Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 3077
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 298
Likede indlæg: 5952

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf hotlips » 10. okt 2018, 04:24

Frøken Himmelblå skrev:Jeg er overrasket over hvor mange herinde der smider madvarer ud så snart de har overskredet sidste holdbarhedsdato. Kommer til at føle mig som en gris. Men jeg smider kun ud hvis jeg kan se eller lugte, at fødevarer er blevet dårlige. Selvfølgelig er jeg mere hys omkring kød og fisk, men det får alligevel aldrig lov til at ligge i køleskabet i mere end en dag (medmindre der er tale om pålæg).


Det behøver du nu ikke, selvom andre gør ting anderledes behøver der ikke være en eller anden form for personlig fordømmelse i det. :)

Vi havde om konservering på sosu skolen og det var jo virkelig fælt at høre om, i Danmark er vi specialister i at lave emulgatorer der som regel mest tilsættes for at få fødevarer til at se friske ud i længere tid, der er algedræber i vakuum pakket pålæg og der er konserveringsmidler i produkter som fun der er forbudt at bruge i rengøringsmidler og shellak der bruges til at lakere møbler er godkendt til brug i fødevarer.

Alt i alt bliver der brugt enorme summer på at snyde os og selvom man kan lugte sig til nogle ting så er det at man ikke kan lugte noget på en mælk der er 8 dage gammel selvom man tydeligt kan smage den er sur og en pose boller der kan ligge 3 uger i køleskabet uden at man kan se noget på dem simpelthen for meget.

Min ene tante har taget en citronmåne med ud på terrassen, og fået den lagt på bænken, så blev det efterår og de glemte at få den ind, og om foråret var der intet at se, de prøvede at skære i den og den var ikke engang blevet tør.

Jeg kan ikke have det og selvom jeg jo godt ved at det virker og at det ikke er fordærvet selvom det er gammelt bliver det bare for tydeligt når det så heller ikke bliver fordærvet efter udløbsdatoen til at jeg kan få det ned.
0
Brugeravatar
Frøken Himmelblå
Indlæg: 870
Tilmeldt: 20. dec 2015, 16:58
Kort karma: 79
Likede indlæg: 1945

Re: Hvilke madvarer spiser du efter mindst holdbar til datoen?

Indlægaf Frøken Himmelblå » 12. okt 2018, 09:13

hotlips skrev:
Frøken Himmelblå skrev:Jeg er overrasket over hvor mange herinde der smider madvarer ud så snart de har overskredet sidste holdbarhedsdato. Kommer til at føle mig som en gris. Men jeg smider kun ud hvis jeg kan se eller lugte, at fødevarer er blevet dårlige. Selvfølgelig er jeg mere hys omkring kød og fisk, men det får alligevel aldrig lov til at ligge i køleskabet i mere end en dag (medmindre der er tale om pålæg).


Det behøver du nu ikke, selvom andre gør ting anderledes behøver der ikke være en eller anden form for personlig fordømmelse i det. :)

Vi havde om konservering på sosu skolen og det var jo virkelig fælt at høre om, i Danmark er vi specialister i at lave emulgatorer der som regel mest tilsættes for at få fødevarer til at se friske ud i længere tid, der er algedræber i vakuum pakket pålæg og der er konserveringsmidler i produkter som fun der er forbudt at bruge i rengøringsmidler og shellak der bruges til at lakere møbler er godkendt til brug i fødevarer.

Alt i alt bliver der brugt enorme summer på at snyde os og selvom man kan lugte sig til nogle ting så er det at man ikke kan lugte noget på en mælk der er 8 dage gammel selvom man tydeligt kan smage den er sur og en pose boller der kan ligge 3 uger i køleskabet uden at man kan se noget på dem simpelthen for meget.

Min ene tante har taget en citronmåne med ud på terrassen, og fået den lagt på bænken, så blev det efterår og de glemte at få den ind, og om foråret var der intet at se, de prøvede at skære i den og den var ikke engang blevet tør.

Jeg kan ikke have det og selvom jeg jo godt ved at det virker og at det ikke er fordærvet selvom det er gammelt bliver det bare for tydeligt når det så heller ikke bliver fordærvet efter udløbsdatoen til at jeg kan få det ned.


Som den videnskabskvinde jeg er, så jeg gerne en eller anden form for dokumentation for dit postulat. For det virker usandsynligt, taget i betragtning hvor pernitten Danmark og EU generelt er omkring tilsætningsstoffer til fødevarer og andre varer, der kommer i kontakt med huden eller børn.
Nu har jeg selv søgt lidt rundt på nettet, og har ikke været i stand til at finde en liste over alle de forbudte tilsætningsstoffer i EU. Men der har efterhånden været så mange sager fremme i medierne, at det må stå klart for enhver, at EU og Danmark tager det dybt seriøst hvad der hældes i maden. Det var da også et af ankepunkterne i forhold til handelsaftalen mellem EU og USA, da de amerikanske regler ikke er nær så stramme, som dem vi kender herhjemme.
Dit mælkepostulat stiller jeg mig også tvivlende overfor. Det er et lovkrav at alle indholdstoffer i et produkt skal skrives på indholdsfortegnelsen. Nu har jeg kigget på hver eneste udgave af mælk (og fløde) de har i min lokale netto og jeg kan konkludere, at mælk indeholder 100% mælk. Der er således ikke tilført noget til mælken i et forsøg på at skjule, at den er blevet dårlig.

Når det kommer til fødevarer som fabrikscitronmåner kan det ikke komme bag på nogen, at det er smækfyldt med tilsætningsstoffer - hvilket der heller ikke lægges skjul på.
Men som dansker er det heldigvis nemt at undgå tilsætningsstoffer qua vores stramme love omkring at alt skal opgives på indholdsfortegnelsen.
6
Vir prudens non contra ventum mingit

Tilbage til "Mad og drikke"