Menu til nytårsaften?
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59560
Re: Menu til nytårsaften?
Vi har ændret menu i erkendelse af, at ingen af os er særlig gode til at stege røde bøffer, og to ud af fire i selskabet alligevel skal have noget andet kød, så nu laver vi i stedet et bord fyldt med forskellige græskinspirerede retter, hvilket kom sig af, at jeg i sidste uge fik fingrene i noget lækkert hakket oksekød på tilbud i Irma. Det bliver lavet til bøffer med feta, soltørrede tomater, frisk mynte, osv., og dertil vil vi lave forskellige salater, dyppelser, kartofler og små snacks.
Nogle af snacksne kommer sikkert allerede på bordet til dronningens tale, men ellers tror jeg ikke, at vi vil opdele i for- og hovedret.
Desserten ligger ikke fast, men vi vil nok prøve at finde på noget græsk-agtigt.
Nogle af snacksne kommer sikkert allerede på bordet til dronningens tale, men ellers tror jeg ikke, at vi vil opdele i for- og hovedret.
Desserten ligger ikke fast, men vi vil nok prøve at finde på noget græsk-agtigt.
0
Re: Menu til nytårsaften?
KitKat skrev:De seneste år har mormor og jeg haft den tratidion, at jeg kommer om til hende og laver nytårstorsk til frokost, så drikker vi 7up af champagne glas og ønsker godt nytår.
Hvor lyder det bare som den dejligste tradition ever!
0
Re: Menu til nytårsaften?
Vi skal for første gang have mad udefra. Det bliver fra Fedet i Risskov:
Forret
Hummerbisque
med krebsehaler, ørredrogn og dildolie.
Hovedret
Langtidsstegt oksemørbrad
med kartoffel creme, kartoffel fondant, syltet romanesco kål og glace.
Ost
3 slags oste fra Arla Unika
med oliven, saltmandler, syltede valnødder og hjemmebagt knækbrød
Dessert
Chokolademousse
med solbær gelé, rødvinspocheret pære, mandel krokant og marengs.
Jeg bager selv kransekage og laver dronningehapsere. Derudover skal der være pølsehorn til natmad samt chips og dip
Forret
Hummerbisque
med krebsehaler, ørredrogn og dildolie.
Hovedret
Langtidsstegt oksemørbrad
med kartoffel creme, kartoffel fondant, syltet romanesco kål og glace.
Ost
3 slags oste fra Arla Unika
med oliven, saltmandler, syltede valnødder og hjemmebagt knækbrød
Dessert
Chokolademousse
med solbær gelé, rødvinspocheret pære, mandel krokant og marengs.
Jeg bager selv kransekage og laver dronningehapsere. Derudover skal der være pølsehorn til natmad samt chips og dip
0
- Studsgaard
- Indlæg: 5339
- Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
- Kort karma: 567
- Geografisk sted: Rebild kommune
- Likede indlæg: 8604
Re: Menu til nytårsaften?
Vi bliver nok 7 voksne og en 7-8 børn i alderen 3-11 år
Vi plejer at få tunmouse til forret.
I år er hovedretten oksemørbrad med ovn kartofler og jeg regner med at få presset lidt rodfrugter med i ovnen også, selvom de fleste er vældig forskrækket over for noget der gå i retningen af sundt...
Deserten ved jeg ikke hvad bliver. Den er jeg ikke med ind over.
Derudover plejer der at være et godt udvalg af slik og chips som børnen nærmest spiser sig mætte i
Vi plejer at få tunmouse til forret.
I år er hovedretten oksemørbrad med ovn kartofler og jeg regner med at få presset lidt rodfrugter med i ovnen også, selvom de fleste er vældig forskrækket over for noget der gå i retningen af sundt...
Deserten ved jeg ikke hvad bliver. Den er jeg ikke med ind over.
Derudover plejer der at være et godt udvalg af slik og chips som børnen nærmest spiser sig mætte i
0
Re: Menu til nytårsaften?
Jeg tager i Salling og køber lidt forskellig ost, pålæg, oliven, noget i den stil. Jeg skal bare være her hjemme med en nytårs ræd hund, så jeg skal ikke stå for meget over gryderene. Hun får en engelsk bøf, så bliver hun nok glad alligevel
0
- Sustentaculum
- Indlæg: 861
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 16:53
- Kort karma: 140
- Likede indlæg: 1034
Re: Menu til nytårsaften?
