Den store bagetråd!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2630
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 225
Likede indlæg: 4378

Den store bagetråd!

Indlægaf Tilly » 15. aug 2018, 12:51

Jeg synes vi mangler en "sniksnak" tråd der handler om bagning :D

Personligt er jeg især glad for at bage søde sager, eksempelvis cheesecake og fransk citrontærte. Men jeg bager da også af og til boller.

Jeg tænker at denne tråd kan bruges til at udveksle råd og vejledning om specifikke bageteknikker og til at anbefale/efterlyse opskrifter osv.
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2630
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 225
Likede indlæg: 4378

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Tilly » 15. aug 2018, 12:53

Jeg kunne aktuelt godt bruge en anbefaling til en opskrift på nogle gode grove boller, som ikke skal til langstidshæve. Jeg er blevet lidt træt af langstidshævede boller. De må evt gerne være med gulerod :)
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2630
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 225
Likede indlæg: 4378

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Tilly » 24. aug 2018, 13:43

Nå, der har ikke lige været så stor interesse for denne tråd som jeg havde håbet :P

Nu prøver jeg alligevel med et nyt spørgsmål :D

Nogen der har erfaring med at bruge vegansk husblas? Jeg oplever at når jeg skal tage det op af vandet (efter det er blevet udblødt) at så går det i tusind stykker. Ved ikke om det er fordi jeg lader det ligge i vandet for længe? :gruble: Jeg har ikke samme problem med almindelig husblas. Det er forresten tilfældigt at jeg har købt vegansk husblas, det er det eneste de har i min lokale Lidl hvor jeg oftest handler.
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 4115
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1389
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 16486
Kontakt:

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Ado » 24. aug 2018, 15:22

Er vegansk husblas ikke udvundet af tang? Jeg tror det er derfor. Det skal sikkert kun lige iblødsættes få minutter.
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Olaf
Indlæg: 294
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:08
Kort karma: 7
Likede indlæg: 241

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Olaf » 24. aug 2018, 15:43

Tilly skrev:Nå, der har ikke lige været så stor interesse for denne tråd som jeg havde håbet :P

Nu prøver jeg alligevel med et nyt spørgsmål :D

Nogen der har erfaring med at bruge vegansk husblas? Jeg oplever at når jeg skal tage det op af vandet (efter det er blevet udblødt) at så går det i tusind stykker. Ved ikke om det er fordi jeg lader det ligge i vandet for længe? :gruble: Jeg har ikke samme problem med almindelig husblas. Det er forresten tilfældigt at jeg har købt vegansk husblas, det er det eneste de har i min lokale Lidl hvor jeg oftest handler.

Hvordan er det i brug? Bruger du det i samme forhold. Jeg ville bage til arbejdet til min fødselsdag men den kage jeg ville bage indeholder husblas og en af kollegaerne er muslim så vegansk husblas kunne jo bruges istedet.
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2630
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 225
Likede indlæg: 4378

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Tilly » 24. aug 2018, 15:46

Ado skrev:Er vegansk husblas ikke udvundet af tang? Jeg tror det er derfor. Det skal sikkert kun lige iblødsættes få minutter.

Pas. Jeg må prøve med kortere iblødsætning :)
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2630
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 225
Likede indlæg: 4378

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Tilly » 24. aug 2018, 15:47

Olaf skrev:
Tilly skrev:Nå, der har ikke lige været så stor interesse for denne tråd som jeg havde håbet :P

Nu prøver jeg alligevel med et nyt spørgsmål :D

Nogen der har erfaring med at bruge vegansk husblas? Jeg oplever at når jeg skal tage det op af vandet (efter det er blevet udblødt) at så går det i tusind stykker. Ved ikke om det er fordi jeg lader det ligge i vandet for længe? :gruble: Jeg har ikke samme problem med almindelig husblas. Det er forresten tilfældigt at jeg har købt vegansk husblas, det er det eneste de har i min lokale Lidl hvor jeg oftest handler.

Hvordan er det i brug? Bruger du det i samme forhold. Jeg ville bage til arbejdet til min fødselsdag men den kage jeg ville bage indeholder husblas og en af kollegaerne er muslim så vegansk husblas kunne jo bruges istedet.

