Nytårsmenuen 2018

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
TinaW
Indlæg: 16082
Tilmeldt: 17. jan 2018, 13:49
Kort karma: 1399
Likede indlæg: 29903

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf TinaW » 19. dec 2018, 13:14

Pandesteg skrev:
Pandesteg skrev:
PaleSeptember skrev:Nå, men nu er det bestemt, at forretten bliver noget med røgede rejer, og hovedretten bliver det helt store tapas og ostebord med diverse tilbehør.


Jeg regner også med vi skal have tapas, så håber du vil dele din menu når vi kommer lidt tættere på :) forret tror jeg ikke vi skal have, det bliver nok erstattet af nogle dronningehapsere. Desserten tænker jeg ar uddelegere til min far og hans kone, som vi skal fejre nytår med.


Jeg overvejer faktisk at konvertere vores middag til raclette. Det har vi ikke lavet i 100 år og det kunne være vildt hyggeligt. Og egentlig lidt nemmere end tapas. Alternativt kunne vi lave fondue, men jeg gider ikke stanken og brandfaren :lol:


Jeg tror faktisk at min søn og jeg skal have raclette. Vi er bare os to, min mand skal ud og arbejde.
Og pga dyrene vil jeg helst være derhjemme, hvor der ikke bliver fyret af.
1
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11502
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18526

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf PaleSeptember » 19. dec 2018, 13:18

Nu har vi også besluttet, at vi skal have raclette og fondue igen i år :-D
1
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Pandesteg » 19. dec 2018, 13:22

Haha godt jeg kunne inspirere jer de damer :lol:

Skal vi så dele vores menuer?

Min foreløbige:

Til at tilberede på racletten:
Oksemørbrad
Cocktailpølser
Rejespyd
Fasankød
Æggemasse til at komme i skeerne
Revet ost/parmesan
Champignon med ostefyld

Tilbehør:
Flødekartofler
Brydebrød med hvidløg og rosmarin

Dyppelse:
Basilikumhummus
Marinader x 2 til kødet - chili/hvidløg + ?
Bearnaisedip
Aioli
Chilidip

Salatbar:
Snittet salat
Majs
Babymajs
Cherrytomater
Agurk
Peberfrugt
Champignon
Feta
Løg
Gulerodsstænger
3
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11502
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18526

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf PaleSeptember » 19. dec 2018, 13:25

God ide at dele, min liste er ikke helt færdig endnu, eftersom jeg har haft 10 min. til at arbejde på den :)

Til dronningen
Grissini
Tomatpesto
Fetacreme (feta, græsk yoghurt, røget paprika, hvidløg, citronsaft, krydderurter)

Kød
Flanksteak
Flat iron steak
Lam
Kylling
Rejer
Cocktailpølser med bacon
Bacon

Omeletter
Æggeblanding
Chorizo
Revet ost
Forårsløg
Peberfrugt

Salat/hapsere
Peberfrugt med flødeost
Oliven
Semidried tomater
Hvidløg i krydderolie

Flutes
Tomatsalsa

Snacks
Flæskesvær
Saltmandler
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 11502
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 909
Likede indlæg: 18526

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf PaleSeptember » 19. dec 2018, 13:28

Pandesteg skrev:Tilbehør:
Flødekartofler
Brydebrød med hvidløg og rosmarin

Dyppelse:
Bearnaisedip
Aioli
Chilidip


Det her kunne jeg godt finde på at kopiere. Har du en opskrift på bearnaisedip og chilidip? Og det der brød, er det noget du købet et sted?

Derudover påtænker jeg også at lave en form for salatbar.
0
Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Pandesteg » 19. dec 2018, 13:32

PaleSeptember skrev:
Pandesteg skrev:Tilbehør:
Flødekartofler
Brydebrød med hvidløg og rosmarin

Dyppelse:
Bearnaisedip
Aioli
Chilidip


Det her kunne jeg godt finde på at kopiere. Har du en opskrift på bearnaisedip og chilidip? Og det der brød, er det noget du købet et sted?

