No1 skrev:Juki skrev:No1 skrev:Hvad gør I for at holde budgettet nede?
Er det en månedlig madplan, ingen take-away etc?
Hvis jeg køber ind i fysiske supermarkeder prøver jeg at undgå at gøre det imens jeg er sulten. Det er helt klart i sådanne situationer jeg bliver mest fristet til at købe al muligt unødvendigt eller hurtige løsninger hvis der er en bager fx.
Og så selvfølgelig have en indkøbsseddel med, men hvis man let bliver fristet alligevel er det jo lige meget om man køber ind hver dag eller en gang om ugen.
Jeg har sparet rigtig meget ved at købe 90% af mine dagligvarer på nettet og ved at bage mit eget brød. Jeg laver ikke deciderede madplaner, men jeg planlægger og køber ind så jeg har nogle forskellige muligheder til en uge af gangen fx. På den måde undgår jeg også nemmere at forkøbe mig og smide en masse ud fordi jeg ikke har nået at bruge det.
Nogle gange har jeg også brugt en stor del af en dag på at lave mad til fryseren(fx frikadeller, kødsovs, boller osv.) Det kan man også spare mange penge ved, hvis man fx køber datovarer, eller på andre måder lærer at strække sine varer længere eller bruge dem på en anden måde.
Jeg bruger fx altid kål(spids- eller hvidkål) i stedet for salat i fx pitabrød. Det mætter bedre og har en god sprød konsistent
Kål smager virkelig også godt.
Mit klare problem er bare, at jeg køber lidt for tilfældigt ind. Køber ind til én ret, og får så ikke genbrugt ingredienserne til ret nr. 2, og ender med madspild
Rigtig god idé med “fryserdag”. Skal klart blive bedre til at udnytte den mulighed.
Laver du en plan for hvad du mangler og hvad du kunne tænke dig at spise? Fx ved at have nogle basisretter du altid har ingredienser til eller som er lette lige at spæde op med få ingredienser?
Madplaner fungerer ikke for mig, men det fungerer godt for mig at købe ind til forskellige muligheder/retter til en uge fx. Og at jeg altid har ting i fryseren, køleskabet og køkkenskabene til retter der sidder på rygraden. Det kan være wokretter eller lasagne der ikke kræver det store at få lavet. Hvis du så samtidig laver nogle ting til fryseren, er det let at lave et måltid hvis de "besværlige"/tidskrævende ting er lavet på forhånd