Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
fisken80
Indlæg: 4352
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9698

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 23. jul 2018, 14:40

Artem skrev:
Wizzze skrev:Jeg vil sige at vælger man den store frokostbøf med bagt kartoffel og estragonsmør, så får man en god frokost til 79kr. og er man så heldigere med salatbar end vi var, og så tager softicen til dessert, så er Jensens ok i ny og næ.
Rystet? Jep mee too :gisp:

Hovedparten af gæsterne på Jensens vælger netop deres "tilbudsmenu" som også kun er det jeg har prøvet at få der, og synes det plejer at være ganske ok til prisen.
Jeg er helt med på at når en restaurant som Jensens også har andre ting på menu kortet, så bør de også kunne lave de ting lige så godt som deres store salgsnumere. Men det er så der de fejler, hvor der ikke er så godt styr på de ting som de sjældent serverer, og tilsvarende med vinen, hvor de ellers mest sælger cola.

Men nu hvor vi taler om madanmeldelser. Er det så fair at en madanmelder vælger nogle af de ting fra menu kortet de nærmest aldrig laver? Frem for at få det som 80% af gæsterne bestiller?
Når jeg læser madanmeldelser kan jeg se at de ofte er 2 ude at spise. Hvor jeg vil mene at den ene altid bør bestille den menu som resturanten er mest kendt for. Så kan den anden godt prøve noget mere specielt, for at se om de også har styr på det.


Ja, det er da aldeles fair. Hvis tingene er på kortet skal de selvfølgelig også kunne lave det og lave det ordentligt. Ellers må de pille det af kortet og holde sig til det de kan.
Der kørte en serie med Bo Beck for nogle år siden, hvor han skulle hjælpe trængte danske restauranter med at få vendt skuden (Hells Kitchen på dansk) og lige netop dét med at nøjes med de få retter de virkelig mestrede var hans gennemgående råd. Få men veltilberedte retter frem for et stort menukort med alverdens forskelligt på. Og det råd kunne man jo så mene, at Jenses skulle overveje at tage til sig...
9
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
fisken80
Indlæg: 4352
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9698

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 23. jul 2018, 14:41

I øvrigt, hvordan skal en madanmelder kunne vide, hvad en restaurant normalt laver mest? Jeg ville f.eks. ikke ane, at Jensens har et speciale i form af deres faste menuer.
2
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Artem
Indlæg: 2110
Tilmeldt: 5. jul 2017, 22:27
Kort karma: 218
Likede indlæg: 1506

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Artem » 23. jul 2018, 17:32

fisken80 skrev:I øvrigt, hvordan skal en madanmelder kunne vide, hvad en restaurant normalt laver mest? Jeg ville f.eks. ikke ane, at Jensens har et speciale i form af deres faste menuer.

OK så det er svært at regne ud at en restaurant der hedder Jensens Bøfhus, er bedst til bøffer og ikke kyllinge hotwings :gruble:

Tilsvarende med anmeldelsen af Bones. Hvor navnet siger ben/knogler, og henviser til spareribs. Som er deres speciale. Da fik anmelderne i stedet alt muligt andet.

Som jeg skrev jeg er helt enig med dig i at en restaurant bør kunne lave de ting der er på deres menu kort. Ellers bør de tage dem af som du skriver.
Der hvor vi er uenige. Er at når jeg læser en anmeldelse, så vil jeg jo netop gerne vide hvor gode Jensens bøfhus er til at lave en bøf, og hvor gode Bones er til at lave spareribs. For det jo det jeg og de fleste andre gæsten vil komme der for at spise, og ikke omvendt med en bøf på Bones og spareribs på Jensens.

Som sagt er der normalt mindst 2 ude at spise når anmelderne er ude. På samme måde som Wizzze og hans kollegaer, hvor de var 4 af sted.
For ud fra Wizzze anmeldelse. Kan man jo læse at de havde styr på deres frokostbøf. Som er det de fleste kommer der for til frokost. Mens de ikke havde så godt styr på de andre ting. Det synes jeg vil være brugbart at kunne læse i en anmeldelse.
0
Fra bybo til thybo
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1324
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 61
Likede indlæg: 1385

