Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
DenBruneMunk
Indlæg: 1768
Tilmeldt: 8. jun 2017, 19:25
Kort karma: 20
Likede indlæg: 741

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf DenBruneMunk » 14. jul 2018, 21:57

Og jeg troede Jensens bøfhus , var danskernes svar på McDonalds, og de får da sjældent anmeldelser? eller? Har vi nogle McDonalds Michelin stjerner som man ikke kender til derude i verden?

Er det ikke at synke til laveste fællesnævner , bare ved at anmelde sådanne et fastfood sted, selvom det måske kun er fastfood på dansk facon.
2
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 10228
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 784
Likede indlæg: 14757

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Juki » 14. jul 2018, 22:26

Wizzze skrev:
Juki skrev:
Wizzze skrev:Jeg har mødt Søren Frank mange gange efterhånden, og han er virkelig ikke "min type", og vi er ofte vildt uenige om især vin, nok fordi vi hver især vægter noget forskelligt ved vine. Men ingen tvivl om at han ved noget om mad, men igen hans og min gane er ikke altid enige. Men jeg synes også at han og hans kollegaer har en pointe når de påpeger at Jensen´s / Bones tager sammen priser for dårligere kvalitet, end man efterhånden kan få mange steder i de danske storbyer. Hvis Kød eller Retour skal have 4 stjerner, ja så kan Bones eller Jensens vel aldrig få mere end 1-2stjerner så længe de serverer et dårligere produkt til samme pris. Ja maden kan være lige mættende, og nogen vil måske bedre kunne lide den søde Bearnaise den ene type restaurant benytter fremfor den federe og mere syrlige som man finder andre steder, og så kan anmelderen så sammenligne op mod hvordan sådan en sauce skal være ifølge fagkundskaben på området, det vil i sidste ende være smag og behag.

Bones slår sig op på ægte amerikansk BBQ, nu har jeg smagt meget amerikansk BBQ, og jeg kan sige at hvis Bones prøvede at servere deres version ved nogen af de BBQ bedømmelser som de går meget op i Over There, så risikerede de altså seriøst at få røvfuld (sådan helt fysisk! :tie: ). De har jo nok "fordansket" deres opskrifter så de passer til de fleste danske ganer, hvor originalen nok vil virke for krydret på de fleste herhjemme :gruble: Er det så originalen man "måler" op mod som anmelder, eller sådan som danskerne flest synes det skal smage? :gruble:

Personligt vil jeg helst have den "faglige" vurdering, men så skal den fandme også være faglig, og der har jeg også oplevet madanmeldere som simpelthen ikke var gode nok, så i sidste ende må man nok bare indse at madanmelderne er subjektive, og ja måske lidt snobbede :gruble: så jeg stoler aldrig 100% på en anmeldelse, men de indgår i min research sammen med tips fra venner, andre herinde, diverse online anmelder osv. før jeg vælger spisested.

Men forventer folk autentisk mad når de spiser spareribs på Bones fx?

Jeg synes ikke det er et problem at alle ikke har samme smag eller behov for at spise kvalitet når de spiser ude, eller køber ind for den sags skyld. Men jeg synes det kan være et problem at folk ikke aner noget om den mad de spiser, hvilket dyr kødet de spiser kommer fra, at det ikke er nødvendigt med en bouillonterning for at lave mad der smager af noget osv.


Hvis det er hvad de lover og reklamerer med, er det vel hvad folk kan forvente? :gruble:

"Ægte amerikansk BBQ
Bone's Restauranter er amerikansk BBQ efter alle kunstens regler. Vores spareribs er legendariske, og vi tilbyder også et stort udvalg af gode bøffer, store burgers, friske salater og meget mere."

