Koldskålstråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2516
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 200
Likede indlæg: 3888

Re: Koldskålstråden

Indlægaf PaleSeptember » 25. maj 2018, 07:54

PaleSeptember skrev:Spiser aldrig koldskål, da jeg er laktoseintolerant.


Nu har jeg faktisk købt en laktosefri koldskål fra Thise var det vist. Vist både med æg og vanille, det var den eneste laktosefrie i Kvickly. Så i aften skal vi have koldskål med kammerjunkere fra Karen Volf og danske jordbær til dessert.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 12026
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1550
Likede indlæg: 27663

Re: Koldskålstråden

Indlægaf DetSorteCirkus » 25. maj 2018, 07:58

PaleSeptember skrev:
PaleSeptember skrev:Spiser aldrig koldskål, da jeg er laktoseintolerant.


Nu har jeg faktisk købt en laktosefri koldskål fra Thise var det vist. Vist både med æg og vanille, det var den eneste laktosefrie i Kvickly. Så i aften skal vi have koldskål med kammerjunkere fra Karen Volf og danske jordbær til dessert.


Naturmælks kan også anbefales.
0
Hewlett
Indlæg: 720
Tilmeldt: 30. apr 2016, 19:33
Kort karma: 40
Likede indlæg: 1634

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Hewlett » 25. maj 2018, 08:10

Med tykmælk og æg. Også gerne kammerjunker men det går også andre at drikke det i et glas som det er.

Prøvede en økologisk fra Thise (tror jeg det er) med tykmælk og æg. Den smager virkelig godt!
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2855
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 260
Likede indlæg: 4953

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Tilly » 30. maj 2018, 15:50

Jeg kan lide alle slags koldskål. Prikken over i’et er tilgengæld at lave noget hjemmelavet guf og servere til :D I weekenden lavede jeg guf med rabarbersmag, det var vildt lækkert i en portion koldskål :ivrig:
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 15501
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2970
Likede indlæg: 19377

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Wizzze » 30. maj 2018, 16:06

Tilly skrev:Jeg kan lide alle slags koldskål. Prikken over i’et er tilgengæld at lave noget hjemmelavet guf og servere til :D I weekenden lavede jeg guf med rabarbersmag, det var vildt lækkert i en portion koldskål :ivrig:


Bliver det ikke alt for meget sukker? :gruble:

Synes at når vejret er som nu, så er det vigtigt at koldskålen ikke bliver for sød og sukret, så man får den der sukkermund belægning, som noget sukkersodavand også godt kan give. Synes koldskålen bare lige skal være sød nok til at fremme smagen af vaniljen.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 3000
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 352
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 6081

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Mistermor » 30. maj 2018, 16:07

Jeg foretrækker, at konsistensen er "tynd". Så jeg rører bare lidt rørsukker og citron i noget økologis kærnemælk. Dertil nogle små kammerjunkere, så jeg ikke behøver at knække dem og få krummer i maden. :)
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 12026
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1550
Likede indlæg: 27663

Re: Koldskålstråden

Indlægaf DetSorteCirkus » 30. maj 2018, 16:10

Jeg skal til at spise koldskål med jordbær og cornflakes til aftensmad :dåne:
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2855
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 260
Likede indlæg: 4953

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Tilly » 30. maj 2018, 16:11

Wizzze skrev:
Tilly skrev:Jeg kan lide alle slags koldskål. Prikken over i’et er tilgengæld at lave noget hjemmelavet guf og servere til :D I weekenden lavede jeg guf med rabarbersmag, det var vildt lækkert i en portion koldskål :ivrig:


Bliver det ikke alt for meget sukker? :gruble:

Synes at når vejret er som nu, så er det vigtigt at koldskålen ikke bliver for sød og sukret, så man får den der sukkermund belægning, som noget sukkersodavand også godt kan give. Synes koldskålen bare lige skal være sød nok til at fremme smagen af vaniljen.

Det kommer vel an på hvor sød man laver sin koldskål? Og her i weekenden lavede jeg jo guffen med rabarbersmag, så den havde en lidt syrlig smag. Jeg synes i hvert fald det var toplækkert, og det gjorde dem jeg serverede for heldigvis også :D Og vi fik også kammerjunkere til, det giver jo også lidt modspil til den søde smag (selvom de er propfyldt med sukker).
0
Brugeravatar
Panton
Indlæg: 1734
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:50
Kort karma: 267
Likede indlæg: 1558

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Panton » 30. maj 2018, 18:02

Jeg er til den variant Cheasy har lavet som er sukkerfri. Jeg spiser det helst med bær og nogle gange lidt ristet havregryn i.
0
Winners never quit
Quitters never win
#Highdrinkingnofood#
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 11117
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 547
Likede indlæg: 12367

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Flora » 30. maj 2018, 21:39

Jeg laver det med æg, sukker, vaniljesukker og kærnemælk. Cornflakes som drys.
0
Brugeravatar
DenSyngendeLussing
Indlæg: 1898
Tilmeldt: 9. maj 2016, 18:42
Kort karma: 354
Likede indlæg: 7593

Re: Koldskålstråden

Indlægaf DenSyngendeLussing » 30. maj 2018, 22:39

Jeg spiser koldskål til aftensmad og den skal være hjemmelavet, ikke købepjask! Jeg laver den, som min mor laver den, det vil sige med to æg og sukker på øjemål pisket til røræg, og så røres kærnemælken i - ingen vanilje, citronskal, tykmælk eller andet moderne. Kammerjunkerne skal knuses i hånden over skålen, ellers føles det ikke rigtigt. Nogle gange kan jeg godt finde på at skære nogle jordbær og fyre oveni.

Uhm, jeg tror, jeg skal have koldskål i morgen!
0
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 2185
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 93
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 1716

Re: Koldskålstråden

Indlægaf thomassneum » 31. maj 2018, 06:36

Jeg må indrømmer at jeg ofte køber den. Jaja.. jeg ved et. :(
- og så skal det være den med tykmælk.

Ellers er min sådan her:

Kold.JPG


1 L Kærnemælk
1 L Tykmælk
1 dl sukker
1 Citron
6 Æggeblommer
1 spsk. Vaniliesukker*

https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=953016228602589934#overviewstats
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Med bov skal man mad lave, men...
Lykke
Indlæg: 4226
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 164
Likede indlæg: 3760

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Lykke » 31. maj 2018, 07:24

Økologisk koldskål til mellem 12 og 15kr. Det kan jeg jo ikke engang købe indgredienser for.

At en pose øko kammerjunker så koster 20kr og der kun er 3-350 gram i, ja så skal der en del poser til.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 15501
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2970
Likede indlæg: 19377

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Wizzze » 1. jun 2018, 19:14

Danmark er en delt nation!
https://www.bt.dk/danmark/populaer-dans ... ad-goer-du

Dog ser der ud til at være enighed om at vegansk koldskål ikke er sagen :D
0
Do as I say! :whip:

Tilbage til "Mad og drikke"