Karbonader

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13804
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2765
Likede indlæg: 17426

Re: Karbonader

Indlægaf Wizzze » 15. jun 2018, 10:59

Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp


Det er altså en krebinet!


Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.


Billede

Du tager fejl, det skal laves på MIN måde :whip:
:-D



Billede

You're wrooooong!

En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..


Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse :devil:

karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7740
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 608
Likede indlæg: 11316

Re: Karbonader

Indlægaf Persnikedy » 15. jun 2018, 11:05

Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp


Det er altså en krebinet!


Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.


Billede

Du tager fejl, det skal laves på MIN måde :whip:
:-D



Billede

You're wrooooong!

En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..


Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse :devil:

karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp


Billede

Nu skal jeg nok rette den sætning for dig siden du har lidt bøvl med den:

krebinet = gris uden noget
karbonade = kalv & gris med panering af æg og rasp
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13804
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2765
Likede indlæg: 17426

Re: Karbonader

Indlægaf Wizzze » 15. jun 2018, 11:08

Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp


Det er altså en krebinet!


Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.


Billede

Du tager fejl, det skal laves på MIN måde :whip:
:-D



Billede

You're wrooooong!

En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..


Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse :devil:

karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp


Billede

Nu skal jeg nok rette den sætning for dig siden du har lidt bøvl med den:

krebinet = gris uden noget
karbonade = kalv & gris med panering af æg og rasp


wrong anwser.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Brok
Indlæg: 97
Tilmeldt: 10. okt 2017, 16:05
Kort karma: 1
Likede indlæg: 81

Re: Karbonader

Indlægaf Brok » 15. jun 2018, 11:17

Da jeg var barn i det mørke Jylland havde vi aldrig hørt om en krebinet, men så kom jeg til København og så hed min kabona det en krebinet.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7740
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 608
Likede indlæg: 11316

Re: Karbonader

Indlægaf Persnikedy » 15. jun 2018, 11:33

Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:
Wizzze skrev:
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp


Det er altså en krebinet!


Jeg er rimelig ligeglad hvad de hedder, bare de bliver lavet på min måde.


Billede

Du tager fejl, det skal laves på MIN måde :whip:
:-D



Billede

You're wrooooong!

En karbonade er med kalv/flæsk og vendt i æg og rasp..


Der er tydeligvis gået noget galt i din opdragelse :devil:

karbonade = gris uden noget
krebinet = kalv & gris med panering af æg og rasp


Billede

Nu skal jeg nok rette den sætning for dig siden du har lidt bøvl med den:

krebinet = gris uden noget
karbonade = kalv & gris med panering af æg og rasp


wrong anwser.jpg


Billede

Billede
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 1932
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 196
Likede indlæg: 3564

Re: Karbonader

Indlægaf Confucius » 15. jun 2018, 11:45

Sig fuck it og lav begge dele. Det der bliver spist op først, er det man laver næste gang. Hvis det bliver uafgjort, laver du carbonara næste gang.
3
Der findes to slags mennesker:
1) Dem der kan ekstrapolere fra ufuldstændige data.

Kun en tåbe frygter ikke badevægten.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 1721
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 143
Likede indlæg: 2619

Re: Karbonader

Indlægaf PaleSeptember » 15. jun 2018, 11:52

Wizzze skrev:
Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp


Det er altså en krebinet!


Sådan laver vi det også - og kalder det en karbonade :devil:
0
Brugeravatar
Muuh
Indlæg: 1326
Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:31
Kort karma: 236
Likede indlæg: 3313

Re: Karbonader

Indlægaf Muuh » 15. jun 2018, 12:01

Min mand som er fra Kbh kalder dem krebinet, mens jeg som er fra Jylland og har ret kalder dem Karbonader

Det vigtigste er dog, at vi laver dem ens :-D
Kalv og flæsk, vendt i æg og rasp
2
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all it's pupils
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 14005
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 789
Likede indlæg: 11201

Re: Karbonader

Indlægaf dgd2007 » 15. jun 2018, 12:05

Flora skrev:Hk. svinekød formet og stegt som bøffer. Ingen panering.

Jeg ved ikke med købtypen, men de karbonader min mor lavede, var ikke panerede. :gammel:
Det er krebinetter til gengæld.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 10284
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 519
Likede indlæg: 11225

Re: Karbonader

Indlægaf Flora » 15. jun 2018, 12:10

dgd2007 skrev:
Flora skrev:Hk. svinekød formet og stegt som bøffer. Ingen panering.

Jeg ved ikke med købtypen, men de karbonader min mor lavede, var ikke panerede. :gammel:
Det er krebinetter til gengæld.


