Koldskålstråden
Re: Koldskålstråden
Mine krav er: økologisk og på tilbud.
Spiser det sjældent - når jeg gør er det som snack. Hele kammerjunker i.
Det er alligevel en gang mælkepjask. Om det er kærne eller tykmælk er hip som hap.
Spiser det sjældent - når jeg gør er det som snack. Hele kammerjunker i.
Det er alligevel en gang mælkepjask. Om det er kærne eller tykmælk er hip som hap.
0
Re: Koldskålstråden
Altså jeg siger det bare ikke - jeg blev MEGET overrasket, da jeg fandt ud af, at det åbenbart ikke er normalt at komme utrolig meget vaniljeis i?!? Men det har vi bare altid gjort i min familie, så det er det eneste jeg kan spise
1
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Koldskålstråden
Jeg ville kaste mig frådende over det hele, hvis jeg ikke fik så fordømt ondt i maven af det.
Uanset typen skulle det toppes med guf og ristede havregryn.
Kammerjunkere (hele selvfølgelig) og frugt er nødløsninger.
Min koldskål bliver lavet på halvt tykmælk, halvt kærnemælk, æggesnaps og vanilje.
Æggesnapsen bliver kun lavet på blommen. Jeg skal jo bruge hviden til guf.
Uanset typen skulle det toppes med guf og ristede havregryn.
Kammerjunkere (hele selvfølgelig) og frugt er nødløsninger.
Min koldskål bliver lavet på halvt tykmælk, halvt kærnemælk, æggesnaps og vanilje.
Æggesnapsen bliver kun lavet på blommen. Jeg skal jo bruge hviden til guf.
Senest rettet af Fru Sunshine 19. maj 2018, 10:31, rettet i alt 1 gang.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Koldskålstråden
Animi skrev:Altså jeg siger det bare ikke - jeg blev MEGET overrasket, da jeg fandt ud af, at det åbenbart ikke er normalt at komme utrolig meget vaniljeis i?!? Men det har vi bare altid gjort i min familie, så det er det eneste jeg kan spise
Normalt eller unormalt ... det er da værd at overveje.
1
Re: Koldskålstråden
dgd2007 skrev:Er der nogen der ved om dette produkt føres af nogle af supermarkedskæderne i København: Arla, koldskål med citron?
De plejer at have haft det i de butikker der nu er Meny, og jeg mener faktisk også, mens det har været Meny. Men det er længe siden jeg har set det.
Den bør du kunne få alle steder. Den er ikke lige så populær som deres variant med tykmælk, men både de to og den med jordbær plejer at være standardvarer i sommerperioden.
3
Tally-ho
Re: Koldskålstråden
Helst hjemmelavet med æg, sukker, halv tykmælk og halv kærnemælk og masser vanille. Spises med knuste kammerjunkere (helst den fra Karen Wolf) eller koldskålscrunch. Kan spises både til morgen, middag, aften og dessert
0
Re: Koldskålstråden
dgd2007 skrev:Er der nogen der ved om dette produkt føres af nogle af supermarkedskæderne i København: Arla, koldskål med citron?
De plejer at have haft det i de butikker der nu er Meny, og jeg mener faktisk også, mens det har været Meny. Men det er længe siden jeg har set det.
Vores nærmeste Føtex og Netto har den i hvert fald, nord for København. Men specielt Netto’en har som regel aldrig noget, så mon ikke de fleste har den
1
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25618
Re: Koldskålstråden
Fru Sunshine skrev:Jeg ville kaste mig frådende over det hele, hvis jeg ikke fik så fordømt ondt i maven af det.
Uanset typen skulle det toppes med guf og ristede havregryn.
Kammerjunkere (hele selvfølgelig) og frugt er nødløsninger.
Min koldskål bliver lavet på halvt tykmælk, halvt kærnemælk, æggesnaps og vanilje.
Æggesnapsen bliver kun lavet på blommen. Jeg skal jo bruge hviden til guf.
har ligegodt aldrig hørt om koldskål med guf, men det lyder sådan ca. helt fantastisk og vidunderligt
Det må vist prøves en dag - som dessert.
Vi elsker koldskål herhjemme
jeg kan godt finde på at købe kartonerne hvis de er på tilbud, men det er meget ofte hjemmelavet, for der skal en hel del til. jeg bruger normalt 50-50 kærnemælk og tykmælk. Men forrige gang kom jeg til at tage forkert, så der blev det koldskål med ymer, det var faktisk også ok, så sidst lavede jeg det med 1 ylette, 1 tyk, 2 kærne, - det blev også ret godt.
Jeg bruger hele æg, fra egne høns, og de har sådan nogle virkelig mørkegule og lækre blommer, hvilket betyder at koldskålen faktisk er lysegul når den er færdig.
