Krydderier
Re: Krydderier
Undrer mig over at salt er så højt på listen. Jeg bruger næsten ingen salt selv, jeg bruger peber, karry, barbeque, chayennepeber, det 3. krydderi og løgpulver engang imellem, og enkelte andre krydderrier.
0
Re: Krydderier
Jeg har aldrig købt frikadellemix, og det er virkelig sjældent jeg køber tørrede krydderurter - ud over oregano. Så hvis man fjerner de øvrige krydderurter fra listen, passer den nok meget godt på mig. Jeg er også fan af (hel) muskatnød, jeg bruger det i flødekartofler og stuvet hvidkål f.eks.
Nå ja, og så er jeg ret glad for Knorr's Kød og Grill krydderi. Det er sikkert primært salt og smagsforstærker, men min far har altid brugt det på kødet, når vi grillede, så der er noget nostalgi over det.
Nå ja, og så er jeg ret glad for Knorr's Kød og Grill krydderi. Det er sikkert primært salt og smagsforstærker, men min far har altid brugt det på kødet, når vi grillede, så der er noget nostalgi over det.
0
You can't spell awesome without me.
Re: Krydderier
Myth skrev:Undrer mig over at salt er så højt på listen. Jeg bruger næsten ingen salt selv, jeg bruger peber, karry, barbeque, chayennepeber, det 3. krydderi og løgpulver engang imellem, og enkelte andre krydderrier.
Ej okay - der er du jo så nok i mindretal De fleste mennesker bruger vel relativt meget salt i maden.
Jeg ser det ikke som et krydderi - men en helt basal i greisens i stort set al madlavning.0
1
Re: Krydderier
Lemonella skrev:HappyPaww skrev:Myth skrev:Undrer mig over at salt er så højt på listen. Jeg bruger næsten ingen salt selv, jeg bruger peber, karry, barbeque, chayennepeber, det 3. krydderi og løgpulver engang imellem, og enkelte andre krydderrier.
Ej okay - der er du jo så nok i mindretal De fleste mennesker bruger vel relativt meget salt i maden.
Jeg ser det ikke som et krydderi - men en helt basal i greisens i stort set al madlavning.0
Ikke helt i mindretal. Jeg og kæresten bruger heller ikke ret meget salt. Han, pga forhøjet blodtryk og jeg, fordi jeg lærte at undvære det for mange år siden, da jeg var gravid og havde svangerskabsforgiftning.
Måske det er en basal ingrediens i mad, men det kan sagtens undværes, når man bruger andre krydderier istedet for.
Ja okay, jeg er måske en saltgris, men synes godt nok mad uden bare en smule salt smager frygteligt
4
-
- Indlæg: 1483
- Tilmeldt: 25. aug 2015, 06:23
- Kort karma: 178
- Likede indlæg: 4066
Re: Krydderier
Min top 4 ligner deres, men derfra kan jeg slet ikke genkende den. Karry, chili, kardemomme, allround krydderi, sennepspulver, oregano udgør vist resten af mi. Top 10.
0
Re: Krydderier
HappyPaww skrev:Lemonella skrev:HappyPaww skrev:Myth skrev:Undrer mig over at salt er så højt på listen. Jeg bruger næsten ingen salt selv, jeg bruger peber, karry, barbeque, chayennepeber, det 3. krydderi og løgpulver engang imellem, og enkelte andre krydderrier.
Ej okay - der er du jo så nok i mindretal De fleste mennesker bruger vel relativt meget salt i maden.
Jeg ser det ikke som et krydderi - men en helt basal i greisens i stort set al madlavning.0
Ikke helt i mindretal. Jeg og kæresten bruger heller ikke ret meget salt. Han, pga forhøjet blodtryk og jeg, fordi jeg lærte at undvære det for mange år siden, da jeg var gravid og havde svangerskabsforgiftning.
Måske det er en basal ingrediens i mad, men det kan sagtens undværes, når man bruger andre krydderier istedet for.
Ja okay, jeg er måske en saltgris, men synes godt nok mad uden bare en smule salt smager frygteligt
Jeg er med dig her. Salt er nødvendigt. Vi laver også selv popcorn i en gryde og de ville godt nok blive en kedelig omgang, hvis vi ikke saltede dem.
