Karbonader

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
PerXX
Indlæg: 334
Tilmeldt: 25. maj 2016, 13:53
Kort karma: 34
Likede indlæg: 956

Re: Karbonader

Indlægaf PerXX » 15. jun 2018, 12:30

... jeg er ligeglad med hvad folk kalder dem, men nu er jeg sulten..! :sur:
2
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 13280
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 752
Likede indlæg: 10595

Re: Karbonader

Indlægaf dgd2007 » 15. jun 2018, 12:38

Flora skrev:Haha, det er jeg heller ikke. Jeg læste det bare, som at du belærte mig :D

Ja, smiley'er kan selvfølgelig være tvetydige ... Men den der :gammel: var henvendt til hele forsamlingen og betød: "Det lærte jeg i 1962, så ingen skal fortælle mig otherwise!" :)
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13141
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2646
Likede indlæg: 16635

Re: Karbonader

Indlægaf Wizzze » 15. jun 2018, 12:41

Confucius skrev:"Spiser du karbonader eller krebinetter?

Mange tror, at det afhænger af, hvilken landsdel man er vokset op i, eftersom mange jyder tror, at det hedder karbonader, mens sjællændere påstår, at det hedder krebinetter. Men i virkeligheden er der tale om to vidt forskellige ting.
Det er ikke det samme. En karbonade er hakket kalv og hakket flæsk, eller hakket flæsk eller hakket kalv. Den kan være vendt i rasp, men den behøves ikke, fastslår Michael Vagn Larsen, der er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen, over for Ekstra Bladet og fortsætter:
Min gamle mormor sagde, at en hakkebøf var en hakket karbonade. Det er kun kød. Skal man derimod lave krebinetter, skal der tilsættes en del mere.

En krebinet er hakket kalv og flæsk, der er rørt med fløde, hvide brødkrummer og æg. Så er den vendt i rasp, og så er den oval og skal veje 90 gram stykket, uddyber han. Det er langt fra første gang, Michael Vagn Larsen er blevet spurgt om forskellen, men han understreger, at man kan huske det på, at karbonader er en kødfars, mens krebinetter er en brødfars."

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund ... er/7131448


Det er sørgeligt at se hvordan standarden på lærere er faldet, tsk tsk tsk :rulle:
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
musling
Indlæg: 1385
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 75
Likede indlæg: 963

Re: Karbonader

Indlægaf musling » 15. jun 2018, 18:48

Svinekød. Paneret. Stegt i smør. Spist! Velbekomme! :D
1
Brugeravatar
Mani
Indlæg: 2152
Tilmeldt: 27. dec 2015, 21:06
Kort karma: 246
Likede indlæg: 2902

Re: Karbonader

Indlægaf Mani » 15. jun 2018, 18:54

Pjeps skrev:Kalv og flæsk, paneret i æg og rasp

Pejps har ret :cool:
0
'At some point you just have to let go of what you thought should happen and live in what is happening'
fisken80
Indlæg: 3515
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 234
Likede indlæg: 7575

Re: Karbonader

Indlægaf fisken80 » 15. jun 2018, 19:35

musling skrev:Svinekød. Paneret. Stegt i smør. Spist! Velbekomme! :D


Sværere er det ikke. Sådan laver man en karbonade. Bum.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Orchidea
Indlæg: 564
Tilmeldt: 24. aug 2015, 15:36
Kort karma: 50
Likede indlæg: 1210

Re: Karbonader

Indlægaf Orchidea » 15. jun 2018, 19:40

Der hvor jeg kommer fra, gør vi os ikke i karbonader.

Krebinetter, hedder det i min verden. De er lavet af kalv og flæsk og paneret i mel, æg og rasp. Når det er rigtig godt, serveres de med nye kogte kartofler, smørsauce og grøntsager som blomkål og gulerødder.
1
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4417
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 514
Likede indlæg: 2570

Re: Karbonader

Indlægaf Falstria » 15. jun 2018, 20:31

Panering hører til Schnitzel og rødspætter.

ikke ting lavet af fars.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 13141
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2646
Likede indlæg: 16635

Re: Karbonader

Indlægaf Wizzze » 15. jun 2018, 20:37

Orchidea skrev:Der hvor jeg kommer fra, gør vi os ikke i karbonader.

Krebinetter, hedder det i min verden. De er lavet af kalv og flæsk og paneret i mel, æg og rasp. Når det er rigtig godt, serveres de med nye kogte kartofler, smørsauce og grøntsager som blomkål og gulerødder.


Nemlig, præcist som vi gjorde til aften :savl:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 1315
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 116
Likede indlæg: 2387

Re: Karbonader

Indlægaf Confucius » 15. jun 2018, 23:25

Brok skrev:Da jeg var barn i det mørke Jylland havde vi aldrig hørt om en krebinet, men så kom jeg til København og så hed min kabona det en krebinet.


Lidt i samme stil: Jeg er opvokset i Nordsjælland, og når jeg har været i Jylland og har forsøgt at bestille en hapsdog, så har de også stået og gloet dumt og fattet hat.
0
Fregner er de mærker Gud giver én, hver gang man onanerer.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 13280
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 752
Likede indlæg: 10595

Re: Karbonader

Indlægaf dgd2007 » 16. jun 2018, 00:07

Orchidea skrev:Der hvor jeg kommer fra, gør vi os ikke i karbonader.

Krebinetter, hedder det i min verden. De er lavet af kalv og flæsk og paneret i mel, æg og rasp. Når det er rigtig godt, serveres de med nye kogte kartofler, smørsauce og grøntsager som blomkål og gulerødder.

:gogo:
Endelig et fornuftigt menneske midt i denne galeanstalt! :lol:
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5962
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 513
Likede indlæg: 8510

Re: Karbonader

Indlægaf Lemonella » 16. jun 2018, 03:12

Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad de hedder. Jeg skal ikke snakke med dem. :-p
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4417
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 514
Likede indlæg: 2570

Re: Karbonader

Indlægaf Falstria » 16. jun 2018, 04:55

Lemonella skrev:Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad de hedder. Jeg skal ikke snakke med dem. :-p


De kommer ikke når man kalder :D
1
Brugeravatar
MissHindenburg
Indlæg: 783
Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1021

Re: Karbonader

Indlægaf MissHindenburg » 16. jun 2018, 05:46

Jeg elsker debatten :lol:

En karbonade er af hakket kalv og flæsk(til nød kan den bestå af ren gris), paneret og stegt i rigeligt smør!
- Jeg er fra vestjylland, havde aldrig hørt om krebinetter før jeg blev voksen.
Jeg kan huske at Min mormor kaldte svinekøds hakkebøffen for en fattigmands karbonade, hvorfor osv. melder historien ikke rigtigt noget om.
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 5328
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 438
Likede indlæg: 5388

Re: Karbonader

Indlægaf Guilded_Lily » 16. jun 2018, 07:25

Min mor (og mormor, oldemor osv) lavede krebinetter af rent hk. svin, paneret i æg og rasp.

Vi er alsingere.
0

Tilbage til "Mad og drikke"