Koldskålstråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
TinaW
Indlæg: 1308
Tilmeldt: 17. jan 2018, 13:49
Kort karma: 158
Likede indlæg: 2158

Re: Koldskålstråden

Indlægaf TinaW » 21. maj 2018, 14:42

Guilded_Lily skrev:Kløvers koldskål med citron.
Knuste kammerjunkere (min mand foretrækker tvebakker - tørre, smagløse skidt!)
Evt. med jordbær, hvis det er friske, søde, dasnke.

Kan spises på alle tider af døgnet - vi får det oftest som aftensmad på meget varme dage, som vi spiser suppe på kolde.


Det er også vores foretrukne. Og så med Karen Volfs koldskåls crunch med vanille og hindbær. Mums.
Spises som dessert, et lille mellemmåltid eller bare fordi...
0
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2108
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 175
Likede indlæg: 3220

Re: Koldskålstråden

Indlægaf PaleSeptember » 23. maj 2018, 19:01

Spiser aldrig koldskål, da jeg er laktoseintolerant.
0
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 1041
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 82
Likede indlæg: 1611

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Maoam » 25. maj 2018, 07:26

Koldskålen fra Øllingegård koster 15 kr i Meny fra i dag.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2108
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 175
Likede indlæg: 3220

Re: Koldskålstråden

Indlægaf PaleSeptember » 25. maj 2018, 07:54

PaleSeptember skrev:Spiser aldrig koldskål, da jeg er laktoseintolerant.


Nu har jeg faktisk købt en laktosefri koldskål fra Thise var det vist. Vist både med æg og vanille, det var den eneste laktosefrie i Kvickly. Så i aften skal vi have koldskål med kammerjunkere fra Karen Volf og danske jordbær til dessert.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 11529
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1456
Likede indlæg: 26177

Re: Koldskålstråden

Indlægaf DetSorteCirkus » 25. maj 2018, 07:58

PaleSeptember skrev:
PaleSeptember skrev:Spiser aldrig koldskål, da jeg er laktoseintolerant.


Nu har jeg faktisk købt en laktosefri koldskål fra Thise var det vist. Vist både med æg og vanille, det var den eneste laktosefrie i Kvickly. Så i aften skal vi have koldskål med kammerjunkere fra Karen Volf og danske jordbær til dessert.


Naturmælks kan også anbefales.
0
Hewlett
Indlæg: 678
Tilmeldt: 30. apr 2016, 19:33
Kort karma: 36
Likede indlæg: 1530

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Hewlett » 25. maj 2018, 08:10

Med tykmælk og æg. Også gerne kammerjunker men det går også andre at drikke det i et glas som det er.

Prøvede en økologisk fra Thise (tror jeg det er) med tykmælk og æg. Den smager virkelig godt!
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2734
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 250
Likede indlæg: 4728

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Tilly » 30. maj 2018, 15:50

Jeg kan lide alle slags koldskål. Prikken over i’et er tilgengæld at lave noget hjemmelavet guf og servere til :D I weekenden lavede jeg guf med rabarbersmag, det var vildt lækkert i en portion koldskål :ivrig:
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14608
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2876
Likede indlæg: 18415

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Wizzze » 30. maj 2018, 16:06

Tilly skrev:Jeg kan lide alle slags koldskål. Prikken over i’et er tilgengæld at lave noget hjemmelavet guf og servere til :D I weekenden lavede jeg guf med rabarbersmag, det var vildt lækkert i en portion koldskål :ivrig:


Bliver det ikke alt for meget sukker? :gruble:

Synes at når vejret er som nu, så er det vigtigt at koldskålen ikke bliver for sød og sukret, så man får den der sukkermund belægning, som noget sukkersodavand også godt kan give. Synes koldskålen bare lige skal være sød nok til at fremme smagen af vaniljen.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 2543
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 279
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 5019

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Mistermor » 30. maj 2018, 16:07

Jeg foretrækker, at konsistensen er "tynd". Så jeg rører bare lidt rørsukker og citron i noget økologis kærnemælk. Dertil nogle små kammerjunkere, så jeg ikke behøver at knække dem og få krummer i maden. :)
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 11529
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1456
Likede indlæg: 26177

Re: Koldskålstråden

Indlægaf DetSorteCirkus » 30. maj 2018, 16:10

Jeg skal til at spise koldskål med jordbær og cornflakes til aftensmad :dåne:
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2734
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 250
Likede indlæg: 4728

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Tilly » 30. maj 2018, 16:11

Wizzze skrev:
Tilly skrev:Jeg kan lide alle slags koldskål. Prikken over i’et er tilgengæld at lave noget hjemmelavet guf og servere til :D I weekenden lavede jeg guf med rabarbersmag, det var vildt lækkert i en portion koldskål :ivrig:


Bliver det ikke alt for meget sukker? :gruble:

Synes at når vejret er som nu, så er det vigtigt at koldskålen ikke bliver for sød og sukret, så man får den der sukkermund belægning, som noget sukkersodavand også godt kan give. Synes koldskålen bare lige skal være sød nok til at fremme smagen af vaniljen.

Det kommer vel an på hvor sød man laver sin koldskål? Og her i weekenden lavede jeg jo guffen med rabarbersmag, så den havde en lidt syrlig smag. Jeg synes i hvert fald det var toplækkert, og det gjorde dem jeg serverede for heldigvis også :D Og vi fik også kammerjunkere til, det giver jo også lidt modspil til den søde smag (selvom de er propfyldt med sukker).
0
Brugeravatar
Panton
Indlæg: 1572
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:50
Kort karma: 238
Likede indlæg: 1429

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Panton » 30. maj 2018, 18:02

Jeg er til den variant Cheasy har lavet som er sukkerfri. Jeg spiser det helst med bær og nogle gange lidt ristet havregryn i.
0
Winners never quit
Quitters never win
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 10673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 535
Likede indlæg: 11750

Re: Koldskålstråden

Indlægaf Flora » 30. maj 2018, 21:39

Jeg laver det med æg, sukker, vaniljesukker og kærnemælk. Cornflakes som drys.
0
Brugeravatar
DenSyngendeLussing
Indlæg: 1579
Tilmeldt: 9. maj 2016, 18:42
Kort karma: 307
Likede indlæg: 6247

Re: Koldskålstråden

Indlægaf DenSyngendeLussing » 30. maj 2018, 22:39

Jeg spiser koldskål til aftensmad og den skal være hjemmelavet, ikke købepjask! Jeg laver den, som min mor laver den, det vil sige med to æg og sukker på øjemål pisket til røræg, og så røres kærnemælken i - ingen vanilje, citronskal, tykmælk eller andet moderne. Kammerjunkerne skal knuses i hånden over skålen, ellers føles det ikke rigtigt. Nogle gange kan jeg godt finde på at skære nogle jordbær og fyre oveni.

Uhm, jeg tror, jeg skal have koldskål i morgen!
0
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 2088
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 88
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 1593

Re: Koldskålstråden

Indlægaf thomassneum » 31. maj 2018, 06:36

Jeg må indrømmer at jeg ofte køber den. Jaja.. jeg ved et. :(
- og så skal det være den med tykmælk.

Ellers er min sådan her:

Kold.JPG


1 L Kærnemælk
1 L Tykmælk
1 dl sukker
1 Citron
6 Æggeblommer
1 spsk. Vaniliesukker*

https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=953016228602589934#overviewstats
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Med bov skal man mad lave, men...

Tilbage til "Mad og drikke"