1
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
Man VÆNNER sig til ting. Det kommer af vane. Så svært er det ikke.
Maude, din proportionssans
- dykkersild
- Indlæg: 2169
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
- Kort karma: 239
- Likede indlæg: 3535
Re: Krydderier
Frikadellemix har jeg aldrig nogen sinde købt - aner ikke hvad det er.
Kanel bruger jeg kun til bagning.
Der mangler basilikum, chili, spidskommen og koriander for at passe til mig.
Om sommeren har jeg som oftes frisk timian, basilikum, purløg og mynte.
Kanel bruger jeg kun til bagning.
Der mangler basilikum, chili, spidskommen og koriander for at passe til mig.
Om sommeren har jeg som oftes frisk timian, basilikum, purløg og mynte.
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Krydderier
Hvor er den hvide peber? det er da den bedste peber. Og hvidløgs pulver?
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Re: Krydderier
Lemonella skrev:fisken80 skrev:HappyPaww skrev:Lemonella skrev:HappyPaww skrev:Myth skrev:Undrer mig over at salt er så højt på listen. Jeg bruger næsten ingen salt selv, jeg bruger peber, karry, barbeque, chayennepeber, det 3. krydderi og løgpulver engang imellem, og enkelte andre krydderrier.
Ej okay - der er du jo så nok i mindretal De fleste mennesker bruger vel relativt meget salt i maden.
Jeg ser det ikke som et krydderi - men en helt basal i greisens i stort set al madlavning.0
Ikke helt i mindretal. Jeg og kæresten bruger heller ikke ret meget salt. Han, pga forhøjet blodtryk og jeg, fordi jeg lærte at undvære det for mange år siden, da jeg var gravid og havde svangerskabsforgiftning.
Måske det er en basal ingrediens i mad, men det kan sagtens undværes, når man bruger andre krydderier istedet for.
Ja okay, jeg er måske en saltgris, men synes godt nok mad uden bare en smule salt smager frygteligt
Jeg er med dig her. Salt er nødvendigt. Vi laver også selv popcorn i en gryde og de ville godt nok blive en kedelig omgang, hvis vi ikke saltede dem.
Okay, usaltede popcorn smager ikke så godt som saltede. Den er jeg så helt med på.
enig. Bruger også lidt salt, men begrænser det hvor jeg kan. Det er jo absolut ikke spor sundt med al det salt.
0
- thomassneum
- Indlæg: 3356
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
- Kort karma: 135
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 2926
Re: Krydderier
Wizzze skrev:Coop har opgjort hvilke krydderier som danskerne køber mest, og der er et par overraskelser i mellem
De mest solgte krydderier i Coops butikker
1. Salt
2. Peber
3. Kanel
4. Paprika
5. Frikadellemix
6. Karry
7. Oregano
8. Timian
9. Muskat
10. Rosmarin
https://www.bt.dk/forbrug/coop-loefter- ... krydderier
Ud over frikadellemixen, så undrer jeg mig over at Muskat komme med i top 10, mens f.eks. basilikum, chili, kardemomme og hvidløg ikke gør
Ligner din top10 danskernes ovenfor, eller er der mange forskelle?
Jeg er kun overrasket over frikadellemix
Ellers så afspejler det meget fint mit eget forbrug.
0
Med bov skal man mad lave, men...
Re: Krydderier
Salt, peber, timian, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel, chili og lauerbærblade er nok det jeg bruger mest.
0
Love, love, peace, peace
Re: Krydderier
Det er svært lige at se, hvad jeg bruger mest, men tror det er følgende :
5-peber, peber generelt i flere varianter.
Paprika i flere udgaver
Karry i flere udgaver
Chili, stødt, flager, forskellige sorter
Cayennepeber
Spidskommen
Koriander
Kardemomme
Ingefær
Kanel
Derudover friske krydderurter, hvidløg, chili, gurkemeje mm.
5-peber, peber generelt i flere varianter.
