Det kommer utroligt meget an på humør og årstid, og evt mad der skal nydes sammen med.
Ud fra det du godt kan lide, så ville jeg prøve nogle af nedenstående vintyper.
Mosel riesling, mindre skarp og sur end rieslings generelle rygte, ja den er nærmest sød, men ikke sukret som f.eks. en Asti.
Gewurztraminer, en meget blomstret og sødlig vin, meget kompleks i sin sammensætning, bliver ofte omtalt som vinenes parfume eller kongen af Alsace.
Pinot Gris / Pinot Grigio (Gris i Frankrig, Grigio i Italien) nok en af mine alltime favoritter, fordi den er så alsidig, kan både drikkes sommer og vinter, til mad og alene. Stram og ren men også sød og blød.
Soave (vinregion ikke drue) er nabo til den røde berømte/berygtede Amarone, og kan godt minde lidt om den, idet den er sød og kraftig og fyldig. Meget blomstret og kan dufte meget ala kamilleblomst og lidt sød rose, igen en af mine personlige favoritter, men nok mere vinter end sommer.
Chardonnay, ingen lister over hvidvine uden Chardonnay
men ikke hvilken som helst, er man til sødlige versioner så kig efter lagret californisk Chardonnay. Amerikanerne er glade for egetønder, og lang tid på eg, har det med at udvikle kraftige vaniljetoner som igen giver en sødme i munden, uden der egentlig er ret meget sukker i vinen. Typisk nogle fuldfede bæster med toner af smør og god fylde, man kan blive mæt af et glas Chardonnay