Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2605
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 223
Likede indlæg: 4338

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Tilly » 4. okt 2018, 14:00

Maoam skrev:Jeg blev forarget, da en medarbejder i Salling fortalte, at Dansk Supermarked's nye politik var, at butikkerne skal kassere æg en hel uge FØR bedst før datoen. Han syntes også det var tosset, men var jo nødt til det.

WHAT? Det lyder da godt nok super crazy! Man kan da håbe at de bruger dem i deres egen produktion (bager- og delikatesseafdelingerne).
0
fisken80
Indlæg: 4349
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9692

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf fisken80 » 4. okt 2018, 14:05

Wizzze skrev:En klassiker hos os er bouillon terninger, men ellers gør vi som Ado, bruger næsen. Dog er vi ret emsige med ting som mælk, æg, Seafood og hakket kød.


Seafood og kød kan jeg forstå. Men mælk og æg :forvirret: mælk kan man jo tydeligt både se og lugte om det er blevet surt, hvad skulle der kunne ske ved at drikke det efter holdbarhedsdatoen, hvis det smager og lugter som det skal? Og æg, der har jeg endnu til gode at se et, der er blevet for gammelt. Min mor har oplevet det, og hun siger, at man bare overhovedet ikke er i tvivl, fordi det simpelthen stinker forfærdeligt når man slår det ud.
Jeg køber desuden stort set alle mine æg ved stalddørssalg, og så er det helt umuligt at vide noget om holdbarhedsdato. Så hvorfor er I emsige med æg?
5
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 11753
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1289
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 21528

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf LadyFox » 4. okt 2018, 14:08

Fisk er umiddelbart det eneste jeg ikke spiser efter mindst holdbar til er udløbet, og altså, jeg har da alligevel spist en makrel i tomat det var overskredet datoen.
0
"For fucks sake, I'm talking dangerous. Don't nobody talk dangerous anymore? Jesus!"
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 3369
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 721
Likede indlæg: 6855
Kontakt:

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Annione » 4. okt 2018, 14:16

Æg, yoghurt, mælk, skyr, smør, ost, tørrede bønner og linser... en del ting faktisk.
Jeg er hys med kødprodukter og fiske produkter.
3
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14367
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2848
Likede indlæg: 18148

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Wizzze » 4. okt 2018, 14:18

fisken80 skrev:
Wizzze skrev:En klassiker hos os er bouillon terninger, men ellers gør vi som Ado, bruger næsen. Dog er vi ret emsige med ting som mælk, æg, Seafood og hakket kød.


Seafood og kød kan jeg forstå. Men mælk og æg :forvirret: mælk kan man jo tydeligt både se og lugte om det er blevet surt, hvad skulle der kunne ske ved at drikke det efter holdbarhedsdatoen, hvis det smager og lugter som det skal? Og æg, der har jeg endnu til gode at se et, der er blevet for gammelt. Min mor har oplevet det, og hun siger, at man bare overhovedet ikke er i tvivl, fordi det simpelthen stinker forfærdeligt når man slår det ud.
Jeg køber desuden stort set alle mine æg ved stalddørssalg, og så er det helt umuligt at vide noget om holdbarhedsdato. Så hvorfor er I emsige med æg?


Hvis man een gang har prøvet sur mælk, så har man traumer for livet :genert:
Det er simpelthen for at undgå at skulle snuse til sur mælk.

Æg er også klog af skade, når æg nummer 4 man slår ud er dårligt og ødelægger de andre 3 man allerede har slået ud, så bliver vi bare sådan, er der tvivl, så kasserer vi. Vi burde selvfølgelig slå æg ud i en lille skål og så overføre til pande eller mixer, men der er vi indrømmet bare for dovne.
1
Do as I say! :whip:
Aviva
Indlæg: 569
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:30
Kort karma: 23
Likede indlæg: 227

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Aviva » 4. okt 2018, 14:18

Hvis der ikke er mug på, og det smager + lugter fint kan jeg godt spise brød, marmelade, kærgården der er over mht.