Derudover påtænker jeg også at lave en form for salatbar.


Bearnaisedip laver jeg ved at blande creme fraiche med lidt presset hvidløg og tørret estragon. Chilidip tænkte jeg at lave med min hjemmelavede kebabchili (jeg kan ikke lige finde min egen opskrift men det er noget a la den her: https://www.valdemarsro.dk/chiliolie-pe ... -og-kebab/) blandet med enten hjemmelavet mayo eller cremefraiche eller en blanding.
Brødet køber vi i Bilka, det er supergodt.

Nu overvejer jeg lidt om jeg skal lave små kogte kartofler man kunne putte på racletten istedet for flødekartofler :gruble:
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
TinaW
Indlæg: 16082
Tilmeldt: 17. jan 2018, 13:49
Kort karma: 1399
Likede indlæg: 29903

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf TinaW » 19. dec 2018, 13:55

Jeg tænker:

cocktailpølser
bacon
noget oskekød af en art
mini frikadeller
æggemasse
bananskiver (smager himmelsk sammen med cocktailpølser og revet ost over i de der små fade)

pastakruer
flødekartofler

En salat af en art

flute

Når vi bare er os to, så bliver det for meget med mere.
1
Brugeravatar
Faceless
Indlæg: 752
Tilmeldt: 15. sep 2015, 07:23
Kort karma: 57
Likede indlæg: 888

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Faceless » 25. dec 2018, 21:04

Jeg har desværre et stort fedt minus på overskudskontoen, så det bliver ikke til den store særlige årsafslutning, hvad mad angår, hos mig, som jeg ellers plejer og elsker.

Men tunmousse laver jeg altid (elsker at det kan laves dage i forvejen), og ja, det er den gamle slags med smør og creme fraiche.

Derefter bliver det bare Taco Tubs. Skal bare have købt en masse forskelligt grønt, resten har jeg allerede.

Til dessert vil jeg gerne have noget med citron, så regner med at købe citron sorbet. Men så så jeg at Rema 1000 også har en mint/chokolade is, så det skal jeg have fat i.

Chips, dip, slik, og sodavand til resten af aftenen.
0
Mine drenge M'08/M'09/E'12/M'12/E'13/E'15/P'16/A'19 :lun:

Billede
Olaf
Indlæg: 493
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:08
Kort karma: 13
Likede indlæg: 380

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Olaf » 25. dec 2018, 21:57

Vi skal have raclette igen for tredje år i træk efter ønske fra børnene. Menuen er lavet så det er nemt at gå til og fra så vi får mere tid til hygge med ungerne og så der kan fyres af tit. Efter al for meget mad de sidste år har vi prøvet atbegrænse os:
Forretten er diverse snacks som spises “stående” (lavet efter hvad folk kan lide og passer slet ikke sammen :genert: :
Små pølsehorn
Nachos med guacomole
Rugbrødschips med anderilette og laksemousse af en art
Blinis med stenbiderrogn (hvis jeg kan finde det, ellers laks)
Måske miniburgers
Fyldte små peberfrugter

Raclette:
Oksekød, tænker rib eye
Kyllingespyd med teriyaki
Rensdyr eller moskus
Lammekoteletter
Bacon
Cocktailpølser
Æggemassen
Racletteost

Bagekartofler med hvidløgssmør og creme fraichedressing, en salat, chilibearnaisesauce, noget dip af en art, diverse gnavegrønt

Desserten bliver små nøddekurve med is, creme brulee og så ville ungerne gerne prøve at glace en kage så tænker så kager med browniebund, hindbærmousse og glace med lidt bær og karamel
0
IrmaPigen
Indlæg: 7786
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 971
Likede indlæg: 12438

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf IrmaPigen » 26. dec 2018, 07:22

Min kæreste har børn og der kommer også en 4 årig, så det skal ikke være alt for kompliceret.
0
Brugeravatar
Anlewi
Indlæg: 2595
Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
Kort karma: 178
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 3874

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Anlewi » 26. dec 2018, 10:46

Anlewi skrev:Vi skal være alene hjemme med vores yngste søn på 13 år.
Han har været med til at bestemme menuen

