Vi plejer at få slagtet gris hos slagteren. Nu har vi fået mulighed for 1/4 ko. Men hvordan dælens skal vi få den skåret? Hvad kan man få?
Halen går vel til osso buco? Så er der en mørbrad.... og hvad ellers?
Kanga
Udskæring af ko
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Udskæring af ko
Kanga skrev:Vi plejer at få slagtet gris hos slagteren. Nu har vi fået mulighed for 1/4 ko. Men hvordan dælens skal vi få den skåret? Hvad kan man få?
Halen går vel til osso buco? Så er der en mørbrad.... og hvad ellers?
Kanga
Oksehalesuppe/ ragout er fantastisk.
Får I bagenden?
Tyndsteg, culotte, carpaccio, medaljoner, roastbeef, tværreb, flanksteak og osso buco (er fra benet, ikke halen ) er nogle udskæringer, du kan få.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Udskæring af ko
Sophies-mor skrev:Kanga skrev:Vi plejer at få slagtet gris hos slagteren. Nu har vi fået mulighed for 1/4 ko. Men hvordan dælens skal vi få den skåret? Hvad kan man få?
Halen går vel til osso buco? Så er der en mørbrad.... og hvad ellers?
Kanga
Oksehalesuppe/ ragout er fantastisk.
Får I bagenden?
Tyndsteg, culotte, carpaccio, medaljoner, roastbeef, tværreb, flanksteak og osso buco (er fra benet, ikke halen ) er nogle udskæringer, du kan få.
Ah... ;-)
Jeg aner ikke, hvilken ende vi får. Dem, vi skal dele halvdel med, kommer samtidig, så jeg forestiller mig, at vi finder ud af det sammen.
Kanga
1
- Sophies-mor
- Indlæg: 9492
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7810
Re: Udskæring af ko
Kanga skrev:Sophies-mor skrev:Kanga skrev:Vi plejer at få slagtet gris hos slagteren. Nu har vi fået mulighed for 1/4 ko. Men hvordan dælens skal vi få den skåret? Hvad kan man få?
Halen går vel til osso buco? Så er der en mørbrad.... og hvad ellers?
Kanga
Oksehalesuppe/ ragout er fantastisk.
Får I bagenden?
Tyndsteg, culotte, carpaccio, medaljoner, roastbeef, tværreb, flanksteak og osso buco (er fra benet, ikke halen ) er nogle udskæringer, du kan få.
Ah... ;-)
Jeg aner ikke, hvilken ende vi får. Dem, vi skal dele halvdel med, kommer samtidig, så jeg forestiller mig, at vi finder ud af det sammen.
Kanga
Nu kiggede jeg kun på bagende udskæringer, fordi du skrev halen
Men hvis du googler "udskæringer ko" og hopper over på billeder, så kommer der mange gode fotos op, hvor du kan danne dig et indtryk
0
Hæklerier på hjernen
Re: Udskæring af ko
Kanga skrev:Vi plejer at få slagtet gris hos slagteren. Nu har vi fået mulighed for 1/4 ko. Men hvordan dælens skal vi få den skåret? Hvad kan man få?
Halen går vel til osso buco? Så er der en mørbrad.... og hvad ellers?
Kanga
Ved du om i får en pistol eller en forende?
Pistolen er ryggen og bagenden, så stykker som højreb, tynd- og tyksteg, culotte, altså de mere "kendte" okseudskæringer.
Forenden er stykker som bov, ribs og bryst, de stykker man typisk skærer ud til simre retter eller laver til hakket.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Do as I say!
Re: Udskæring af ko
Vi modtager en 1/4 kvie 1 gang om året, og den andel vi får, kan godt være en blanding af for- og bagende. Når vi henter ved slagteren, har denne sørget for at skære kødet ud i stege, hakke den del af kødet, der er mest egnet til dette, og så skal vi bare selv skære bøffer af f.x. inderlår og yderlår, skære ud til f.x. benløse fugle af klump eller inderlår o.s.v.
Hvis I får lårtungen, kan jeg anbefale at lave salt kød af denne. Jeg bryder mig normalt ikke om salt kød, men hjemmelavet er det lækkert, og det er ikke svært at lave https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/18988/salt-kod
Hvis I får lårtungen, kan jeg anbefale at lave salt kød af denne. Jeg bryder mig normalt ikke om salt kød, men hjemmelavet er det lækkert, og det er ikke svært at lave https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/18988/salt-kod
1