-vidste ikke at æg var ok at spise, så køber dem helst ikke i butikken hvis der er 3 dage til mht.
Senest rettet af Aviva 4. okt 2018, 14:21, rettet i alt 1 gang.
0
Palestine never existed!

Gud velsigne ISRAEL

Næste år i Jerusalem :banan:
Sof
Indlæg: 670
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 35
Likede indlæg: 1047

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Sof » 4. okt 2018, 14:19

Jeg er nok en af de sippede eller som folk laver :forvirret: :forvirret: :forvirret: over.

Det er ret få ting jeg spiser efter mindst holdbar til, hvis jeg kiggede i vores køleskab nu, så er jeg ret sikker på at det eneste der har været åbent for længe er ketchup.

Jeg drikker heller ikke mælk på sidstedagen, kunne godt bruge det i madlavning eller bagning. Er lidt traumatiseret omkring mælk fra min barndom, så hvis det er drikke-mælk, så drikker jeg det kun hvis det senest er dagen efter “produceret” datoen :ninja:

Til gengæld synes jeg vi er rigtig gode til at købe ind ud fra min sippethed, og bruger tingene fint op indenfor holdbarhed. Og min kæreste er meget u-sippet, så skulle det ske at der var noget af det mest gængse, som godt kan holde sig længere end label siger, så er det 100% sikkert at han spiser/drikker det.
0
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 1077
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 54
Likede indlæg: 1397

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Misantropen » 4. okt 2018, 14:22

Wizzze skrev:
fisken80 skrev:
Wizzze skrev:En klassiker hos os er bouillon terninger, men ellers gør vi som Ado, bruger næsen. Dog er vi ret emsige med ting som mælk, æg, Seafood og hakket kød.


Seafood og kød kan jeg forstå. Men mælk og æg :forvirret: mælk kan man jo tydeligt både se og lugte om det er blevet surt, hvad skulle der kunne ske ved at drikke det efter holdbarhedsdatoen, hvis det smager og lugter som det skal? Og æg, der har jeg endnu til gode at se et, der er blevet for gammelt. Min mor har oplevet det, og hun siger, at man bare overhovedet ikke er i tvivl, fordi det simpelthen stinker forfærdeligt når man slår det ud.
Jeg køber desuden stort set alle mine æg ved stalddørssalg, og så er det helt umuligt at vide noget om holdbarhedsdato. Så hvorfor er I emsige med æg?


Hvis man een gang har prøvet sur mælk, så har man traumer for livet :genert:
Det er simpelthen for at undgå at skulle snuse til sur mælk.

Æg er også klog af skade, når æg nummer 4 man slår ud er dårligt og ødelægger de andre 3 man allerede har slået ud, så bliver vi bare sådan, er der tvivl, så kasserer vi. Vi burde selvfølgelig slå æg ud i en lille skål og så overføre til pande eller mixer, men der er vi indrømmet bare for dovne.

Det er ret let at teste om æg er friske eller ej.

Den kræver fx bare at man ryster det og lytter om det "plasker" i ægget eller putter det i en skål med vand. Synker det er det friskt.

Når du(fisken80) skriver stalddørssalg er de så opbevaret på køl? For det er der også mange der fejlagtigt tror er nødvendigt.
2

Beklager savefejl. Mine biller er i stykker.


Billede
fisken80
Indlæg: 4349
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9692

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf fisken80 » 4. okt 2018, 14:28

Misantropen skrev:
Wizzze skrev:
fisken80 skrev:
Wizzze skrev:En klassiker hos os er bouillon terninger, men ellers gør vi som Ado, bruger næsen. Dog er vi ret emsige med ting som mælk, æg, Seafood og hakket kød.