Vi bliver 12 til middag (10 voksne, 2 børn) Min plan er jordskoksuppe med kammuslinger til forret, og chokolademousse til dessert. Jeg aner ikke hvad vi skal have til hovedret endnu :O
0
Re: Menu til nytårsaften?
Vi ender med en menu fra Homemate - og så skal vi bare købe til en gang foie gras, champagne og kransekage + mad til børnene ved siden af
FORRET - Jordskokkebisque
Anrettet med plukket krabbekød, æblepuré, syltede skalotteløg, ristede hasselnødder, friske krydderurter, rugbrødscrumble og hasselnøddeolie. Hertil friskbagt brød
HOVEDRET - Beef Wellington
Oksemørbrad pakket i butterdej med lufttørret skinke, trøffel, marksvampe og foie gras, hertil ristede kartofler, rødbeder, store kapers, balsamicoglace, peberbacon, frisk salvie, trøffelsauce og syltede gule beder
DESSERT - Friskbagt Blåbærmazarin
Lagt på en creme af økologisk cremefraiche og vanilje og anrettet med syltede blåbær, hvid chokolade og rød syre.
FORRET - Jordskokkebisque
Anrettet med plukket krabbekød, æblepuré, syltede skalotteløg, ristede hasselnødder, friske krydderurter, rugbrødscrumble og hasselnøddeolie. Hertil friskbagt brød
HOVEDRET - Beef Wellington
Oksemørbrad pakket i butterdej med lufttørret skinke, trøffel, marksvampe og foie gras, hertil ristede kartofler, rødbeder, store kapers, balsamicoglace, peberbacon, frisk salvie, trøffelsauce og syltede gule beder
DESSERT - Friskbagt Blåbærmazarin
Lagt på en creme af økologisk cremefraiche og vanilje og anrettet med syltede blåbær, hvid chokolade og rød syre.
0
- Pixie88
- Indlæg: 580
- Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
- Kort karma: 132
- Geografisk sted: Nordpolen
- Likede indlæg: 1254
Re: Menu til nytårsaften?
Vi får 7 venner og veninder på besøg, så vi er 9 voksne i alt.
Jeg tror forretten bliver indtaget til Dronningens nytårstale, har overvejet crostini men jeg har svært ved at finde toppings der ikke lyder klam
Hovedretten bliver en kalvesteg, tilbehøret bliver nok fyldte portobellosvampe og andet stads.
Desserten er der heller ikke styr på endnu, vi har svært ved at blive enige.
Det kan godt være vi snart skal til at få helt styr på det
Jeg tror forretten bliver indtaget til Dronningens nytårstale, har overvejet crostini men jeg har svært ved at finde toppings der ikke lyder klam
Hovedretten bliver en kalvesteg, tilbehøret bliver nok fyldte portobellosvampe og andet stads.
Desserten er der heller ikke styr på endnu, vi har svært ved at blive enige.
Det kan godt være vi snart skal til at få helt styr på det
0
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
Re: Menu til nytårsaften?
Vi bliver 13( ) til nytår, 4 børn og 9 voksne. Jeg skal på arbejde i løbet af dagen, så menuen skal være forholdsvis nem, og til at lave i forvejen. noget af den i hvert fald. Ind til videre er det her planen:
Til dronningen og som forret:
Bruchetta, 3 slags:
• rejer / hjemmelavet aioli / grillede artiskokker
• røget eller tørret skinke / pesto (den gode fra føtex) / mozerella
• flødestuvede champignon og frisk spinat (måske lidt baconknas?)
Hovedret
raclette:
små mørbradbøffer
pølser i svøb
kylling i min ynglings marinade med ingefær
pepperoni
cherrytomater
asparges
peberfrugt
løg
champignon
revet ost
æggeblanding til omeletter
kartoffelmos
flutes
dessert:
hjemmelavet islagkage, med marcipanbund, marcipanis og jordbæris.
Til dronningen og som forret:
Bruchetta, 3 slags:
• rejer / hjemmelavet aioli / grillede artiskokker
• røget eller tørret skinke / pesto (den gode fra føtex) / mozerella
• flødestuvede champignon og frisk spinat (måske lidt baconknas?)
Hovedret
raclette:
små mørbradbøffer
pølser i svøb
kylling i min ynglings marinade med ingefær
pepperoni
cherrytomater
asparges
peberfrugt
løg
champignon
revet ost
æggeblanding til omeletter
kartoffelmos
flutes
dessert:
hjemmelavet islagkage, med marcipanbund, marcipanis og jordbæris.