Ja, okay. Det er måske 10 år siden jeg sidst har været på Bone's så jeg kan ikke huske hvad de slog sig op på, men det var/er ikke mit indtryk at det du har citeret er noget de lever op til i form af kvalitet og autenticitet. Men derfor kan deres mad jo stadig godt smage og være tilfredsstillende.
0
Forarget kan man altid blive

En bruger du ikke kan nå :cool2:
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 2094
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 212
Likede indlæg: 3834

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Confucius » 14. jul 2018, 22:34




Det der er den eneste madanmeldelse, jeg kan respektere. Men jeg er også typen der hellere smider 2.000 kroner i en pølsevogn end på en michelinrestaurant.
3
Alle mennesker er lige - uanset om de er sorte, brune, gule, røde eller normale.
Brugeravatar
Artem
Indlæg: 2021
Tilmeldt: 5. jul 2017, 22:27
Kort karma: 208
Likede indlæg: 1448

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Artem » 14. jul 2018, 23:00

Wizzze skrev:Hvis det er hvad de lover og reklamerer med, er det vel hvad folk kan forvente? :gruble:

"Ægte amerikansk BBQ
Bone's Restauranter er amerikansk BBQ efter alle kunstens regler. Vores spareribs er legendariske, og vi tilbyder også et stort udvalg af gode bøffer, store burgers, friske salater og meget mere."

Selv om jeg har spist flere gange på Bones, har jeg aldrig rigtigt læst om hvad de slår sig op på? Jeg ved bare at de har gode spareribs, og det er det jeg kommer der for. Er godt nok ved at være langt tid siden nu hvor jeg er flyttet til en mindre by hvor der ikke lige er en i nærheden.

Forøvrigt undrer jeg mig lidt over anmeldelsen af Bones, hvor de ikke fik spareribs? som jo er deres speciale, men andre ting de sikkert ikke sælger så meget af.
1
Utak er verdens løn
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 2230
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 248
Likede indlæg: 4531

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf hotlips » 15. jul 2018, 01:36

Problemet med Søren frank er jo en sag i sig selv, så hvad man synes om ham og hans metoder og hvad man synes om madanmeldelser og hvad de kan bruges til er jo 2 ret forskellige ting.

Jeg er ellers glad for berlingerne men det er en skamplet at de fortsat har en mand ansat der ved flere instanser er dømt for at bringe løgne og urigtige oplysninger og en erstatning på 50.000 plus sagsomkostninger på 90.000 det får man sq ikke lov til at punge ud med for småting i Danmark.

Jeg kan godt synes visse former for anmeldelser er interessante men lige med mad vil det sjældent være noget jeg synes er brugbart, jeg har læst nogle hvor det de valgte at spise lød så ulækkert at det ville tage min appetit at vide der sad folk ved siden af mig og spiste det, fermenterede makrel indvolde eller gæret ostefedt fks.. Og jeg er hverken kræsen eller voldsomt sart og jeg spiser faktisk også lever og hjerter men jeg kan ikke med tanken om den slags.

Jeg tror godt nogen anmeldere kunne gå på jensens og så anmelde det efter hvad der er tanken eller i det mindste med et åbent sind, men det er jo bare latterligt at sende søren frank derind for ingen har jo været i tvivl om at han på forhånd ville have gået og udtænkt ubehøvletheder og måder han efter sin egen mening kunne svine dem uden at bruge vulgariteter.

Jeg finder det ondsindet og unødvendigt og en fuldstændig ligegyldig vurdering der ikke har haft andet formål end at få hans meningsfæller til at klaske sig på lårene og pege fingre af alle de mange der trods alt er glade for at komme på jensens.
3
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1494
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 194
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 3825

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf ExCoastal » 15. jul 2018, 05:11

Hvis man slår sig op på "ægte amerikansk BBQ" så ville jeg absolut forvente brisket og baby back ribs af rigtig god kvalitet, det er jo nærmest religion visse steder herovre. Jeg ville da også gerne vide, om vi snakker BBQ sauce eller dry rub, og om man bruger en lukket grill eller en pit BBQ. Som Wizzze er inde på, så ville den slags være til grin i USA.

Men jeg forstår ikke grunden til at anmelde den slags restauranter. Der er ingen herovre, der anmelder Applebee's, Friday's eller Outback (det er vel det niveau vi befinder os på). At man så rent faktisk kan få en solid bøf på de steder er en anden sag, men det er et produkt man kender, og man vender absolut tilbage.