Seafood og kød kan jeg forstå. Men mælk og æg :forvirret: mælk kan man jo tydeligt både se og lugte om det er blevet surt, hvad skulle der kunne ske ved at drikke det efter holdbarhedsdatoen, hvis det smager og lugter som det skal? Og æg, der har jeg endnu til gode at se et, der er blevet for gammelt. Min mor har oplevet det, og hun siger, at man bare overhovedet ikke er i tvivl, fordi det simpelthen stinker forfærdeligt når man slår det ud.
Jeg køber desuden stort set alle mine æg ved stalddørssalg, og så er det helt umuligt at vide noget om holdbarhedsdato. Så hvorfor er I emsige med æg?


Hvis man een gang har prøvet sur mælk, så har man traumer for livet :genert:
Det er simpelthen for at undgå at skulle snuse til sur mælk.

Æg er også klog af skade, når æg nummer 4 man slår ud er dårligt og ødelægger de andre 3 man allerede har slået ud, så bliver vi bare sådan, er der tvivl, så kasserer vi. Vi burde selvfølgelig slå æg ud i en lille skål og så overføre til pande eller mixer, men der er vi indrømmet bare for dovne.

Det er ret let at teste om æg er friske eller ej.

Den kræver fx bare at man ryster det og lytter om det "plasker" i ægget eller putter det i en skål med vand. Synker det er det friskt.

Når du(fisken80) skriver stalddørssalg er de så opbevaret på køl? For det er der også mange der fejlagtigt tror er nødvendigt.


Ja de steder hvor jeg har købt er de. Der står de i et køleskab.
Og det er vist nok noget med, at de holder sig noget længere, hvis de opbevares på køl.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
fisken80
Indlæg: 4349
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9692

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf fisken80 » 4. okt 2018, 14:31

Wizzze skrev:
fisken80 skrev:
Wizzze skrev:En klassiker hos os er bouillon terninger, men ellers gør vi som Ado, bruger næsen. Dog er vi ret emsige med ting som mælk, æg, Seafood og hakket kød.


Seafood og kød kan jeg forstå. Men mælk og æg :forvirret: mælk kan man jo tydeligt både se og lugte om det er blevet surt, hvad skulle der kunne ske ved at drikke det efter holdbarhedsdatoen, hvis det smager og lugter som det skal? Og æg, der har jeg endnu til gode at se et, der er blevet for gammelt. Min mor har oplevet det, og hun siger, at man bare overhovedet ikke er i tvivl, fordi det simpelthen stinker forfærdeligt når man slår det ud.
Jeg køber desuden stort set alle mine æg ved stalddørssalg, og så er det helt umuligt at vide noget om holdbarhedsdato. Så hvorfor er I emsige med æg?


Hvis man een gang har prøvet sur mælk, så har man traumer for livet :genert:
Det er simpelthen for at undgå at skulle snuse til sur mælk.

Æg er også klog af skade, når æg nummer 4 man slår ud er dårligt og ødelægger de andre 3 man allerede har slået ud, så bliver vi bare sådan, er der tvivl, så kasserer vi. Vi burde selvfølgelig slå æg ud i en lille skål og så overføre til pande eller mixer, men der er vi indrømmet bare for dovne.


Men kan I ikke se det, hvis mælken er sur? Jeg har aldrig drukket sur mælk, men jeg har dælme kasseret meget, hvor der var klumper i når det kom i glasset. Netop fordi jeg aldrig kasseret før jeg har hældt set op og konstateret, at det er blevet surt.
Og I er da nogle uheldige mennesker. Jeg bruger virkelig mange æg, og jeg har endnu aldrig slået et ud, der var dårligt. Førhen stod jeg altid og slog ud i en kop først, men det gør jeg aldrig mere, simpelthen fordi jeg aldrig er stødt på et dårligt æg.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 2819
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 406
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 4442

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Pjeps » 4. okt 2018, 14:32

Græsk yoghurt, tørvarer.

Aldrig kød og pålæg , og slet ikke fisk.

