Koldskålstråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13428
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2703
Likede indlæg: 16965

Koldskålstråden

Indlægaf Wizzze » 19. maj 2018, 06:56

Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse :D

Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?

Hvad siger debatten?
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Raenil
Indlæg: 429
Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
Kort karma: 26
Geografisk sted: Silkeborg
Likede indlæg: 1110

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Raenil » 19. maj 2018, 07:06

Wizzze skrev:Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse :D

Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?

Hvad siger debatten?


Alle ovenstående. Og så kan jeg ikke udstå fuldkornskammerjunkere
0
Brugeravatar
Velvet-Goldmine
Indlæg: 740
Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2712

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Velvet-Goldmine » 19. maj 2018, 07:10

Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
1
IrmaPigen
Indlæg: 3389
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 336
Likede indlæg: 4060

Re: Koldskålstråden

Indlægaf IrmaPigen » 19. maj 2018, 07:12

Hjemmelavet koldskål, tak.

Jeg laver den med pasteuriserede blommer. Vaniljestang og revet citronskal og lidt citronsaft.

Jeg rister brød som jeg smuldrer og topper med. Hvis ikke det, så kammerjunker, men prøver dog at begrænse dem lidt da de ikke er helt sunde. Jeg kan bedst lide kammerjunkerne knust.

Edit: Jeg bruger kun kærnemælk.
Senest rettet af IrmaPigen 19. maj 2018, 07:42, rettet i alt 1 gang.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13428
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2703
Likede indlæg: 16965

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Wizzze » 19. maj 2018, 07:21

Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
milisa
Indlæg: 1296
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:43
Kort karma: 231
Likede indlæg: 2562

Re: Koldskålstråden

Indlægaf milisa » 19. maj 2018, 07:23

Wizzze skrev:
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:


Øh jo!!! Der skal sgutte tykmælk i en kærnemælkskoldskål! Kærnemælk, æg, sukker og vanille. Også en smule citronskal.
Og stop med de der fuldkornskammerjunkere!!
4
Tally-ho
Sof
Indlæg: 275
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 12
Likede indlæg: 391

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Sof » 19. maj 2018, 07:24

Herhjemme bliver det lavet på tykmælk, kærnemælk, citron, vanille og uden æg hvis jeg laver det og med, hvis min kæreste gør. Det er lidt forskelligt. Jeg kan ikke smage forskel.

Jeg er vokset op med at det er en aftensmadsret, ikke en dessert. Kæresten omvendt. Vi spiser det når vi har lyst både som måltid og som snack.

Hvis vi har friske jordbær kommer jeg dem gerne i.
Senest rettet af Sof 19. maj 2018, 07:25, rettet i alt 1 gang.
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7369
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 582
Likede indlæg: 10851

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Persnikedy » 19. maj 2018, 07:24

Med tykmælk og æg og alm størrelses kammerjunker som ikke er knust (ingen junke støv i min koldskål, tak)

Og det er da alt fra morgenmad, til snack, til aftensmad.

En italiensk veninde er dybt forelsket i koldskål og voldæder det hver gang hun er i danmark. De har ikke tykmælk dernede så hun nyder at spise det når hun er her
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 1232
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 52
Likede indlæg: 844

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Alphilia » 19. maj 2018, 07:30

Det skal i hvert fald ikke være den der nye veganske udgave.

Koldskål kan man spise på alle tider af døgnet, med og uden kammerjunkere og/eller frugt.
0
Brugeravatar
Velvet-Goldmine
Indlæg: 740
Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2712

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Velvet-Goldmine » 19. maj 2018, 07:31

Wizzze skrev:
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:


Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart :-D
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.
1
Brugeravatar
Zinde
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 9. dec 2015, 12:22
Kort karma: 352
Likede indlæg: 3759

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Zinde » 19. maj 2018, 07:34

Velvet-Goldmine skrev:
Wizzze skrev:
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:


Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart :-D
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.


Nej, det er da æggesnapsen, der gør det!
1
Mann tracht und Gott lacht
Brugeravatar
Velvet-Goldmine
Indlæg: 740
Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2712

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Velvet-Goldmine » 19. maj 2018, 07:38

Zinde skrev:
Velvet-Goldmine skrev:
Wizzze skrev:
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:


Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart :-D
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.


Nej, det er da æggesnapsen, der gør det!


Der skal eddermame meget æggesnaps til at gøre en liter kærnemælk og 1/2 dl. citronsaft cremet som jeg tænker cremet :P
1
Brugeravatar
Zinde
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 9. dec 2015, 12:22
Kort karma: 352
Likede indlæg: 3759

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Zinde » 19. maj 2018, 07:45

Velvet-Goldmine skrev:
Zinde skrev:
Velvet-Goldmine skrev:
Wizzze skrev:
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:


Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart :-D
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.


Nej, det er da æggesnapsen, der gør det!


Der skal eddermame meget æggesnaps til at gøre en liter kærnemælk og 1/2 dl. citronsaft cremet som jeg tænker cremet :P

:lol: Måske vi bare definerer cremet forskelligt :-D
0
Mann tracht und Gott lacht
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 13759
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1871
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 18573

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Daine » 19. maj 2018, 07:53

Wizzze skrev:Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse :D

Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?

Hvad siger debatten?

Gerne med æg, men uden er også ok.
UDEN citron! Ihf hvis den virkelig kan smages.
Gerne med vanilje.
Hele kammerjunkere, men det skal være mini-udgaverne. Og endelig ikke fuldkorn eller sunde udgaver.
Jeg har kun smagt med jordbær, det er fint. Men det skal være hele jordbær/skiveskåret. Ikke blendede.
Begge dele, det er mængden der adskiller.


Når det så er sagt, så spiser jeg ikke ret tit koldskål :D
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Velvet-Goldmine
Indlæg: 740
Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2712

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Velvet-Goldmine » 19. maj 2018, 07:58

Zinde skrev:
Velvet-Goldmine skrev:
Zinde skrev:
Velvet-Goldmine skrev:
Wizzze skrev:
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte? :sur:

Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.


Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken? :gruble:


Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart :-D
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.


Nej, det er da æggesnapsen, der gør det!


Der skal eddermame meget æggesnaps til at gøre en liter kærnemælk og 1/2 dl. citronsaft cremet som jeg tænker cremet :P

:lol: Måske vi bare definerer cremet forskelligt :-D


Det gør vi helt åbenlyst, ja :-D
1

Tilbage til "Mad og drikke"