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Stars » 23. jul 2018, 17:55

Artem skrev:
Som sagt er der normalt mindst 2 ude at spise når anmelderne er ude. På samme måde som Wizzze og hans kollegaer, hvor de var 4 af sted.
For ud fra Wizzze anmeldelse. Kan man jo læse at de havde styr på deres frokostbøf. Som er det de fleste kommer der for til frokost. Mens de ikke havde så godt styr på de andre ting. Det synes jeg vil være brugbart at kunne læse i en anmeldelse.
[/quote]

Deres store frokostbøf. Ikke den lille ...
0
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 2365
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 261
Likede indlæg: 4809

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf hotlips » 23. jul 2018, 18:34

Jeg har været 3 eller 4 gange på jensens, jeg har ikke haft noget at udsætte på det, og jeg husker det kun som noget godt bortset fra en stor bodybuilder der tog sin bøf og åd den med fingrene, men det er jo ikke deres skyld, det var dengang den første var åbnet inde i byen, nu kan jeg ikke huske hvad det var for en.

Sidst jeg var der havde min venindes lille og meget nye dreng med, jeg tror han var en uge eller to gammel, han skreg den første halve time og der var ingen sure miner, de tilbød endda at gå lidt med ham mens min veninde spiste og de spurgte om hun havde lyst til at komme ud bagved hvor der var noget møderum hvor der var lidt mere ro, og så faldt han da også i søvn.

Jeg har bare fået bøffer og bearnaise og rejecocktail eller skinke og melon, det har været glimrende og jeg har spist væsentligt mere af det end jeg har af hvad der ellers er af øko burgere, sandwich med italiensk brød og så videre, og mange har kostet nogenlunde hvad man giver for en gang aftensmad i byen til den billige side, vi blev bonnet 189 for en burger der var det sidste gang jeg bestilte den slags.

Det er ikke så tit jeg går ud og spiser i byen mere men hvis jeg skal se på hvad diverse anmeldelser efterhånden handler om, så er det noget der nærmer sig battle på hvem der kan finde det mest uappetitlige menukort, det er rent freakshow at læse om, jeg formoder det er noma effekten, så jeg nærmer mig nok efterhånden den der med at de steder der bliver rost af især anmelderne på de store blade skal jeg nok ikke på.

Især hvis jeg eller en anden skal betale ret mange penge for at spise et sted, så vil jeg helst ikke ud i eksperimenter og slet ikke af en kaliber så jeg risikerer ikke at kunne skjule min væmmelse, det tror jeg kun det er en meget lille skare der ikke synes er noget negativt, og jeg tænker det er den samme lille skare der går meget op i hvad anmelderne mener på godt og ondt.
1
fisken80
Indlæg: 4352
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9698

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 23. jul 2018, 19:35

Artem skrev:
fisken80 skrev:I øvrigt, hvordan skal en madanmelder kunne vide, hvad en restaurant normalt laver mest? Jeg ville f.eks. ikke ane, at Jensens har et speciale i form af deres faste menuer.

OK så det er svært at regne ud at en restaurant der hedder Jensens Bøfhus, er bedst til bøffer og ikke kyllinge hotwings :gruble:

Tilsvarende med anmeldelsen af Bones. Hvor navnet siger ben/knogler, og henviser til spareribs. Som er deres speciale. Da fik anmelderne i stedet alt muligt andet.

Som jeg skrev jeg er helt enig med dig i at en restaurant bør kunne lave de ting der er på deres menu kort. Ellers bør de tage dem af som du skriver.
Der hvor vi er uenige. Er at når jeg læser en anmeldelse, så vil jeg jo netop gerne vide hvor gode Jensens bøfhus er til at lave en bøf, og hvor gode Bones er til at lave spareribs. For det jo det jeg og de fleste andre gæsten vil komme der for at spise, og ikke omvendt med en bøf på Bones og spareribs på Jensens.

Som sagt er der normalt mindst 2 ude at spise når anmelderne er ude. På samme måde som Wizzze og hans kollegaer, hvor de var 4 af sted.
For ud fra Wizzze anmeldelse. Kan man jo læse at de havde styr på deres frokostbøf. Som er det de fleste kommer der for til frokost. Mens de ikke havde så godt styr på de andre ting. Det synes jeg vil være brugbart at kunne læse i en anmeldelse.


