Menu til nytårsaften?
Menu til nytårsaften?
Ja - jeg er vanvittigt tidligt ude. Men jeg er altså allerede begyndt at tænke i nytårsmenu, og kunne godt bruge lidt inspiration.
Hvad skal I servere? Hvad har I evt. haft succes med tidligere?
Vi bliver seks voksne og tre (meget) små børn.
Hvad skal I servere? Hvad har I evt. haft succes med tidligere?
Vi bliver seks voksne og tre (meget) små børn.
0
Re: Menu til nytårsaften?
Det bliver formentligt noget tapas/antipasti/hapsere, da vi netop også er sammen med venner og min. 3 børn under 3 år. Det smarte ved det er, at vi ikke skal bekymre os om, om en ret nu bliver kold osv., men kan gå og hyggespise hele aftenen, og gå til og fra bordet uden det skader.
Foie Gras og sortfodsskinke kommer helt sikkert på menuen
Foie Gras og sortfodsskinke kommer helt sikkert på menuen
1
Re: Menu til nytårsaften?
HappyPaww skrev:Det bliver formentligt noget tapas/antipasti/hapsere, da vi netop også er sammen med venner og min. 3 børn under 3 år. Det smarte ved det er, at vi ikke skal bekymre os om, om en ret nu bliver kold osv., men kan gå og hyggespise hele aftenen, og gå til og fra bordet uden det skader.
Foie Gras og sortfodsskinke kommer helt sikkert på menuen
Det er da en supergod idé!
Sig endelig til når du ved hvad I ellers skal have på bordet
0
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59515
Re: Menu til nytårsaften?
Vi skal være tre voksne, og den vejledende menu ser pt. således ud: Svampesuppe, noget rødt kød af en art med bearnaise, en form for kartofler og en salat som tilbehør og tyttebærmousse til dessert. Kl. 12 bliver der altid serveret kransekage med frugt, chips med dips i tre farver og minitoast med tunmousse.
Jeg tror, vi skal have tapasspid til dronningens tale.
Når vi ikke er flere, bestemmer vi først tilbehøret til hovedretten mellem jul og nytår, når vi ved, hvad vi orker at spise.
Jeg tror, vi skal have tapasspid til dronningens tale.
Når vi ikke er flere, bestemmer vi først tilbehøret til hovedretten mellem jul og nytår, når vi ved, hvad vi orker at spise.
0
- Danseprinsesse
- Indlæg: 3723
- Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
- Kort karma: 652
- Likede indlæg: 11266
Re: Menu til nytårsaften?
Vi bliver samme antal som ts; 6 voksne og 3 små børn. Jeg har planer om at foreslå tapasaften (egentlig mest fordi jeg virkelig gerne vil have en undskyldning for at spise mange desserter), men vi har ikke afholdt planlægningsmøde endnu, så jeg ved ikke om idéen bliver godkendt.
0
- Jungletiger
- Indlæg: 621
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:54
- Kort karma: 66
- Geografisk sted: Søborg
- Likede indlæg: 607
Re: Menu til nytårsaften?
Vi regner med at blive 5 voksne og har planer om at gå i 80´er mode
Rejecocktail til forret - selvfølgelig med hjemmelavet dressing
Fondue til hovedret
Isbombe fra Lögismose til Dessert
Dertil en masse god vin
Rejecocktail til forret - selvfølgelig med hjemmelavet dressing
Fondue til hovedret
Isbombe fra Lögismose til Dessert
Dertil en masse god vin
6
-
- Indlæg: 1684
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
- Kort karma: 256
- Geografisk sted: Aarhus
- Likede indlæg: 2441
Re: Menu til nytårsaften?
Vi bliver 4 voksne, og vi er ikke så meget til det opstyltede med 3 retter nytårsaften, fordi man altid ender med ikke at kunne spise det, og det bliver så stift, så vi er gået tapasvejen.. Det bliver dog lidt en fortolkning af tapas Temaet er "ting vi godt kan lide"
Tunmousse (uden smør )
Hjemmelavet pesto
Manchego og grana padano eller cheddar
Et par skinker - præskåret
nogle tørrede pølsesticks
Lækkert brød
En lækker stor tomatsalat
Brunchpølser med chorizosmag
Bønner med bacon
Kødboller i tomatsauce
Blinis med laks
1-2 af Bukos runde smøreoste (hvidløg og peber)
Og så chips og dip og evt de Carlettigodter jeg lige har vundet efter maden
Tunmousse (uden smør )
Hjemmelavet pesto
Manchego og grana padano eller cheddar
Et par skinker - præskåret
nogle tørrede pølsesticks
Lækkert brød
En lækker stor tomatsalat
Brunchpølser med chorizosmag
Bønner med bacon
Kødboller i tomatsauce
Blinis med laks
1-2 af Bukos runde smøreoste (hvidløg og peber)
Og så chips og dip og evt de Carlettigodter jeg lige har vundet efter maden
1
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Re: Menu til nytårsaften?
