Menu til nytårsaften?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
RødeMor
Indlæg: 25
Tilmeldt: 16. aug 2015, 18:45
Kort karma: 9
Likede indlæg: 60

Menu til nytårsaften?

Indlægaf RødeMor » 26. nov 2015, 13:42

Ja - jeg er vanvittigt tidligt ude. Men jeg er altså allerede begyndt at tænke i nytårsmenu, og kunne godt bruge lidt inspiration.
Hvad skal I servere? Hvad har I evt. haft succes med tidligere?

Vi bliver seks voksne og tre (meget) små børn.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf HappyPaww » 26. nov 2015, 14:11

Det bliver formentligt noget tapas/antipasti/hapsere, da vi netop også er sammen med venner og min. 3 børn under 3 år. Det smarte ved det er, at vi ikke skal bekymre os om, om en ret nu bliver kold osv., men kan gå og hyggespise hele aftenen, og gå til og fra bordet uden det skader.

Foie Gras og sortfodsskinke kommer helt sikkert på menuen :devil:
1
Brugeravatar
RødeMor
Indlæg: 25
Tilmeldt: 16. aug 2015, 18:45
Kort karma: 9
Likede indlæg: 60

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf RødeMor » 26. nov 2015, 14:14

HappyPaww skrev:Det bliver formentligt noget tapas/antipasti/hapsere, da vi netop også er sammen med venner og min. 3 børn under 3 år. Det smarte ved det er, at vi ikke skal bekymre os om, om en ret nu bliver kold osv., men kan gå og hyggespise hele aftenen, og gå til og fra bordet uden det skader.

Foie Gras og sortfodsskinke kommer helt sikkert på menuen :devil:


Det er da en supergod idé!
Sig endelig til når du ved hvad I ellers skal have på bordet :gogo:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59515

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf DetSorteCirkus » 26. nov 2015, 16:21

Vi skal være tre voksne, og den vejledende menu ser pt. således ud: Svampesuppe, noget rødt kød af en art med bearnaise, en form for kartofler og en salat som tilbehør og tyttebærmousse til dessert. Kl. 12 bliver der altid serveret kransekage med frugt, chips med dips i tre farver og minitoast med tunmousse.

Jeg tror, vi skal have tapasspid til dronningens tale.

Når vi ikke er flere, bestemmer vi først tilbehøret til hovedretten mellem jul og nytår, når vi ved, hvad vi orker at spise.
0
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 3723
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 652
Likede indlæg: 11266

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Danseprinsesse » 26. nov 2015, 17:49

Vi bliver samme antal som ts; 6 voksne og 3 små børn. Jeg har planer om at foreslå tapasaften (egentlig mest fordi jeg virkelig gerne vil have en undskyldning for at spise mange desserter), men vi har ikke afholdt planlægningsmøde endnu, så jeg ved ikke om idéen bliver godkendt.
0
Brugeravatar
Jungletiger
Indlæg: 621
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:54
Kort karma: 66
Geografisk sted: Søborg
Likede indlæg: 607

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Jungletiger » 7. dec 2015, 16:28

Vi regner med at blive 5 voksne og har planer om at gå i 80´er mode :D

Rejecocktail til forret - selvfølgelig med hjemmelavet dressing
Fondue til hovedret
Isbombe fra Lögismose til Dessert

Dertil en masse god vin
6
Karkluden
Indlæg: 1684
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 256
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2441

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Karkluden » 7. dec 2015, 16:54

Vi bliver 4 voksne, og vi er ikke så meget til det opstyltede med 3 retter nytårsaften, fordi man altid ender med ikke at kunne spise det, og det bliver så stift, så vi er gået tapasvejen.. Det bliver dog lidt en fortolkning af tapas :lol: Temaet er "ting vi godt kan lide" :D

Tunmousse (uden smør :tie:)
Hjemmelavet pesto
Manchego og grana padano eller cheddar
Et par skinker - præskåret
nogle tørrede pølsesticks
Lækkert brød
En lækker stor tomatsalat
Brunchpølser med chorizosmag
Bønner med bacon
Kødboller i tomatsauce
Blinis med laks
1-2 af Bukos runde smøreoste (hvidløg og peber)

Og så chips og dip og evt de Carlettigodter jeg lige har vundet efter maden :D
1
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
avdotja
Indlæg: 4931
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 537
Likede indlæg: 14707

