Koldskålstråden
Koldskålstråden
Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse
Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?
Hvad siger debatten?
Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?
Hvad siger debatten?
0
Do as I say!
- Raenil
- Indlæg: 2559
- Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
- Kort karma: 129
- Geografisk sted: Silkeborg
- Likede indlæg: 8583
Re: Koldskålstråden
Wizzze skrev:Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse
Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?
Hvad siger debatten?
Alle ovenstående. Og så kan jeg ikke udstå fuldkornskammerjunkere
0
- Velvet-Goldmine
- Indlæg: 1559
- Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
- Kort karma: 255
- Likede indlæg: 5869
Re: Koldskålstråden
Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte?
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
1
Re: Koldskålstråden
Hjemmelavet koldskål, tak.
Jeg laver den med pasteuriserede blommer. Vaniljestang og revet citronskal og lidt citronsaft.
Jeg rister brød som jeg smuldrer og topper med. Hvis ikke det, så kammerjunker, men prøver dog at begrænse dem lidt da de ikke er helt sunde. Jeg kan bedst lide kammerjunkerne knust.
Edit: Jeg bruger kun kærnemælk.
Jeg laver den med pasteuriserede blommer. Vaniljestang og revet citronskal og lidt citronsaft.
Jeg rister brød som jeg smuldrer og topper med. Hvis ikke det, så kammerjunker, men prøver dog at begrænse dem lidt da de ikke er helt sunde. Jeg kan bedst lide kammerjunkerne knust.
Edit: Jeg bruger kun kærnemælk.
Senest rettet af IrmaPigen 19. maj 2018, 07:42, rettet i alt 1 gang.
0
Re: Koldskålstråden
Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte?
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken?
1
Do as I say!
Re: Koldskålstråden
Wizzze skrev:Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte?
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken?
Øh jo!!! Der skal sgutte tykmælk i en kærnemælkskoldskål! Kærnemælk, æg, sukker og vanille. Også en smule citronskal.
Og stop med de der fuldkornskammerjunkere!!
2
Tally-ho
Re: Koldskålstråden
Herhjemme bliver det lavet på tykmælk, kærnemælk, citron, vanille og uden æg hvis jeg laver det og med, hvis min kæreste gør. Det er lidt forskelligt. Jeg kan ikke smage forskel.
Jeg er vokset op med at det er en aftensmadsret, ikke en dessert. Kæresten omvendt. Vi spiser det når vi har lyst både som måltid og som snack.
Hvis vi har friske jordbær kommer jeg dem gerne i.
Jeg er vokset op med at det er en aftensmadsret, ikke en dessert. Kæresten omvendt. Vi spiser det når vi har lyst både som måltid og som snack.
Hvis vi har friske jordbær kommer jeg dem gerne i.
Senest rettet af Sof 19. maj 2018, 07:25, rettet i alt 1 gang.
1
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Koldskålstråden
Med tykmælk og æg og alm størrelses kammerjunker som ikke er knust (ingen junke støv i min koldskål, tak)
Og det er da alt fra morgenmad, til snack, til aftensmad.
En italiensk veninde er dybt forelsket i koldskål og voldæder det hver gang hun er i danmark. De har ikke tykmælk dernede så hun nyder at spise det når hun er her
Og det er da alt fra morgenmad, til snack, til aftensmad.
En italiensk veninde er dybt forelsket i koldskål og voldæder det hver gang hun er i danmark. De har ikke tykmælk dernede så hun nyder at spise det når hun er her
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Koldskålstråden
Det skal i hvert fald ikke være den der nye veganske udgave.
Koldskål kan man spise på alle tider af døgnet, med og uden kammerjunkere og/eller frugt.
Koldskål kan man spise på alle tider af døgnet, med og uden kammerjunkere og/eller frugt.
0
- Velvet-Goldmine
- Indlæg: 1559
- Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
- Kort karma: 255
- Likede indlæg: 5869
Re: Koldskålstråden
Wizzze skrev:Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte?
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken?
Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.
1
- Velvet-Goldmine
- Indlæg: 1559
- Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
- Kort karma: 255
- Likede indlæg: 5869
Re: Koldskålstråden
Zinde skrev:Velvet-Goldmine skrev:Wizzze skrev:Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte?
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken?
Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.
Nej, det er da æggesnapsen, der gør det!
Der skal eddermame meget æggesnaps til at gøre en liter kærnemælk og 1/2 dl. citronsaft cremet som jeg tænker cremet
1
- Daine
- Indlæg: 24638
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3202
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36817
Re: Koldskålstråden
Wizzze skrev:Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse
Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?
Hvad siger debatten?
Gerne med æg, men uden er også ok.
UDEN citron! Ihf hvis den virkelig kan smages.
Gerne med vanilje.
Hele kammerjunkere, men det skal være mini-udgaverne. Og endelig ikke fuldkorn eller sunde udgaver.
Jeg har kun smagt med jordbær, det er fint. Men det skal være hele jordbær/skiveskåret. Ikke blendede.
Begge dele, det er mængden der adskiller.
Når det så er sagt, så spiser jeg ikke ret tit koldskål
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Velvet-Goldmine
- Indlæg: 1559
- Tilmeldt: 17. jan 2016, 21:33
- Kort karma: 255
- Likede indlæg: 5869
Re: Koldskålstråden
Zinde skrev:Velvet-Goldmine skrev:Zinde skrev:Velvet-Goldmine skrev:Wizzze skrev:Velvet-Goldmine skrev:Der skal være både æg, citron, vanille OG tykmælk i! -hvor kunne du glemme sidstnævnte?
Hele kammerjunkere (eller til nøds lige brækket over en gang), det KAN spises med friske søde jordbær men det er ikke obligatorisk eller at foretrække, kan spises hvor som helst og når som helst.
Jeg tog det som en selvfølge? Der er vel ingen kontrovers om tykmælken?
Nej, det tænker jeg jo heller ikke.... men åbenbart
Tykmælken er jo det der forvandler koldskålen fra pjask til cremet lækkerthed.
Nej, det er da æggesnapsen, der gør det!
Der skal eddermame meget æggesnaps til at gøre en liter kærnemælk og 1/2 dl. citronsaft cremet som jeg tænker cremet
Måske vi bare definerer cremet forskelligt
Det gør vi helt åbenlyst, ja
0
Re: Koldskålstråden
Den skal være med det hele. Og knuste kammerjunkere i. Ikke de dér miniversioner, eller for guds skyld ikke fuldkorn.
Jeg er vokset op med, at vi fik det til aftensmad på nogle af de første sommeraftener i vores udestue. Så gode minder! I dag spiser jeg ikke så meget koldskål, men får et flip hvert år, hvor jeg lige kører et par liter ned Både som mad og dessert.
Jeg er vokset op med, at vi fik det til aftensmad på nogle af de første sommeraftener i vores udestue. Så gode minder! I dag spiser jeg ikke så meget koldskål, men får et flip hvert år, hvor jeg lige kører et par liter ned Både som mad og dessert.
0
Re: Koldskålstråden
Er der nogen der ved om dette produkt føres af nogle af supermarkedskæderne i København: Arla, koldskål med citron?
De plejer at have haft det i de butikker der nu er Meny, og jeg mener faktisk også, mens det har været Meny. Men det er længe siden jeg har set det.
De plejer at have haft det i de butikker der nu er Meny, og jeg mener faktisk også, mens det har været Meny. Men det er længe siden jeg har set det.
Senest rettet af dgd2007 19. maj 2018, 10:01, rettet i alt 1 gang.
0