Ja jeg bruger samme mængde som almindelig husblas. Det har fungeret fint :)
0
Brugeravatar
Frandsen
Indlæg: 332
Tilmeldt: 14. aug 2015, 08:49
Kort karma: 85
Likede indlæg: 740

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Frandsen » 25. aug 2018, 06:30

Jeg eeeeeelsker at bage :) I aften har vi vejfest. Til den fælles buffet vil jeg lave et monkey bread med ost og hvidløg - og jeg har selvfølgelig meldt mig som kagebager.
Jeg skal dog lige lægge hovedet i blød ift. hvilken kage, jeg skal vælge ... For ud over at skulle forberede mad osv. til vejfesten, så er jeg græsenke i øjeblikket (og har tre mindre børn).
0
godtnavn
Indlæg: 4953
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 452
Likede indlæg: 3762

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf godtnavn » 25. aug 2018, 13:44

Ellers så brug agaragar, det skal ikke i blød men vidst nok opvarmes hvis jeg husker ret, men er det en bærmousse så kan de tjo bare varmes med bærrene når de koges op :)
0
Sof
Indlæg: 670
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 35
Likede indlæg: 1052

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Sof » 1. sep 2018, 20:09

Ved ikke om der også er en kage-tråd, kunne i hvert fald ikke lige spotte den...


Er der nogen med forslag til bunde og evt. en nummer 2 mousse eller andet fyld, til en kage med en brombærmousse?


Skal lave en kage til en stor fødselsdag i næste weekend og vores brombærbusk er eksploderet med bær den sidste uges tid, så tænkte det ville være oplagt. Har bare aldrig rigtig spist dem som andet en snacks, så er helt tom for ideer..
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5254
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 646
Likede indlæg: 6730

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Pandesteg » 1. sep 2018, 20:14

Sof skrev:Ved ikke om der også er en kage-tråd, kunne i hvert fald ikke lige spotte den...


Er der nogen med forslag til bunde og evt. en nummer 2 mousse eller andet fyld, til en kage med en brombærmousse?


Skal lave en kage til en stor fødselsdag i næste weekend og vores brombærbusk er eksploderet med bær den sidste uges tid, så tænkte det ville være oplagt. Har bare aldrig rigtig spist dem som andet en snacks, så er helt tom for ideer..


Måske hvid chokolademousse?
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Sof
Indlæg: 670
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 35
Likede indlæg: 1052

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Sof » 1. sep 2018, 20:17

Pandesteg skrev:
Sof skrev:Ved ikke om der også er en kage-tråd, kunne i hvert fald ikke lige spotte den...


Er der nogen med forslag til bunde og evt. en nummer 2 mousse eller andet fyld, til en kage med en brombærmousse?


Skal lave en kage til en stor fødselsdag i næste weekend og vores brombærbusk er eksploderet med bær den sidste uges tid, så tænkte det ville være oplagt. Har bare aldrig rigtig spist dem som andet en snacks, så er helt tom for ideer..


Måske hvid chokolademousse?

Det kunne måske være en god ide. Der mangler nok lidt noget syrligt så :gruble: Måske lidt citron i bundende kunne gå
0
Olaf
Indlæg: 294
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:08
Kort karma: 7
Likede indlæg: 241

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Olaf » 1. sep 2018, 20:24

Jeg lavede med brombærmousse og tobleronemousse for 14 dage siden. Den var ikke for sød men jeg foretrækker også mine bærmousser til den syrlige side.
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2630
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 225
Likede indlæg: 4378

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Tilly » 9. nov 2018, 21:11

Jeg vil lave en moussekage i morgen, da jeg har købt en ny form jeg gerne vil have afprøvet.

Anyway, jeg har ikke så stor erfaring med mousse endnu, så jeg sidder lige og læser nogle forskellige opskrifter. Indtil videre har jeg kun lavet mousse med frugt/bær vendt med fløde/yoghurt.

Men i en del af de opskrifter jeg har kigget på her i aften skal der også æggehvider i!

Hvad gør æggehvider ved en mousse? Gør de den mere luftig? Giver det en bedre smag?

Jeg er bare total forvirret for min mousse-erfaring er stadig meget lille.
Senest rettet af Tilly 9. nov 2018, 22:42, rettet i alt 1 gang.
0
Muspel
Indlæg: 1839
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 276
Likede indlæg: 4124

Re: Den store bagetråd!

Indlægaf Muspel » 9. nov 2018, 21:58

Tilly skrev:Jeg vil lave en moussekage i morgen, da jeg har købt en ny form jeg gerne vil have afprøvet.

Anyway, jeg har ikke så stor erfaring med mousse endnu, så jeg sidder lige og læser nogle forskelle opskrifter. Indtil videre har jeg kun lavet mousse med frugt/bær vendt med fløde/yoghurt.

Men i en del af de opskrifter jeg har kigget på her i aften skal der også æggehvider i!

Hvad gør æggehvider ved en mousse? Gør de den mere luftig? Giver det en bedre smag?

Jeg er bare total forvirret for min mousse-erfaring er stadig meget lille.



Den gør den mere luftig og let. Fx er citronfromage lavet med æggehvider- så mousser med hvider minder lidt om den konsistens.
1

Tilbage til "Mad og drikke"