Det eneste kæde jeg kender, som gør sig i BBQ er Armadillo Willy's (igen, samme prisklasse som Bone's). En brisket sandwich med hvidløgsfritter er bare :love:
0
Brugeravatar
SonataA
Indlæg: 255
Tilmeldt: 1. sep 2015, 05:20
Kort karma: 29
Likede indlæg: 375

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf SonataA » 15. jul 2018, 05:18

Er han ikke lidt madverdens svar på Thomas Treo?

Madanmeldelser har for mig mister utroligt meget værdi, efter jeg selv tilbragte en del år i branchen.
For nogle madanmeldere handlede det jo mere om hvor meget gratis der blev lagt oveni, og ikke så meget maden selv.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14018
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2798
Likede indlæg: 17804

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Wizzze » 15. jul 2018, 08:10

hotlips skrev:Problemet med Søren frank er jo en sag i sig selv, så hvad man synes om ham og hans metoder og hvad man synes om madanmeldelser og hvad de kan bruges til er jo 2 ret forskellige ting.

Jeg er ellers glad for berlingerne men det er en skamplet at de fortsat har en mand ansat der ved flere instanser er dømt for at bringe løgne og urigtige oplysninger og en erstatning på 50.000 plus sagsomkostninger på 90.000 det får man sq ikke lov til at punge ud med for småting i Danmark.

Jeg kan godt synes visse former for anmeldelser er interessante men lige med mad vil det sjældent være noget jeg synes er brugbart, jeg har læst nogle hvor det de valgte at spise lød så ulækkert at det ville tage min appetit at vide der sad folk ved siden af mig og spiste det, fermenterede makrel indvolde eller gæret ostefedt fks.. Og jeg er hverken kræsen eller voldsomt sart og jeg spiser faktisk også lever og hjerter men jeg kan ikke med tanken om den slags.

Jeg tror godt nogen anmeldere kunne gå på jensens og så anmelde det efter hvad der er tanken eller i det mindste med et åbent sind, men det er jo bare latterligt at sende søren frank derind for ingen har jo været i tvivl om at han på forhånd ville have gået og udtænkt ubehøvletheder og måder han efter sin egen mening kunne svine dem uden at bruge vulgariteter.

Jeg finder det ondsindet og unødvendigt og en fuldstændig ligegyldig vurdering der ikke har haft andet formål end at få hans meningsfæller til at klaske sig på lårene og pege fingre af alle de mange der trods alt er glade for at komme på jensens.


Andre og mere folkelige anmeldere har været der, og leveret mere eller mindre samme anmeldelse som hr. Frank
https://politiken.dk/mad/anmeldelser/re ... ringe-sovs
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Santa
Indlæg: 2815
Tilmeldt: 13. aug 2015, 05:56
Kort karma: 229
Likede indlæg: 6034

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Santa » 15. jul 2018, 08:30

Jeg lader Wizze repræsentere min mening i denne tråd, for jeg er fuldstændig enig med ham!

En anmeldelse er altid subjektiv - og det skal den osse være! - men en god anmelder besidder en stor faglig viden om det, de anmelder, forstår at sammenligne pris og produkt og så må de gerne have en personlig vinkel på deres anmeldelse.
Og alt kan anmeldes, osse Jensens og Bones. De skal levere det, de lover og der skal være en sammenhæng mellem pris og produkt. Og jeg elsker, når anmelder giver tips til hvor man ellers kan få lignende mad i samme prisleje, hvis det ikke er godt nok.

Jeg har spist på både Jensens og en gang på Bones (det sker aldrig igen!), og jeg synes ikke at de anmeldelser jeg har læst af de steder virker unfair eller langt fra det jeg selv oplevede. Jeg tager hellere den lokale grillbar eller et par hotdogs!
2
fisken80
Indlæg: 4217
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 276
Likede indlæg: 9274

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 15. jul 2018, 08:43

Altså jeg læser aldrig madanmeldelser i omtalte aviser, men jeg læser dem i vores lokale Stiftstidende og de er som regel ganske saglige og er delt ind i tre klasser, billig, mellem og dyr og så anmeldes der herefter, forstået på den måde, at der er andre forventninger til maden og service-niveauet på de dyre steder. Det synes jeg egentlig er en ret god måde at gøre det på.