Dronningehapsere: 3 små lette snack
Fondue med salat ovnbagte rustikke gigangfritter og dressingen
Chokoladefontæne med frisk frugt


Til fonduegryden:
Oksekød
Svinemørbrad
Skinkes i tern
Cocktailpølser med og uden bacon
Champions
Små løg

Dressinger:
- Den gule (karry/mango)
- Den røde (syltede rød peber)
- Den frække (hakkede æg, løg, kapers, krydderurter, cornichoner m.m)
- Den stærke (hvidløg, persille)
0
:savl: selvom man er tyk kan man godt have tynd mave :savl:
IrmaPigen
Indlæg: 7786
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 971
Likede indlæg: 12438

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf IrmaPigen » 26. dec 2018, 11:04

IrmaPigen skrev:Min kæreste har børn og der kommer også en 4 årig, så det skal ikke være alt for kompliceret.


Nå det forlyder at pigebarnet på 4 år godt kan spise en oksetournedos.

Så det laver vi. Af øko oksemørbrad. Med kartoffelbåde til (pommes fristes til børnene) og hjemmelavet bearnaise. Og en salat.

Og så is til dessert. Hjemmelavet. Og så skal jeg lave nogle nøddekurve.

Forret bliver snacks til nytårstale. Nok med noget skaldyr. Elsker krebsehalesalat.
1
JoyNips
Indlæg: 12053
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 1386
Likede indlæg: 33895

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf JoyNips » 26. dec 2018, 12:50

HappyPaww skrev:Vi skal være sammen med et vennepar, og bestiller nok nytårsmenu fra Meny - jeg synes det ser lækkert ud til en fornuftig pris (298 pr næse):

Appetizer: Tapas toast med peberfrugtcreme og grillede artiskok samt Tapas toast med røget laksesalat.

Forret: Hummersuppe med cognac, kammusling og salturt. Hertil pagnotellabrød og smør.

Hovedret: Oksemørbrad med kartoffelgratin m. emmentaler, rødvinssauce pisket med frisk smør,gulerodspuré, syltede Italienske borettane løg

Dessert: Chokolade/saltkaramelkage på krokantbund med blodappelsinculli, sprød cookiecrumble, marengs og friske bær.


De fire unger får burgere :D


Vi har ligeledes bestilt nytårsmenuen fra Meny. :)
1
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 3723
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 652
Likede indlæg: 11266

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Danseprinsesse » 26. dec 2018, 13:27

Vi er ved at lande på noget super low-key, der kræver minimal tilberedningstid og timing. Det bliver ro til at snakke og bare være sammen, der kommer i fokus hos os i år.

Forret og dronningehapsere slår vi sammen. Det bliver noget godt brød/grissini med salsa verde og pesto til. Og så tror jeg, at jeg tilbyder at lave en lille hapser med varmrøget laksecreme og brøndkarse rullet i en tortilla.

Til hovedret laver vi pizzaer, hvor vi kræser lidt ekstra for fyldet.
Min bror er fantastisk dygtig til at lave de lækreste bunde.
Børnene kan selv få lov at lave deres egne små pizzaer.
Vi voksne kan sidde ved bordet i lang tid, gå lidt til og fra og stadig alle få mad, mens det er varmt og friskt.

Til dessert køber jeg nogle forskellige gode bøtter is, flødeboller, isvafler og laver guf/flødeskum, og så får vi gammeldaws is.

Vi skal drikke champagne, øl, vin og Aperol Spritz.
3
godtnavn
Indlæg: 11110
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1096
Likede indlæg: 12858

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf godtnavn » 26. dec 2018, 14:10

Forret: Fyldte champignon
Hovedret: Hjemmelavede forårsruller
Dessert: Pandekaer med diverse fyld (når datteren er puttet)

Vi bliver kun manden, mig og datteren så skal bare slappe af og nyde hinandens selskab. Vi mangler dog en god frokostidé da svigermor kommer forbi til frokost.
0

Tilbage til "Mad og drikke"