De skal vel have styr på mere end lige den ene frokostbøf? Du nævner selv, at de er et bøfhus, men alligevel var det kun én af bøfferne, der var i orden. Det er dælme da ikke udpræget imponerende...
Hvis en restaurant har meget forskelligt på kortet, så forventer jeg sådan set, at en seriøs anmelder tester et udvalg og ikke nøjes med den ene ting, der er deres specialitet. Ellers er der ikke tale om en anmeldelse.
7
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Artem
Indlæg: 2110
Tilmeldt: 5. jul 2017, 22:27
Kort karma: 218
Likede indlæg: 1506

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Artem » 23. jul 2018, 20:38

fisken80 skrev:De skal vel have styr på mere end lige den ene frokostbøf? Du nævner selv, at de er et bøfhus, men alligevel var det kun én af bøfferne, der var i orden. Det er dælme da ikke udpræget imponerende...
Hvis en restaurant har meget forskelligt på kortet, så forventer jeg sådan set, at en seriøs anmelder tester et udvalg og ikke nøjes med den ene ting, der er deres specialitet. Ellers er der ikke tale om en anmeldelse.

Jeg vil som sådan ikke sidde og forsvare Jensens, et sted jeg kun har været en håndfuld gange, hvor den sidste gang er 9 år siden. Men jeg har været fint tilfreds de gange jeg har været der.

Det handler nok også om de forventninger man har og hvor meget forstand på mad man har. For når jeg læser det følgende af Wizzze, ville jeg selv have været tilfreds med alle 4 bøffer.
Jeg bestiller også altid medium, men er faktisk ikke helt klar over når en bøf reelt er det? Så jeg tager midt i mellem, men er også fint tilfreds hvis den reelt er stegt for meget eller for lidt. Har ingen ide om hvor en strip kommer fra på en ko, og om det derfor skulle være et forkert stykke kød.
Ja og den lille frokostbøf lyder lidt som når jeg selv steger bøffer, hvor de også altid får for meget. :lol:
Wizzze skrev:4 bøffer, en 300g strip, en 300g ribeye, en stor frokostbøf og en alm. frokostbøf. Alle stegt medium.
Ribeye var stegt en smule for lidt, den var nærmere medium-rare, men var mør og spiselig, men ikke med meget oksesmag. Strippen var stegt ok, men havde en stor sene, hvor der ikke burde være en sene på en strip, så den var ikke skåret af fileten. Stor frokostbøf var rigtig god og smagfuld, omend lidt ujævnt stegt, de 2 ender perfekt medium, midten lidt mere rare. Lille frokostbøf var tør og sej. :
1
Fra bybo til thybo
fisken80
Indlæg: 4352
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9698

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 24. jul 2018, 07:06

Artem skrev:
fisken80 skrev:De skal vel have styr på mere end lige den ene frokostbøf? Du nævner selv, at de er et bøfhus, men alligevel var det kun én af bøfferne, der var i orden. Det er dælme da ikke udpræget imponerende...
Hvis en restaurant har meget forskelligt på kortet, så forventer jeg sådan set, at en seriøs anmelder tester et udvalg og ikke nøjes med den ene ting, der er deres specialitet. Ellers er der ikke tale om en anmeldelse.

Jeg vil som sådan ikke sidde og forsvare Jensens, et sted jeg kun har været en håndfuld gange, hvor den sidste gang er 9 år siden. Men jeg har været fint tilfreds de gange jeg har været der.

Det handler nok også om de forventninger man har og hvor meget forstand på mad man har. For når jeg læser det følgende af Wizzze, ville jeg selv have været tilfreds med alle 4 bøffer.
Jeg bestiller også altid medium, men er faktisk ikke helt klar over når en bøf reelt er det? Så jeg tager midt i mellem, men er også fint tilfreds hvis den reelt er stegt for meget eller for lidt. Har ingen ide om hvor en strip kommer fra på en ko, og om det derfor skulle være et forkert stykke kød.
Ja og den lille frokostbøf lyder lidt som når jeg selv steger bøffer, hvor de også altid får for meget. :lol:
Wizzze skrev:4 bøffer, en 300g strip, en 300g ribeye, en stor frokostbøf og en alm. frokostbøf. Alle stegt medium.
Ribeye var stegt en smule for lidt, den var nærmere medium-rare, men var mør og spiselig, men ikke med meget oksesmag. Strippen var stegt ok, men havde en stor sene, hvor der ikke burde være en sene på en strip, så den var ikke skåret af fileten. Stor frokostbøf var rigtig god og smagfuld, omend lidt ujævnt stegt, de 2 ender perfekt medium, midten lidt mere rare. Lille frokostbøf var tør og sej. :


