Side 5 af 6

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 12:07
af Filipai
Menuen bliver i år følgende. Vi har en enkelt med der ikke spiser kød eller æg.

Dronningerhapsere: Minitoast med tunmousse og minitoast med mozellla og tomat
Forret: Jordskokkesuppe med æble og jordskokkechips
Hovedret: Saltindbagt oksemørbrad, foccacia spinatsalat, rødvinssauce og så enten kartoffelfondant eller pommes anna, til vegetaren bliver det fyldte portobello svampe og en svampesauce.
Dessert: Oreo-lime cheesecake med hvidchokolade
Klokken 12: Champagne og kransekage- og så laver jeg kransekagestænger uden æg til vegetaren.

(og så bliver der kærestens hjemmegjorte pizza til natmad, hvis vi ikke har begivet os videre til fest)


Og nu burde jeg virkeligt snart stå op og komme igang med nogle af tingene

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 16:17
af Lykke
Dronningen: Overvejer stadig at få manden ud at købe østers. Ellers intet.
Forret: Hummerbisque med øko flute fra Rema til.
Hovedret: oksemørbrad, pommes anna, glaserede gulerødder og rødvinssovs.
Dessert: citrontallerken med citronfromage og hvid chokolade citronmousse. Evt med en chokoladefondant til.

Til kl 12: kransekage med nougat og pistaciemasse.

Til den første del af maden har vi købt en brut som fik gode anmeldelser i Politiken. Og til den sidste del har vi en bohemian sekt vi købte med hjem fra Prag.

Til derpå har vi planlagt hotdogs til alle dagens måltider.
En med æg og bacon.
Og til de næste ristede løg, friterede løg, Stokes ketchup, pesto med peberfrugt, persillepesto, sennep og Mayo. Måske ikke alt på een gang ;)

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 16:48
af LadyFox
Vi bliver to, og vi skal have lækre røde bøffer af noget inderlår (tror jeg nok) med kartoffelbåde bagt med en masse grønsager og endnu flere friste urter og bearnaise sovs.

Til dessert skal vi have hjemmelavet vaniljeis med friske eksotiske frugter og bær sovs.

Og hjemmebagt kransekage klokken 00.00.

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 17:05
af Anilara
Vi er to.
Har været ude og købe en oksemørbrad hos slagteren i dag, og regner med at marinere den med noget hvidløg og rødvin om lidt. :)
Dertil skal vi have hasselbach kartofler og svampesovs.
Til dessert skal vi have frugtsalat (fuck, det slår mig lige at vi har glemt at købe chokolade til krymmel :whine:)
Vi har også købt lidt chips til før/efter mad.
Af drikkelse har vi købt 3l. rødvin, 6 kleiner feigling og 1 champagne af en art.
^Det bliver en god aften.

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 17:23
af primle
Vi bliver to voksne og en næsten tre årig.

Forret/hapsere: Små ristede flutes med slagterens reje og hønsesalat.

Hovedret: Kalvefilet, pommes Anna, broccolisalat og sovs.

Dessert: Summerbird lækkerier + Chips og dip.

Natmad (hvis vi kan og har lyst): Rejemadder

Barnet har valgt at få burger med ost og spegepølse :-D

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 18:06
af Karkluden
Nogen (IKKE mig, for jeg ændrer ikke planer et døgn før! :lol:) har ændret menuen..
Tunmousse til forret som vi medbringer.
En god bøf, noget kartoffelhalløj, sovs og grønt.
Chips og dip.
Det er nu fint nok.

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 18:14
af Fru Sunshine
Tricolette skrev:Vi er hjemme nytårsaften og vi bliver 10 - måske 12 - heraf 1 på 14 og 2 på 17, resten voksne. Efter maden stikker den 14-årige nok af og de 2 17-årige smutter i garagen til party med deres venner.

Menuen får vi udefra og består af

Lidt hapsere til Dronningens nytårstale

Forret
Jordskokkesuppe med pocheret torsk, flutes samt jordskokkechips
Hovedret
Stegt kalvemørbrad med små stegte kartofler, skysauce, rodfrugter i bacon svøb, saute af løg, svampe og æble
Hertil mix. salat med druer og bladselleri
Dessert
2 lags islagkage af nougat og pistacie

Kransekage og bobler til kl. 24.00 - og ellers chips og lidt chokolade undervejs.
Drikkevarer bliver diverse ud i hvid- og rødvin, bobler, kaffe/te, sodavand og diverse spiritus til at fortynde med.

Nu skal jeg så bare lige have bugt med den megaforkølelse, der lige ramte mig med 120 i time søndag aften :(

Det her skal jeg også have.

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 18:28
af Fuck.exe
Så blev der handlet ind til nytårsmenuen. Vi endte med:

Forret/hapsere til nytårstalen:
Vandbakkelser med rejer, rødløg og creme fraiche

Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Grillede grønne asparges med bacon
Bagte tomater

Dessert:
Chokolademousse

Kl.12:
Kransekage

Snacks:
Chips, hjemmelavede løgringe og pistage-is (preggy-cravings)

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 19:10
af DetSorteCirkus
Så er der købt ind til i morgen.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal :gisp:

Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 19:45
af Anilara
DetSorteCirkus skrev:Så er der købt ind til i morgen.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal :gisp:

Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.

I køleskabet. Men tag dem ud i god tid inden de skal spises, for de smager bedst og af mest ved stuetemperatur. :)

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 20:09
af RødeMor
Så er vores menu sørme også kommet på plads :D
Det bliver ret simpelt - vi er begge to forkølede og halvslatne, så det bliver lidt derefter, men det bliver lækkert under alle omstændigheder!

Forret: svamperisotto med persille
Hovedret: boeuf bearnaise (hjemmelavet, självklart)
Dessert: Blomsterbergs chokolademousse med pekankrokant

Selvfølgelig skal vi også have snacks og kransekage i løbet af aftenen, plus champagne og vin.

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 22:11
af Smiling_Goat
Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert :D

Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know :D

Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.

Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.


Så fik vi også styr på menuen.

Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg :D. En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten :D

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 23:15
af Pussikat82
Smiling_Goat skrev:
Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert :D

Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know :D

Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.

Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.


Så fik vi også styr på menuen.

Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg :D. En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten :D


Hansens vanilleis smager rigtig meget af vanilje, så den kan du roligt købe. Den er endda på tilbud flere steder til 35 kr i den her uge bl.a. Føtex :)

Re: Menu til nytårsaften?

: 30. dec 2015, 23:20
af Smiling_Goat
Pussikat82 skrev:
Smiling_Goat skrev:
Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert :D

Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know :D

Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.

Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.


Så fik vi også styr på menuen.

Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg :D. En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten :D


Hansens vanilleis smager rigtig meget af vanilje, så den kan du roligt købe. Den er endda på tilbud flere steder til 35 kr i den her uge bl.a. Føtex :)


Ja, jeg har hørt godt om den, så jeg havde overvejet det, men tak :)

Re: Menu til nytårsaften?

: 31. dec 2015, 12:22
af Alphilia
Vi kombinerer forret og tale-snacks som bliver hhv blinis med laks, rødløg, creme fraiche og bruschetta med parmaskinke, mozerella og pesto
Hovedret er kalvemørbrad, pommes fondant, grønkålssalat og grønne bønner. Og sovs.
Gateau Marcel m. is og bær til dessert.

Og så diverse vin og snacks