Æg tester jeg i vand inden jeg slår dem ud.
0
:ninja:
fisken80
Indlæg: 4349
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 280
Likede indlæg: 9692

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf fisken80 » 4. okt 2018, 14:35

Pålæg er jeg i øvrigt også ligeglad med datoen på. Jeg køber en del pålæg ved en slagter. Gerne sådan en hel pølse, der så skæres op og fryses. Når man har taget sådan en kvart sag op kan man jo alligevel ikke se nogen form for holdbarhedsdato på den og så må man lugte sig frem.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 1959
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 164
Likede indlæg: 2984

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf PaleSeptember » 4. okt 2018, 14:36

Æg bruger jeg tit, selvom de er langt over holdbarhedsdatoen. Har endnu til gode at opleve et dårligt æg. Med mælkeprodukter er det sådan noget med at lugte/kigge, om det ser OK ud, og det er sjældent, det ikke gør.
Generelt er jeg ikke så sart med den slags. Jeg prøver mig frem, og for det meste er der ingen ko på isen.
0
Brugeravatar
Misantropen
Indlæg: 1077
Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
Kort karma: 54
Likede indlæg: 1397

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Misantropen » 4. okt 2018, 14:43

fisken80 skrev:
Misantropen skrev:
Wizzze skrev:
fisken80 skrev:
Wizzze skrev:En klassiker hos os er bouillon terninger, men ellers gør vi som Ado, bruger næsen. Dog er vi ret emsige med ting som mælk, æg, Seafood og hakket kød.


Seafood og kød kan jeg forstå. Men mælk og æg :forvirret: mælk kan man jo tydeligt både se og lugte om det er blevet surt, hvad skulle der kunne ske ved at drikke det efter holdbarhedsdatoen, hvis det smager og lugter som det skal? Og æg, der har jeg endnu til gode at se et, der er blevet for gammelt. Min mor har oplevet det, og hun siger, at man bare overhovedet ikke er i tvivl, fordi det simpelthen stinker forfærdeligt når man slår det ud.
Jeg køber desuden stort set alle mine æg ved stalddørssalg, og så er det helt umuligt at vide noget om holdbarhedsdato. Så hvorfor er I emsige med æg?


Hvis man een gang har prøvet sur mælk, så har man traumer for livet :genert:
Det er simpelthen for at undgå at skulle snuse til sur mælk.

Æg er også klog af skade, når æg nummer 4 man slår ud er dårligt og ødelægger de andre 3 man allerede har slået ud, så bliver vi bare sådan, er der tvivl, så kasserer vi. Vi burde selvfølgelig slå æg ud i en lille skål og så overføre til pande eller mixer, men der er vi indrømmet bare for dovne.

Det er ret let at teste om æg er friske eller ej.

Den kræver fx bare at man ryster det og lytter om det "plasker" i ægget eller putter det i en skål med vand. Synker det er det friskt.

Når du(fisken80) skriver stalddørssalg er de så opbevaret på køl? For det er der også mange der fejlagtigt tror er nødvendigt.


Ja de steder hvor jeg har købt er de. Der står de i et køleskab.
Og det er vist nok noget med, at de holder sig noget længere, hvis de opbevares på køl.

Ja. Jeg opbevarer også selv æg i køleskabet, men det er primært fordi jeg ikke har et sted(udover køleskabet) hvor de kan opbevares køligt. Og så køber jeg dem i supermarkeder, i bakker med 10 i som jeg sjældent bruger på én gang, hvor de er på køl, så det ville være en stor temperaturforskel.
0

Beklager savefejl. Mine biller er i stykker.


Billede
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2605
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 223
Likede indlæg: 4338

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Tilly » 4. okt 2018, 15:11

Det er lidt sjovt det med æg for i mange lande i fx Sydeuropa, der opbevares æg jo slet ikke på køl, når man køber dem i supermarkedet. Gad vide hvorfor der er denne forskel :gruble:
0

Tilbage til "Mad og drikke"