Men - hvis du ikke ved hvornår det er stegt korrekt, men andre godt ved det så er det ved sådan set fair nok, at kritisere Jensens for, at de faktisk heller ikke har styr på deres spidskompetence? Samtidig påpeger wizze, at selv kvaliteten af kødet ikke var specielt god.
Hvis en anmelder påpeger den slags så synes jeg da egentlig det virker ret så fair...
3
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14765

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Juki » 25. jul 2018, 17:24

Wizzze skrev:4 bøffer, en 300g strip, en 300g ribeye, en stor frokostbøf og en alm. frokostbøf. Alle stegt medium.
Ribeye var stegt en smule for lidt, den var nærmere medium-rare, men var mør og spiselig, men ikke med meget oksesmag. Strippen var stegt ok, men havde en stor sene, hvor der ikke burde være en sene på en strip, så den var ikke skåret af fileten. Stor frokostbøf var rigtig god og smagfuld, omend lidt ujævnt stegt, de 2 ender perfekt medium, midten lidt mere rare. Lille frokostbøf var tør og sej. Ribeye fik Bearnaise og råstegte kartofler til, de råstegte var lagt fra rå :D nærmest helt udtørrede og Bernaisen var fed, men havde igen smag estragon eller syre. Strippen fik whiskysovs og store fritter, begge dele var helt ok, sprøde udenpå og lidt bløde i midten og sovsen smagte af whisky ikke tomat. Frokostbøferne fik begge bagte kartofler med smør. Den store fik Estragonsmør til bøffen, og den lille den samme kedelige Bearnaise som Ribeyen. Begge de bagte kartofler, var rigtig gode, rygende varme og god smag tekstur. 2 fik også salatbar til hovedretten, men var begge skuffede over udvalget af frisk grønt/salat, det var mest ting som kolde ris, peanuts, syltede hvidløg osv. som "salat"baren bestod af.

Prøvede I ikke at sende bøfferne retur? :D
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 2217
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 219
Likede indlæg: 4067

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Confucius » 31. jul 2018, 12:26

Koncis anmeldelse.

aOrErO6_460s.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Alle mennesker er lige - uanset om de er sorte, brune, gule, røde eller normale.
Brugeravatar
Mædem
Indlæg: 232
Tilmeldt: 20. okt 2015, 19:24
Kort karma: 25
Likede indlæg: 534

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Mædem » 5. aug 2018, 12:45

Jeg kan godt lide at læse madanmeldelser, både de professionelle og dem fra privatpersoner. Jeg bruger det dels til at undgå eller få inspiration til restauranter, og dels som underholdning. Især Trustpilot anmeldelser af Jensen's er underholdende, fordi der er så mange helt forfærdelige anmeldelser.

Jensen's er i mine øjne helt på linje med Mc Donalds, både hvad angår kvalitet og service, forskellen på de to er bare, at Jensen's slår sig op på at være noget andet - nemlig en seriøs restaurant med seriøse priser og rigtig betjening. Så længe de gør det, samtidig med, at de leverer ringe og useriøs betjening og serverer mad, der ikke er blevet tilberedt i deres køkken, så fortjener de alle de dårlige anmeldelser OGSÅ fra Søren Frank og andre professionelle anmeldere.

Jeg kan derfor ikke, selv hvis jeg gør mig umage, se hvordan det er snobbet at anmelde og kritisere Jensen's, og jeg får kuldegysninger af typer som Jim Lyngvild, der mener, at laveste fællesnævner nødvendigvis er lig med folkelighed.
2
fisken80
Indlæg: 4352
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9698

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 6. aug 2018, 18:15

Nu nævnte Artem, at de skal kunne stege en bøf, men altså, det kan de ikke engang finde ud af alle steder. En af vores venner havde været på Jensens med familien og ingen af deres bøffer var stegt sådan som de havde bedt om.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
TomKah
Indlæg: 1196
Tilmeldt: 25. aug 2015, 12:57
Kort karma: 64
Likede indlæg: 926

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf TomKah » 7. aug 2018, 15:06

Mine børn elsker Jensens. Vi har været på Ruby Tuesday og Applebees her i USA og det er helt klart hvor Jensens har hentet deres inspiration.

Amerikanerne spiser ikke sovs til deres bøffer. Så kan de være møre og lækre men uden sovs !!!!!!!
0

Tilbage til "Mad og drikke"