Pandesteg skrev:Jeg har altid haft et lidt stramt forhold til den slags kager efter jeg har arbejdet hos bageri. Har bare oplevet så mange gange hvordan de fik lov at stå fler uger i montren og blive tørre og kedelige. Men sælges skulle de jo. Så det var begrænset hvor tit jeg gad spise det.Og ja så det med at kager der blev tabt på gulvet røg i rørekedlen til studenterbrød/romkugler/træstammer, for det har jeg set flere gange og også hørt fra andre. Bl.a. Min veninde som arbejdede i en megapopulær bagerforretning i København. Hun fik kommentaren “kunderne kan jo godt lide at det smager af noget” da hun påtalte det. Det er fanme klamt og noget jeg aldrig helt kan lade være med st tænke på, når jeg ind i mellem spiser den slags.
For jeg spiser ind i mellem romkugler og træstammer. Studenterbrød kommer jeg aldrig til at spise, der er et eller andet i mig der bare stritter i mod.
Snøfler er bare en lidt kedelig købekage, manden kan da glide ned i mangel på bedre
Den slags forekom heldigvis ikke da jeg arbejdede i en bagerforretning. Der var godt styr på hvor længe kagerne havde stået frem, og gamle kager blev jævnligt kasseret (flødekager blev selvfølgelig hurtigere kasseret). Og der blev absolut ikke samlet noget op fra gulvet. Føj hvor lyder det klamt
Den bager jeg arbejdede ved lavede i øvrigt Hernings bedste romkugler
Så dem kunne jeg ikke holde mig fra
Jeg er i øvrigt usikker på om hvilket ord er mest udbredt i Herning, trøfler eller romkugler
Jeg siger selv begge dele, og laver ikke en skelnen, for mig er de det samme. Jeg kan ikke engang huske om det hedder trøfler eller romkugler ved den bager jeg arbejdede ved