Det sagt, så forstår jeg helt seriøst ikke, at folk stadig gider spise på Jensens. Der er så utrolig mange andre steder med langt bedre mad til samme prisniveau eller billigere. Dalle Valle har buffet for 99 kroner og til prisen er det såmænd helt fint. Foretrækker man servering og bøffer jamen så er der da stadig rigtig mange steder man kan vælge frem for Jensens.
Så langt tilbage som i midten af 00’erne var der her i Odense, der ellers ikke ligefrem havde mange restauranter dengang, et sted, der serverede bøffer til samme pris og i væsentlig bedre kvalitet end Jensens og det er da kun blevet bedre siden.

Og Jim Lyngvild? Hvorfor helvede synes medierne, at den mand altid skal have skærmtid med sine meninger om alverdens ting? Kunne man da for pokker ikke have fundet en autentisk Jensens kunde i stedet for og spurgt ham/hende om hvorfor Jensens er godt?
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
fisken80
Indlæg: 4217
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 276
Likede indlæg: 9274

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf fisken80 » 15. jul 2018, 08:45

Dog skal det siges, at Jensens faktisk har overenskomst, hvilket der er mange andre af de billige steder, der ikke har. Det trækker op i Jensens favør, men ikke nok til at jeg vil spise deres mad, for jeg synes den er kedelig.

Hov jeg kan se, at Flammen faktisk har indgået overenskomst sidste år, det er meget positivt. Men der er uden tvivl stadig steder, hvor medarbejderne får omkring 20% mindre i løn end hos steder med overenskomst. Det var fremme for nogle år siden, at det bl.a. er årsagen til de højere priser hos Jensen og Bones.
Senest rettet af fisken80 15. jul 2018, 08:48, rettet i alt 1 gang.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14018
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2798
Likede indlæg: 17804

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Wizzze » 15. jul 2018, 08:45

ExCoastal skrev:Hvis man slår sig op på "ægte amerikansk BBQ" så ville jeg absolut forvente brisket og baby back ribs af rigtig god kvalitet, det er jo nærmest religion visse steder herovre. Jeg ville da også gerne vide, om vi snakker BBQ sauce eller dry rub, og om man bruger en lukket grill eller en pit BBQ. Som Wizzze er inde på, så ville den slags være til grin i USA.

Men jeg forstår ikke grunden til at anmelde den slags restauranter. Der er ingen herovre, der anmelder Applebee's, Friday's eller Outback (det er vel det niveau vi befinder os på). At man så rent faktisk kan få en solid bøf på de steder er en anden sag, men det er et produkt man kender, og man vender absolut tilbage.

Det eneste kæde jeg kender, som gør sig i BBQ er Armadillo Willy's (igen, samme prisklasse som Bone's). En brisket sandwich med hvidløgsfritter er bare :love:


Det er svært at beskriver for en outsider, men hvis jeg skulle sammenligne med en amerikansk oplevelse så forestil dig en blanding mellem Sizzlers og Chuck´e´cheese, hvor Sizzlers bare er bedre end Jensens/Bones. Ribs de her steder kan mest sammenlignes med St. Louis / Kansas style fra USA, men i steder for krydder rub, og lang tid over røg, så koges benene for at få kødet mørt og så smørres de ind i en supersød ketchup marinade og kommes i en grill ovn.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 5714
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 395
Likede indlæg: 8341

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf sigge » 15. jul 2018, 08:57

Jeg læser aldrig madanmeldelser - jeg læser så heller ikke rigtigt aviser på fast basis (hverken fysisk eller online). Jeg vil hellere høre "almindelige menneskers" mening f.eks. her på debatten eller på Tripadvisor, hvis jeg skal ud at spise på helt almindelige, ikke-gourmet spisesteder. Jeg kan også finde på at bruge AOA f.eks.