Jeg skriver da også, at karbonader ikke skal paneres :)
0
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 1932
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 196
Likede indlæg: 3564

Re: Karbonader

Indlægaf Confucius » 15. jun 2018, 12:10

"Spiser du karbonader eller krebinetter?

Mange tror, at det afhænger af, hvilken landsdel man er vokset op i, eftersom mange jyder tror, at det hedder karbonader, mens sjællændere påstår, at det hedder krebinetter. Men i virkeligheden er der tale om to vidt forskellige ting.
Det er ikke det samme. En karbonade er hakket kalv og hakket flæsk, eller hakket flæsk eller hakket kalv. Den kan være vendt i rasp, men den behøves ikke, fastslår Michael Vagn Larsen, der er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen, over for Ekstra Bladet og fortsætter:
Min gamle mormor sagde, at en hakkebøf var en hakket karbonade. Det er kun kød. Skal man derimod lave krebinetter, skal der tilsættes en del mere.

En krebinet er hakket kalv og flæsk, der er rørt med fløde, hvide brødkrummer og æg. Så er den vendt i rasp, og så er den oval og skal veje 90 gram stykket, uddyber han. Det er langt fra første gang, Michael Vagn Larsen er blevet spurgt om forskellen, men han understreger, at man kan huske det på, at karbonader er en kødfars, mens krebinetter er en brødfars."

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund ... er/7131448
0
Der findes to slags mennesker:
1) Dem der kan ekstrapolere fra ufuldstændige data.

Kun en tåbe frygter ikke badevægten.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 14005
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 789
Likede indlæg: 11201

Re: Karbonader

Indlægaf dgd2007 » 15. jun 2018, 12:13

Flora skrev:Jeg skriver da også, at karbonader ikke skal paneres :)

Jamen du skal da heller ikke blive forskrækket over at jeg er enig med dig! :D
0
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 14005
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 789
Likede indlæg: 11201

Re: Karbonader

Indlægaf dgd2007 » 15. jun 2018, 12:16

Confucius skrev:"Spiser du karbonader eller krebinetter?

Mange tror, at det afhænger af, hvilken landsdel man er vokset op i, eftersom mange jyder tror, at det hedder karbonader, mens sjællændere påstår, at det hedder krebinetter. Men i virkeligheden er der tale om to vidt forskellige ting.
Det er ikke det samme. En karbonade er hakket kalv og hakket flæsk, eller hakket flæsk eller hakket kalv. Den kan være vendt i rasp, men den behøves ikke, fastslår Michael Vagn Larsen, der er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen, over for Ekstra Bladet og fortsætter:
Min gamle mormor sagde, at en hakkebøf var en hakket karbonade. Det er kun kød. Skal man derimod lave krebinetter, skal der tilsættes en del mere.

En krebinet er hakket kalv og flæsk, der er rørt med fløde, hvide brødkrummer og æg. Så er den vendt i rasp, og så er den oval og skal veje 90 gram stykket, uddyber han. Det er langt fra første gang, Michael Vagn Larsen er blevet spurgt om forskellen, men han understreger, at man kan huske det på, at karbonader er en kødfars, mens krebinetter er en brødfars."

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund ... er/7131448

Then that goat is shaved! :worship:




... med mindre selvfølgelig at der er andre eksperter som har andre meninger :devil:
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 10284
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 519
Likede indlæg: 11225

Re: Karbonader

Indlægaf Flora » 15. jun 2018, 12:17

dgd2007 skrev:
Flora skrev:Jeg skriver da også, at karbonader ikke skal paneres :)

Jamen du skal da heller ikke blive forskrækket over at jeg er enig med dig! :D


Haha, det er jeg heller ikke. Jeg læste det bare, som at du belærte mig :D
0
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 1932
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 196
Likede indlæg: 3564

Re: Karbonader

Indlægaf Confucius » 15. jun 2018, 12:30

dgd2007 skrev:Then that goat is shaved! :worship:
... med mindre selvfølgelig at der er andre eksperter som har andre meninger :devil:


Jeg tænker, at når det nu er en faglærer fra Hotel- og Restaurantskolen, så er det ikke et udtryk for meninger, men et udtryk for pensum og barnelærdom hos dem der uddanner ernæringsassistenter, catere, kokke, gourmetslagtere, m.v..
0
Der findes to slags mennesker:
1) Dem der kan ekstrapolere fra ufuldstændige data.

Kun en tåbe frygter ikke badevægten.

Tilbage til "Mad og drikke"