Tråden om grillmad!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13010
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21764

Tråden om grillmad!

Indlægaf Pandesteg » 14. maj 2018, 12:28

Her kan vi sludre om grillmad, udveksle opskrifter, spørge om gode råd til optænding osv. :)
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13010
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21764

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Pandesteg » 14. maj 2018, 12:30

Jeg mangler inspiration til noget godt tilbehør, som 1) kan grilles og 2) er nemt at forberede. Indtil nu har jeg lavet sådan nogle små bakker med cherrytomater, champignoner osv. med lidt olie og krydderurter, men det er lidt kedeligt i længden :gruble:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Persnikedy » 14. maj 2018, 12:33

Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:
3
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13010
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21764

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Pandesteg » 14. maj 2018, 12:40

Persnikedy skrev:Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:


Ja det var en god ide - man kan jo evt. også sætte andre grøntsager på spydet :gogo:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Persnikedy » 14. maj 2018, 12:45

Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:


Ja det var en god ide - man kan jo evt. også sætte andre grøntsager på spydet :gogo:



Jeg vil i hvert fald anbefale at du bruger kolde kartofler som du kommer i posen, det bliver et værrer fedteri med varme kartofler :-D
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13010
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21764

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Pandesteg » 14. maj 2018, 12:46

Persnikedy skrev:
Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:


Ja det var en god ide - man kan jo evt. også sætte andre grøntsager på spydet :gogo:



Jeg vil i hvert fald anbefale at du bruger kolde kartofler som du kommer i posen, det bliver et værrer fedteri med varme kartofler :-D


Jeg vil fluks købe nogle kartofler i dag og koge, så vi har til de næste par dage.
1
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Persnikedy » 14. maj 2018, 12:51

Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:
Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:


Ja det var en god ide - man kan jo evt. også sætte andre grøntsager på spydet :gogo:



Jeg vil i hvert fald anbefale at du bruger kolde kartofler som du kommer i posen, det bliver et værrer fedteri med varme kartofler :-D


Jeg vil fluks købe nogle kartofler i dag og koge, så vi har til de næste par dage.


Gerne med skral på, det er ekstra lækkert
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 11295
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 1792
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 23353

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Mani » 14. maj 2018, 13:14

Vi laver nogen gange denne: https://www.arla.dk/opskrifter/grillet- ... ldressing/

Vi griller også majskolber, trækker bladende til side, fjerner 'trådende', gnubber med lidt smør og dækker så med bladende igen før de kommer på grillen. Bagekartofler kommer også på grillen efter at have fået en start i mocroovnen.
Derudover griller vi jævnligt asparges, squash & aubegine. Vi kan også rigtig godt lide grillet feta.

Ellers får vi tit en grøn salat til og så melon i både, friske ærter i bælg eller lignende.
2
'If you get tired, learn to rest, not to quit.'
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1674
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 390
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 3883

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Tricolette » 14. maj 2018, 13:28

De små kogte kartofler smider jeg tit i en grillbakke, efter de er rystet i en pose med olie og krydderier. På samme vis med diverse grøntsager.
1
zeugma
Indlæg: 10
Tilmeldt: 13. maj 2016, 10:46
Kort karma: 0
Likede indlæg: 13

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf zeugma » 14. maj 2018, 14:45

Mit bedste grill trick må være at grille over trækul i stedet for brikketter til alt det skal ha mindre end en time.
Trækul tager kun 10-15 min at tænde op før de er klar til grillning og de fåes til 150 kr for 10 kg
2
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 6659
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 868
Likede indlæg: 18859

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Æble » 14. maj 2018, 14:51

Mit yndlings grill- tilbehør er auberginer skåret i tykke skiver, penslet med olie og grillet. Overhældes med en dressing af balsamico, lidt honning, salt & peber, olivenolie og knust hvidløg.

Ellers grillet vi hvad vi lige har i køleskabet. Asparges, kogte kartofler, peberfrugter, squash, svampe, tørt franskbrød.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Wizzze » 14. maj 2018, 14:53

Persnikedy skrev:
Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:
Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:


Ja det var en god ide - man kan jo evt. også sætte andre grøntsager på spydet :gogo:



Jeg vil i hvert fald anbefale at du bruger kolde kartofler som du kommer i posen, det bliver et værrer fedteri med varme kartofler :-D


Jeg vil fluks købe nogle kartofler i dag og koge, så vi har til de næste par dage.


Gerne med skral på, det er ekstra lækkert


Hvor får man kartofler med skral, de lyder... øhh.. interessante :slem:
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Persnikedy » 14. maj 2018, 15:05

Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:
Pandesteg skrev:
Persnikedy skrev:Jeg plejer at koge små kartofler dagen før som jeg så kommer i en plast pose med lidt olie, salt og peber, og en italiensk krydderblanding (timian er også lækkert) som jeg kommer på træspyd (som har ligget i vand så de ikke brænder). Spydene kommes på grillen og varmes igennem.
Det synes jeg er dejlig nemt og let at have med at gøre. Især lækker med aioli til :savl:


Ja det var en god ide - man kan jo evt. også sætte andre grøntsager på spydet :gogo:



Jeg vil i hvert fald anbefale at du bruger kolde kartofler som du kommer i posen, det bliver et værrer fedteri med varme kartofler :-D


Jeg vil fluks købe nogle kartofler i dag og koge, så vi har til de næste par dage.


Gerne med skral på, det er ekstra lækkert


Hvor får man kartofler med skral, de lyder... øhh.. interessante :slem:


Hvis du spøger din grønthandler pænt så er du måske heldig :devil:
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11586
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 913
Likede indlæg: 18644

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf PaleSeptember » 14. maj 2018, 16:14

Vi er faktisk rigtig dårlige til at grille tilbehør mærkeligt nok, for vi elsker at grille og gør det tit. Så jeg følger lige lidt med her :)
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Helga1
Indlæg: 502
Tilmeldt: 6. maj 2016, 09:19
Kort karma: 29
Likede indlæg: 625

Re: Tråden om grillmad!

Indlægaf Helga1 » 14. maj 2018, 18:42

Jeg elsker majskolber på grillen. Pensl et tyndt lag olivenolie på sølvpapir, drys med groft salt og rul den "udpakket" ind i sølvpapiret, så salt og olie kommer i kontakt med majsene. På grillen med dem og vend en gang imellem. De smager SÅ godt, og det føles ligesom smør, men er noget sundere, hvis man griller tit. ;)

Derudover laver vi tit snobrødsdej og snor udenom en pølse og smider på grillen. En blanding af snobrød og pølsebrød med grillsmag. :) Det er nok ikke så meget tilbehør, men lækkert at slutte grillmiddagen af på :klap:
3

Tilbage til "Mad og drikke"