Paprika i flere udgaver
Karry i flere udgaver
Chili, stødt, flager, forskellige sorter
Cayennepeber
Spidskommen
Koriander
Kardemomme
Ingefær
Kanel
Derudover friske krydderurter, hvidløg, chili, gurkemeje mm.
0
Timian
Re: Krydderier
Myth skrev:Lemonella skrev:fisken80 skrev:HappyPaww skrev:Lemonella skrev:HappyPaww skrev:Myth skrev:Undrer mig over at salt er så højt på listen. Jeg bruger næsten ingen salt selv, jeg bruger peber, karry, barbeque, chayennepeber, det 3. krydderi og løgpulver engang imellem, og enkelte andre krydderrier.
Ej okay - der er du jo så nok i mindretal De fleste mennesker bruger vel relativt meget salt i maden.
Jeg ser det ikke som et krydderi - men en helt basal i greisens i stort set al madlavning.0
Ikke helt i mindretal. Jeg og kæresten bruger heller ikke ret meget salt. Han, pga forhøjet blodtryk og jeg, fordi jeg lærte at undvære det for mange år siden, da jeg var gravid og havde svangerskabsforgiftning.
Måske det er en basal ingrediens i mad, men det kan sagtens undværes, når man bruger andre krydderier istedet for.
Ja okay, jeg er måske en saltgris, men synes godt nok mad uden bare en smule salt smager frygteligt
Jeg er med dig her. Salt er nødvendigt. Vi laver også selv popcorn i en gryde og de ville godt nok blive en kedelig omgang, hvis vi ikke saltede dem.
Okay, usaltede popcorn smager ikke så godt som saltede. Den er jeg så helt med på.
enig. Bruger også lidt salt, men begrænser det hvor jeg kan. Det er jo absolut ikke spor sundt med al det salt.
Det er livskvalitet. Mad som er saltet korrekt smager simpelthen bedre og af mere - og nej, andre krydderier kan ikke erstatte salt. Salt sammen med andre krydderier giver den bedste smag.
Jeg tvivler kraftigt på, at man render i et sundhedsmæssigt problem, hvis man ellers primært lever af hjemmelavet mad, og i det daglige holder sig fra fastfood, færdigretter osv.
Før min sundhedstilstand får et direkte problem relateret til salt, kommer jeg ikke til at ændre vaner.
Man kan som udgangspunkt godt regne med, at langt de fleste benytter salt i maden, og det er selvfølgelig derfor det er på første pladsen.
og frikkadellemix wtf...
1
Re: Krydderier
Lemonella skrev:Problemet for mig, er at nogle mennesker, slet ikke smager på maden, før de beder om salt og peber og øser det ud over maden.
Hos min samlede svigerfamilie er det automatreaktion nummer 1, når der bliver serveret mad. Jeg synes det er så uhøfligt og hader det.
Har enkelte gange saltet min mad lige lidt over grænsen, bare for at genere - desværre uden reaktion.
1
Re: Krydderier
Jeg er glædeligt overrasket over, hvor mange som bruger krydderierne friske - fx at købe hel muskatnød og rive selv, frisk rosmarin etc.
Mine kolleger synes nemlig at jeg er lidt af en madsnob, tror jeg, fordi jeg gør det.
For nydelig er jeg begyndt at gå væk fra stødt peber (bruger ret meget peber og har dårlige håndled, så kværnet i større mængder er ikke en mulighed her) og i stedet bruge min morter til at knuse en portion. For Søren, det gør noget ved smagen og intensiteten af peberet.
Har grinet af hvor mange år (og utallige kokkeprogrammer) der skulle til at regne det ud!
Mine kolleger synes nemlig at jeg er lidt af en madsnob, tror jeg, fordi jeg gør det.
For nydelig er jeg begyndt at gå væk fra stødt peber (bruger ret meget peber og har dårlige håndled, så kværnet i større mængder er ikke en mulighed her) og i stedet bruge min morter til at knuse en portion. For Søren, det gør noget ved smagen og intensiteten af peberet.
Har grinet af hvor mange år (og utallige kokkeprogrammer) der skulle til at regne det ud!
0
Lad være med at læse mellem linjerne, der står stadig ikke noget.