Efter at have læst 2Shys forslag til hjemmelavet is; er desserten nu næsten på plads (som i: jeg har en ide om hvad det skal være )
- Hjemmelavet vaniljeis med saltet dulce leche til (har netop lavet det første gang uden brug af købe-kondenseret mælk )
- Noget æble-ingefær-crumble-kage der skal fungere som syrlig modspil
Hovedretten overvejer jeg om skal være lam med ovnbagte kartofler og en eller anden sovs til
- Hjemmelavet vaniljeis med saltet dulce leche til (har netop lavet det første gang uden brug af købe-kondenseret mælk )
- Noget æble-ingefær-crumble-kage der skal fungere som syrlig modspil
Hovedretten overvejer jeg om skal være lam med ovnbagte kartofler og en eller anden sovs til
1
- Elvispop
- Indlæg: 2406
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 16:37
- Kort karma: 263
- Geografisk sted: 9900
- Likede indlæg: 4555
Re: Menu til nytårsaften?
En veninde og jeg, skal drikke os i hegnet nytårsaften.
Jeg står for hovedretten, kalveculotte med noget rodfrugt-ovn-dims til.
Hun står for desserten, så det ved jeg ikke hvad bliver.
Jeg står for hovedretten, kalveculotte med noget rodfrugt-ovn-dims til.
Hun står for desserten, så det ved jeg ikke hvad bliver.
1
Så tænd dog for helvede de baglygter
Re: Menu til nytårsaften?
Indtil videre overvejer vi det her:
Forret:
Vandbakkelser med stenbiderrogn eller hvidløgsrejer i skåle med brød
Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Baconbønner
Salat af spinat, hvidløg, melon, solsikkekerner, feta
Dessert:
Chokolademousse eller churros med hjemmelavet vaniljeis
Forret:
Vandbakkelser med stenbiderrogn eller hvidløgsrejer i skåle med brød
Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Baconbønner
Salat af spinat, hvidløg, melon, solsikkekerner, feta
Dessert:
Chokolademousse eller churros med hjemmelavet vaniljeis
2
Gulvaber er også mennesker.
Re: Menu til nytårsaften?
Frkvira skrev:Verdi og rejecoktail. Længere er vi ikke nået
Det er også en god kombi
Vi uddelegerer nok forretten og desserten, hvis vi kan slippe afsted med det. Ellers bliver det noget i retning af kalveculotte med bearnaisesauce, tomat-/hvidløgssalat og kartofler af en art
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it!
Re: Menu til nytårsaften?
Hvor bliver den gode traditionelle torsk af? I ved. Den med sennepssovs og kartofler.
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Re: Menu til nytårsaften?
kunne sagtens spise torsk og senneps sovs, men tror min mand ville blive noget så skuffet over at få det til nytår. Har faktisk aldrig undersøgt hvad en gammel engelsk tradition er.
Overvejer måske at lave lidt små velkomst hapsere, men tror menuen bliver raclette, så kan jeg bare marinere alt kødet om morgenen og ikke skulle fortage mig noget om aftenen, hvilket jeg har brug for i tilfælde af den lille har en dårlig aften/nat (15måneder gammel)
Desserten, pas
Overvejer måske at lave lidt små velkomst hapsere, men tror menuen bliver raclette, så kan jeg bare marinere alt kødet om morgenen og ikke skulle fortage mig noget om aftenen, hvilket jeg har brug for i tilfælde af den lille har en dårlig aften/nat (15måneder gammel)
Desserten, pas
0
- icelady
- Moderator
- Indlæg: 16224
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
- Kort karma: 1068
- Geografisk sted: Randers
- Likede indlæg: 32428
Re: Menu til nytårsaften?
Det ved jeg ikke, da jeg endnu ikke ved, om der er kun er mig.
Hvis der bliver flere, så laver jeg glaseret hamburryg med brune kartofler og grønlangkål.
Bliver der kun mig bliver det bare en rugbrød.
Hvis der bliver flere, så laver jeg glaseret hamburryg med brune kartofler og grønlangkål.
Bliver der kun mig bliver det bare en rugbrød.
1
....
“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler
- Danseprinsesse
- Indlæg: 3723
- Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
- Kort karma: 652
- Likede indlæg: 11266
Re: Menu til nytårsaften?
Vi er endt med en menu, der gerne skal betyde, at vi alle skal lave mindst muligt selve nytårsaften. Vi skal have sådan en heeeelt rolig aften.
Dronningehapsere: saltmandler og små stykker toast med oliventapenade. Min niece har bestilt "sandstænger", så det skal vi selvfølgelig også have.
Forret: Tunmousse - den med husblas, flødeskum og rød "kaviar".
Hovedret: Oksemørbrad, tilbehør er ikke endeligt besluttet endnu.
Dessert: Hjemmelavet is.
Resten af aftenen skal vi nok snacke noget sprødt med en balje dipinge til. Og jeg skal have fundet på nogle gode alkoholfrie drinks.
Dronningehapsere: saltmandler og små stykker toast med oliventapenade. Min niece har bestilt "sandstænger", så det skal vi selvfølgelig også have.
Forret: Tunmousse - den med husblas, flødeskum og rød "kaviar".
Hovedret: Oksemørbrad, tilbehør er ikke endeligt besluttet endnu.
Dessert: Hjemmelavet is.
Resten af aftenen skal vi nok snacke noget sprødt med en balje dipinge til. Og jeg skal have fundet på nogle gode alkoholfrie drinks.
3