Jeg har lige lavet en ny gang fordej til honningkager og har blandet mel og honning som der står. Nu undrer jeg mig over hvorfor det skal stå så længe.
Hvad er det der sker med det når det bare står og står ?? For man rører vel ikke i det i den måneds tid det skal stå.
Hvorfor skal dejen stå i månedsvis ??
-
- Indlæg: 3293
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 15:23
- Kort karma: 561
- Geografisk sted: Vestsjælland
- Likede indlæg: 8892
Re: Hvorfor skal dejen stå i månedsvis ??
Pas. Jeg har lige lavet en fordej i dag, og eneste forklaring på den, jeg har kunnet finde, er at fordejen skal modne. Men ingen forklaring på hvad det betyder eller gør godt for. Jeg er virkelig nysgerrig
0
UH UH UH UH KORT
Hjemme i DK igen
Hjemme i DK igen
Re: Hvorfor skal dejen stå i månedsvis ??
D.itsen skrev:Pas. Jeg har lige lavet en fordej i dag, og eneste forklaring på den, jeg har kunnet finde, er at fordejen skal modne. Men ingen forklaring på hvad det betyder eller gør godt for. Jeg er virkelig nysgerrig
Er det ikke noget med at enzymerne i honning nedbryder noget i melet, så når der kommer hævemidler til senere, så udvikles de luftbobler som gør honningkagen let, luftig og blød?
3
Do as I say!
Re: Hvorfor skal dejen stå i månedsvis ??
Wizzze skrev:D.itsen skrev:Pas. Jeg har lige lavet en fordej i dag, og eneste forklaring på den, jeg har kunnet finde, er at fordejen skal modne. Men ingen forklaring på hvad det betyder eller gør godt for. Jeg er virkelig nysgerrig
Er det ikke noget med at enzymerne i honning nedbryder noget i melet, så når der kommer hævemidler til senere, så udvikles de luftbobler som gør honningkagen let, luftig og blød?
Den forklaring køber jeg. Takker
0
- Ado
- Indlæg: 12946
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3533
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55650
- Kontakt:
Re: Hvorfor skal dejen stå i månedsvis ??
Den skal stå så længe for at konsistensen bliver saftig og svampet og for at smagen bliver som dem skal være.
0
Donna Martin Graduates!