0
Re: Menu til nytårsaften?
Vi er, som vi altid er, min mand og mig, og vi har netop talt om, at flere af jer nævner, at I bestiller en menu ude. Derfor vil jeg lige høre jer om noget:
Vi bor i Bagsværd og er da lige nu lidt hooked på ideen om en menu udefra med både forret, hovedret og dessert, hvor det eneste, vi skal gøre, er at hente og spise. Hovedretten må meget gerne bl.a. bestå af noget lækkert kød. Men her i området kender vi kun (lidt for godt!) pizzariaer og kinesiske restauranter.
Kender I et godt sted i nærheden af os? Vi kører gerne ind til København for en lækker menu, og prisen er ikke så vigtig, selvom den gerne må holdes lidt nede her ovenpå julen.
Vi bor i Bagsværd og er da lige nu lidt hooked på ideen om en menu udefra med både forret, hovedret og dessert, hvor det eneste, vi skal gøre, er at hente og spise. Hovedretten må meget gerne bl.a. bestå af noget lækkert kød. Men her i området kender vi kun (lidt for godt!) pizzariaer og kinesiske restauranter.
Kender I et godt sted i nærheden af os? Vi kører gerne ind til København for en lækker menu, og prisen er ikke så vigtig, selvom den gerne må holdes lidt nede her ovenpå julen.
0
"This is my world, and I'm your rock and roll sherpa."
- Francine Smith
- Francine Smith
Re: Menu til nytårsaften?
Tror at langt de fleste nytårsmenuer skal opvarmes og anrettes derhjemme
Er det ok eller vil i slippe for den del også?
Er det ok eller vil i slippe for den del også?
1
Re: Menu til nytårsaften?
Vi er kun to og jeg overvejer lidt, om vi bare skal bestille sushi...
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Menu til nytårsaften?
HappyPaww skrev:Tror at langt de fleste nytårsmenuer skal opvarmes og anrettes derhjemme
Er det ok eller vil i slippe for den del også?
Det ville være cool, hvis man bare hentede maden i en varmekasse, men det er helt fint, hvis den lige skal varmes, før man spiser.
0
"This is my world, and I'm your rock and roll sherpa."
- Francine Smith
- Francine Smith
- billiebean
- Indlæg: 3417
- Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
- Kort karma: 332
- Likede indlæg: 4383
Re: Menu til nytårsaften?
Jeg ved endnu ikke hvad vi skal stå for, men vi har snakket om både velkomstdrinks, forret og dessert.
Velkomstdrinks har vi været omkring en drink med en god italiensk prosecco med hjemmelavet iste samt en form for syre. Og hertil nogle saltede mandler.
Forretten kunne være en laksemousse, filodej med fyld eller lakseroulade.
Dessert havde vi snakket om en cheesecake.
edit: Det blev en model, hvor alle tager en ret med. Jeg laver spansk kold tomatsuppe "salmorejo" med spinat-feta-trekanter af filodej. Søs laver citroncheesecake.
Velkomstdrinks har vi været omkring en drink med en god italiensk prosecco med hjemmelavet iste samt en form for syre. Og hertil nogle saltede mandler.
Forretten kunne være en laksemousse, filodej med fyld eller lakseroulade.
Dessert havde vi snakket om en cheesecake.
edit: Det blev en model, hvor alle tager en ret med. Jeg laver spansk kold tomatsuppe "salmorejo" med spinat-feta-trekanter af filodej. Søs laver citroncheesecake.
Senest rettet af billiebean 30. dec 2015, 23:13, rettet i alt 1 gang.
0
- computermus
- Indlæg: 1791
- Tilmeldt: 25. aug 2015, 18:32
- Kort karma: 129
- Geografisk sted: Skørping,Nordjylland
- Likede indlæg: 2279
Re: Menu til nytårsaften?
Hos os bliver vi som sædvanligt kun 2 ( min mor og jeg) og indtil videre hedder menuen :
Forret :
Rejecocktail el. hønsekødssalat på ananasringe (hvidvin til)
Hovedret :
lammekølle el. okseculotte/ oksecuvette m. flødekartofler (rødvin og hvidvin til)
Dessert :
Fløderand (hjemmelavet )
Forret :
Rejecocktail el. hønsekødssalat på ananasringe (hvidvin til)
Hovedret :
lammekølle el. okseculotte/ oksecuvette m. flødekartofler (rødvin og hvidvin til)
Dessert :
Fløderand (hjemmelavet )
1