Karbonader

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
fisken80
Indlæg: 22074
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 1127
Likede indlæg: 52050

Re: Karbonader

Indlægaf fisken80 » 15. jun 2018, 19:35

musling skrev:Svinekød. Paneret. Stegt i smør. Spist! Velbekomme! :D


Sværere er det ikke. Sådan laver man en karbonade. Bum.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.

Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.

Maude, din proportionssans
Brugeravatar
Orchidea
Indlæg: 1022
Tilmeldt: 24. aug 2015, 15:36
Kort karma: 109
Likede indlæg: 2423

Re: Karbonader

Indlægaf Orchidea » 15. jun 2018, 19:40

Der hvor jeg kommer fra, gør vi os ikke i karbonader.

Krebinetter, hedder det i min verden. De er lavet af kalv og flæsk og paneret i mel, æg og rasp. Når det er rigtig godt, serveres de med nye kogte kartofler, smørsauce og grøntsager som blomkål og gulerødder.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Karbonader

Indlægaf Wizzze » 15. jun 2018, 20:37

Orchidea skrev:Der hvor jeg kommer fra, gør vi os ikke i karbonader.

Krebinetter, hedder det i min verden. De er lavet af kalv og flæsk og paneret i mel, æg og rasp. Når det er rigtig godt, serveres de med nye kogte kartofler, smørsauce og grøntsager som blomkål og gulerødder.


Nemlig, præcist som vi gjorde til aften :savl:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 23772
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1202
Likede indlæg: 22016

Re: Karbonader

Indlægaf dgd2007 » 16. jun 2018, 00:07

Orchidea skrev:Der hvor jeg kommer fra, gør vi os ikke i karbonader.

Krebinetter, hedder det i min verden. De er lavet af kalv og flæsk og paneret i mel, æg og rasp. Når det er rigtig godt, serveres de med nye kogte kartofler, smørsauce og grøntsager som blomkål og gulerødder.

:gogo:
Endelig et fornuftigt menneske midt i denne galeanstalt! :lol:
1
Brugeravatar
MissHindenburg
Indlæg: 1470
Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
Kort karma: 157
Likede indlæg: 1865

Re: Karbonader

Indlægaf MissHindenburg » 16. jun 2018, 05:46

Jeg elsker debatten :lol:

En karbonade er af hakket kalv og flæsk(til nød kan den bestå af ren gris), paneret og stegt i rigeligt smør!
- Jeg er fra vestjylland, havde aldrig hørt om krebinetter før jeg blev voksen.
Jeg kan huske at Min mormor kaldte svinekøds hakkebøffen for en fattigmands karbonade, hvorfor osv. melder historien ikke rigtigt noget om.
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 12656
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 910
Likede indlæg: 12377

Re: Karbonader

Indlægaf Guilded_Lily » 16. jun 2018, 07:25

Min mor (og mormor, oldemor osv) lavede krebinetter af rent hk. svin, paneret i æg og rasp.

Vi er alsingere.
0
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 3974
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 328
Likede indlæg: 6360

Re: Karbonader

Indlægaf twinkle » 16. jun 2018, 08:13

Jeg er opvokset i det sydvestjyske, der har det altid hedder karbonader. Min mor laver dem af hakket gris. Jeg har dog aldrig brudt mig om ren hakket gris, så jeg laver dem at hakket kalv/flæsk. Paneret i æg og rasp, stegt i rigeligt med fedtstof. Dertil kartofler og grønærter og gulerødder (som mind mand siger “ikke er rigtig sovs” :ticks: :nej: )
0
B - 20.01.18 :dåne:
O - 03.07.20 :lun:
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1883
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 250
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 5170

Re: Karbonader

Indlægaf ExCoastal » 16. jun 2018, 08:15

Karbonetter, krebonader. Jeg vil en million gange hellere have en ordentlig frikadelle.
0
Brugeravatar
lillebjoern
Indlæg: 5380
Tilmeldt: 13. aug 2015, 15:39
Kort karma: 698
Likede indlæg: 10395

Re: Karbonader

Indlægaf lillebjoern » 16. jun 2018, 08:18

Hakket svin og flæsk og så paneret i rasp og æg. Ingen æg i farsen! ELSKER krebinetter/karbonader :dåne:
0
If you love something, set it free. Unless it’s a tiger.
:danse:

Tilbage til "Mad og drikke"