Jeg er enig i, at det ikke giver særligt meget mening at anmelde kæderestauranter som Bone's og Jensens og cafeer ud fra samme skala som Michelin-restauranter. Så hvis man virkelig mener, der er et marked for den slags anmeldelser, skulle de måske have deres egen skala. Æbler og pærer, som Wizzze skriver i startindlægget.

Jeg har aldrig gået på Bone's med en forventning om noget som helst autentisk. Men jeg kan rigtigt godt lide, at deres spareribs er så møre, at jeg kan spise dem med kniv og gaffel og dermed undgår nassede fingre. :D Og så synes jeg, deres salatbar er ganske velassorteret, og de laver gode fritter, og man kan få Heinz mayo. Så jeg kommer der gerne et par gange om året. Jensens var jeg på senest for ca. et år siden, hvor de lige havde lanceret deres "nye koncept". Jeg var fint tilfreds, men gik heller ikke ind med en forventning om andet end "samlebåndsmad". Det er dog ikke et sted, jeg føler trang til at opsøge regelmæssigt, men hvis andre gerne ville have mig med derind, ville jeg ikke stritte imod.
1
Brugeravatar
ExCoastal
Indlæg: 1494
Tilmeldt: 27. aug 2015, 20:31
Kort karma: 194
Geografisk sted: San Jose
Likede indlæg: 3825

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf ExCoastal » 15. jul 2018, 20:48

Wizzze skrev:
ExCoastal skrev:Hvis man slår sig op på "ægte amerikansk BBQ" så ville jeg absolut forvente brisket og baby back ribs af rigtig god kvalitet, det er jo nærmest religion visse steder herovre. Jeg ville da også gerne vide, om vi snakker BBQ sauce eller dry rub, og om man bruger en lukket grill eller en pit BBQ. Som Wizzze er inde på, så ville den slags være til grin i USA.

Men jeg forstår ikke grunden til at anmelde den slags restauranter. Der er ingen herovre, der anmelder Applebee's, Friday's eller Outback (det er vel det niveau vi befinder os på). At man så rent faktisk kan få en solid bøf på de steder er en anden sag, men det er et produkt man kender, og man vender absolut tilbage.

Det eneste kæde jeg kender, som gør sig i BBQ er Armadillo Willy's (igen, samme prisklasse som Bone's). En brisket sandwich med hvidløgsfritter er bare :love:


Det er svært at beskriver for en outsider, men hvis jeg skulle sammenligne med en amerikansk oplevelse så forestil dig en blanding mellem Sizzlers og Chuck´e´cheese, hvor Sizzlers bare er bedre end Jensens/Bones. Ribs de her steder kan mest sammenlignes med St. Louis / Kansas style fra USA, men i steder for krydder rub, og lang tid over røg, så koges benene for at få kødet mørt og så smørres de ind i en supersød ketchup marinade og kommes i en grill ovn.


Sizzlers og Chuck'e'Cheese? Wow, det er noget af en blanding, men jeg forstår, hvad du mener :lol:
1
Jedi
Indlæg: 355
Tilmeldt: 6. sep 2015, 06:23
Kort karma: 11
Likede indlæg: 471

Re: Madanmeldelser - elitært og snobbet eller brugbar information?

Indlægaf Jedi » 16. jul 2018, 00:45

Maden har selvfølgelig en central rolle i en madanmeldelse, og ja, smag er subjektivt.
Til en vis grad. For hvis sovsen skiller, bøffen er skamstegt og kartoflerne ikke kogt nok, så vil det være alment gældende, at dette måltid var under standard. Derudover er der også vurderingen af, om prisen svarer til det serverede.

Og så er der alt det andet: hvordan var servicen? kunne personalet vejlede om maden/vinen? var der rent og pænt? Fik man lov til at betale med det samme eller ventede man 20 minutter på regningen? Det er den slags ting, som er med til at give mig en god oplevelse, når jeg tager ud og spiser. Og her mener jeg bestemt en anmelder godt kan være subjektiv.
1

Tilbage til "Mad og drikke"