert begrebsforvirring
Jeg ved bare at jeg er træt af at få serveret kylling, fisk og skaldyr fordi folk kender vegetarer der spiser dette.
Dansk Vegetarisk Forening laver med jævne mellemrum en undersøgelse af vegetarer og veganeres vaner, og der viser det sig at de fleste vegetarer sjældent spiser æg og meget lidt mælkeprodukter.
Jeg synes at DVF beskriver det ganske godt:
https://vegetarisk.dk/hvad-er-en-vegetar-og-en-veganer/Hvad er en vegetar?
Vegetarisme: At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.
Hvad er en veganer?
Veganisme: At leve vegansk er ”en måde at leve på, som søger at undgå (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”. Denne definition stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’. Dvs. veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.