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf avdotja » 20. dec 2015, 14:54

Efter at have læst 2Shys forslag til hjemmelavet is; er desserten nu næsten på plads (som i: jeg har en ide om hvad det skal være :-D)

- Hjemmelavet vaniljeis med saltet dulce leche til (har netop lavet det første gang uden brug af købe-kondenseret mælk :))
- Noget æble-ingefær-crumble-kage der skal fungere som syrlig modspil

Hovedretten overvejer jeg om skal være lam med ovnbagte kartofler og en eller anden sovs til :gruble:
1
Brugeravatar
Elvispop
Indlæg: 2406
Tilmeldt: 14. aug 2015, 16:37
Kort karma: 263
Geografisk sted: 9900
Likede indlæg: 4555

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Elvispop » 20. dec 2015, 15:36

En veninde og jeg, skal drikke os i hegnet nytårsaften.
Jeg står for hovedretten, kalveculotte med noget rodfrugt-ovn-dims til.
Hun står for desserten, så det ved jeg ikke hvad bliver.
1
Så tænd dog for helvede de baglygter
Brugeravatar
Fuck.exe
Indlæg: 579
Tilmeldt: 13. aug 2015, 21:53
Kort karma: 171
Likede indlæg: 2023

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Fuck.exe » 20. dec 2015, 16:34

Indtil videre overvejer vi det her:

Forret:
Vandbakkelser med stenbiderrogn eller hvidløgsrejer i skåle med brød

Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Baconbønner
Salat af spinat, hvidløg, melon, solsikkekerner, feta

Dessert:
Chokolademousse eller churros med hjemmelavet vaniljeis
2
Gulvaber er også mennesker.
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 3982
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 406
Likede indlæg: 5211

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf girl_beat » 21. dec 2015, 10:26

Frkvira skrev:Verdi og rejecoktail. Længere er vi ikke nået

Det er også en god kombi :D

Vi uddelegerer nok forretten og desserten, hvis vi kan slippe afsted med det. Ellers bliver det noget i retning af kalveculotte med bearnaisesauce, tomat-/hvidløgssalat og kartofler af en art :)
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Firebird
Indlæg: 869
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 160
Likede indlæg: 1289

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Firebird » 21. dec 2015, 11:05

Hvor bliver den gode traditionelle torsk af? :gruble: I ved. Den med sennepssovs og kartofler.
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
snowsky
Indlæg: 9
Tilmeldt: 18. dec 2015, 08:07
Kort karma: 0
Likede indlæg: 2

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf snowsky » 21. dec 2015, 13:23

kunne sagtens spise torsk og senneps sovs, men tror min mand ville blive noget så skuffet over at få det til nytår. Har faktisk aldrig undersøgt hvad en gammel engelsk tradition er.

Overvejer måske at lave lidt små velkomst hapsere, men tror menuen bliver raclette, så kan jeg bare marinere alt kødet om morgenen og ikke skulle fortage mig noget om aftenen, hvilket jeg har brug for i tilfælde af den lille har en dårlig aften/nat (15måneder gammel)

Desserten, pas
0
Brugeravatar
icelady
Moderator
Indlæg: 16224
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
Kort karma: 1068
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 32428

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf icelady » 21. dec 2015, 14:05

Det ved jeg ikke, da jeg endnu ikke ved, om der er kun er mig. :)

Hvis der bliver flere, så laver jeg glaseret hamburryg med brune kartofler og grønlangkål.

Bliver der kun mig bliver det bare en rugbrød.
1
....

“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 3723
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 652
Likede indlæg: 11266

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Danseprinsesse » 21. dec 2015, 15:29

Vi er endt med en menu, der gerne skal betyde, at vi alle skal lave mindst muligt selve nytårsaften. Vi skal have sådan en heeeelt rolig aften. :love:

Dronningehapsere: saltmandler og små stykker toast med oliventapenade. Min niece har bestilt "sandstænger", så det skal vi selvfølgelig også have.

Forret: Tunmousse - den med husblas, flødeskum og rød "kaviar".

Hovedret: Oksemørbrad, tilbehør er ikke endeligt besluttet endnu.

Dessert: Hjemmelavet is.

Resten af aftenen skal vi nok snacke noget sprødt med en balje dipinge til. Og jeg skal have fundet på nogle gode alkoholfrie drinks.
3

Tilbage til "Mad og drikke"