Det er lidt forskelligt hvad jeg putter i, nogle gange er det bare sukker, andre gange vanille, indimellem limesaft og lidt revet skal.
Eller en citrussirup. Vi får somregel sukkerristede havregryn til, smager godt og det mætter dejligt. Indimellem får vi kammerjunkere, vi plejer at knuse dem. Der er tit frisk frugt til, bananer i skiver, friske jordbær, melon (ved siden af)
vi får koldskålen som hovedret og gerne på de varme forårs- og sommerdage, hvor appetitten ikke er til de store tunge retter.
Ungerne kunne æde det nærmest dagligt tror jeg, det er virkelig i høj kurs!
2
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Koldskålstråden
Madam Pomfrey skrev:Fru Sunshine skrev:Jeg ville kaste mig frådende over det hele, hvis jeg ikke fik så fordømt ondt i maven af det.
Uanset typen skulle det toppes med guf og ristede havregryn.
Kammerjunkere (hele selvfølgelig) og frugt er nødløsninger.
Min koldskål bliver lavet på halvt tykmælk, halvt kærnemælk, æggesnaps og vanilje.
Æggesnapsen bliver kun lavet på blommen. Jeg skal jo bruge hviden til guf.
har ligegodt aldrig hørt om koldskål med guf, men det lyder sådan ca. helt fantastisk og vidunderligt
Det må vist prøves en dag - som dessert.
Vi fik det altid som dessert, når vi var på sommerlejr i vores spejderhytte i Nørlev som småbitte Grønsmutter.
Det skal bare være sådan.
Senest rettet af Fru Sunshine 19. maj 2018, 21:24, rettet i alt 1 gang.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Guilded_Lily
- Indlæg: 12731
- Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
- Kort karma: 919
- Likede indlæg: 12467
Re: Koldskålstråden
Kløvers koldskål med citron.
Knuste kammerjunkere (min mand foretrækker tvebakker - tørre, smagløse skidt!)
Evt. med jordbær, hvis det er friske, søde, dasnke.
Kan spises på alle tider af døgnet - vi får det oftest som aftensmad på meget varme dage, som vi spiser suppe på kolde.
Knuste kammerjunkere (min mand foretrækker tvebakker - tørre, smagløse skidt!)
Evt. med jordbær, hvis det er friske, søde, dasnke.
Kan spises på alle tider af døgnet - vi får det oftest som aftensmad på meget varme dage, som vi spiser suppe på kolde.
1
Re: Koldskålstråden
dgd2007 skrev:Er der nogen der ved om dette produkt føres af nogle af supermarkedskæderne i København: Arla, koldskål med citron?
De plejer at have haft det i de butikker der nu er Meny, og jeg mener faktisk også, mens det har været Meny. Men det er længe siden jeg har set det.
Er ret sikker på at både Supperbrugsen og Kvackly har den.
1
Do as I say!
- Pjeps
- Indlæg: 6344
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 771
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14592
Re: Koldskålstråden
Jeg spiser det yderst sjældent, men vil helst have det med ymer/tykmælk, citron og vanille. Og så kammerjunker og guf (æggehvider pisket stift med sukker)
1
Re: Koldskålstråden
Øllingegårds koldskål er den bedste koldskål. Jeg spiser det med knuste kammerjunker eller havrefras, fordi jeg en dag ikke havde flere kammerjunker, og jeg syntes det var godt. Det er et mellemmåltid eller dessert.
2
Love, love, peace, peace
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17845
Re: Koldskålstråden
Jeg elsker koldskål. Har aldrig lavet det selv for købvarianten er fin. Tager som regel den der er på tilbud:lol:.
Jeg knuser kammerjunkerne. Puttet gerne friske jordbær henover.
Kan spise det som hovedmåltid, dessert og snack
Jeg knuser kammerjunkerne. Puttet gerne friske jordbær henover.
Kan spise det som hovedmåltid, dessert og snack
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
-
- Indlæg: 2225
- Tilmeldt: 11. apr 2016, 16:42
- Kort karma: 136
- Geografisk sted: Odense
- Likede indlæg: 2762
Re: Koldskålstråden
Wizzze skrev:Vi har den hvert år, og i år skal ikke være nogen undtagelse
Koldskål: med eller uden æg?
Koldskål: med eller uden citron?
Koldskål: med eller uden vanilje?
Koldskål: knuste eller hele kammerjunkere, eller slet ingen kammerjunkere?
Koldskål: med eller uden frugt som hindbær, jordbær eller rabarber?
Koldskål: hovedret eller dessert?
Hvad siger debatten?
Uden æg
Med citron
Med vanilje
Hele kammerjunkere
Ingen frugt
Hovedret, dessert, mellemmåltid og meget mere.
0