Hvad er din bedste opskrift på svinekæber?
Hov så opskrifter med peberrod....NEJ!
Svinekæber
- kidkomb
- Indlæg: 16302
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
- Kort karma: 4454
- Geografisk sted: Ude med riven
- Likede indlæg: 47639
Re: Svinekæber
Min kæreste laver dem med mørk øl og med ris til.
Omnomnomnom
Jeg kan godt forsøge at hive en estimeret opskrift ud af ham, hvis du synes det lyder som noget du kan lide?
Omnomnomnom
Jeg kan godt forsøge at hive en estimeret opskrift ud af ham, hvis du synes det lyder som noget du kan lide?
1
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Re: Svinekæber
Buffy skrev:Hvad er din bedste opskrift på svinekæber?
Hov så opskrifter med peberrod....NEJ!
viewtopic.php?f=34&t=6592&p=372204&hilit=svinek%C3%A6ber#p372204
Man kan også med fordel tilsætte små perleløg til sidst, eller man kan bruge æblecider i stedet for øl og fløde og så tilsætte halve æblebåde/tern til den sidste gennemvarmning.
2
Do as I say!
Re: Svinekæber
kidkomb skrev:Min kæreste laver dem med mørk øl og med ris til.
Omnomnomnom
Jeg kan godt forsøge at hive en estimeret opskrift ud af ham, hvis du synes det lyder som noget du kan lide?
Ja tak! Det ville være lækkert, har lovet at lave det til mine forældre og har aldrig prøvet det før
Vi skal dog have mos til og et eller andet grønt til måske rødkål med solbærdressing
0
- Daine
- Indlæg: 24633
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3200
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36798
Re: Svinekæber
Jeg har ikke afprøvet opskriften endnu, men har tænkt mig at bruge den til de svinekæber jeg har liggende i fryseren. Den er ret simpel, det kan jeg godt lide
https://meny.dk/opskrift/oelbraiserede- ... rodfrugter
https://meny.dk/opskrift/oelbraiserede- ... rodfrugter
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Svinekæber
Wizzze skrev:Buffy skrev:Hvad er din bedste opskrift på svinekæber?
Hov så opskrifter med peberrod....NEJ!
viewtopic.php?f=34&t=6592&p=372204&hilit=svinek%C3%A6ber#p372204
Man kan også med fordel tilsætte små perleløg til sidst, eller man kan bruge æblecider i stedet for øl og fløde og så tilsætte halve æblebåde/tern til den sidste gennemvarmning.
Lyder rigtig godt, men hvad er HP sauce og honningsennep? Og kunne noget andet bruges i stedet? Feks alm sennep og honning?
0
Re: Svinekæber
Buffy skrev:Wizzze skrev:Buffy skrev:Hvad er din bedste opskrift på svinekæber?
Hov så opskrifter med peberrod....NEJ!
viewtopic.php?f=34&t=6592&p=372204&hilit=svinek%C3%A6ber#p372204
Man kan også med fordel tilsætte små perleløg til sidst, eller man kan bruge æblecider i stedet for øl og fløde og så tilsætte halve æblebåde/tern til den sidste gennemvarmning.
Lyder rigtig godt, men hvad er HP sauce og honningsennep? Og kunne noget andet bruges i stedet? Feks alm sennep og honning?
HP sauce
Honningsennep
og ja du kan godt bruge sennep og honning (vælg en flydende, uden for meget voks)
1
Do as I say!
Re: Svinekæber
Wizzze skrev:
og ja du kan godt bruge sennep og honning (vælg en flydende, uden for meget voks)
Super, jeg kan nemlig ikke ret godt lide sennep andet end et krydderi i mad eller dressing og det har jeg nemlig en til
0
Re: Svinekæber
Undskyld for ærgerligt billede, men sådan her serverer vi dem nede på mit arbejde. Sovsen (ja, vi er i Jylland, ik’os’) er med en mørk øl, det er syltede æbler de er toppet med og den der dims der ligger på kanten af tallerkenen er noget ægge-halløj med svampe i. Det er dødlækkert!
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
5
I'll stick with hell no's and headphones...
Re: Svinekæber
Vi serverer med sådan nogle kartofler som er fra ovnen, men ligner brasede kartofler (kokken bliver dog småfornærmet, når jeg kalder dem dét.)
2
I'll stick with hell no's and headphones...
Re: Svinekæber
Braiserede med lige dele æblejuice, æbleeddike og øl og rødvin. Simrer med løg og gulerødder. Og med kartoffelmos til!
2
Tally-ho
Re: Svinekæber
Aima skrev:Undskyld for ærgerligt billede, men sådan her serverer vi dem nede på mit arbejde. Sovsen (ja, vi er i Jylland, ik’os’) er med en mørk øl, det er syltede æbler de er toppet med og den der dims der ligger på kanten af tallerkenen er noget ægge-halløj med svampe i. Det er dødlækkert!
Uh det ser lækkert ud jeg har faktisk lavet eller smagt svinekæber, så jeg glæder mig
0
- kidkomb
- Indlæg: 16302
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
- Kort karma: 4454
- Geografisk sted: Ude med riven
- Likede indlæg: 47639
Re: Svinekæber
Han svitser kæberne (han bruger olie, jeg kan ikke tåle mælkeprodukter) og putter grønt ved (gulerødder, løg, hvad vi lige har), hælder en halv mørk øl i og lader den koge/bruse af.
Så hælder han bouillon i (så meget sovs han vil have siger han, man kan bare koge det ind bagefter, hvis man har brugt for meget) og krydderurter (enten rosmarin ELLER timian og optional persille) og så står det ved meget svag varme, så det kun lige præcis koger og ikke mere, i halvanden times tid.
Tag kødet og grøntsagerne op og si sovsen, så kviste fra krydderurter og kogeskum osv kommer væk og kog ind og jævn sovsen.
Og læg så kødet og grøntsagerne i (vi kan godt lide godt møre grøntsager, så vi bruger dem der blev brugt til at give smag til retten, men man kan også komme nye, friske i, så det knaser lidt i stedet) og varm op. Servér med ris.
Så hælder han bouillon i (så meget sovs han vil have siger han, man kan bare koge det ind bagefter, hvis man har brugt for meget) og krydderurter (enten rosmarin ELLER timian og optional persille) og så står det ved meget svag varme, så det kun lige præcis koger og ikke mere, i halvanden times tid.
Tag kødet og grøntsagerne op og si sovsen, så kviste fra krydderurter og kogeskum osv kommer væk og kog ind og jævn sovsen.
Og læg så kødet og grøntsagerne i (vi kan godt lide godt møre grøntsager, så vi bruger dem der blev brugt til at give smag til retten, men man kan også komme nye, friske i, så det knaser lidt i stedet) og varm op. Servér med ris.
3
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Re: Svinekæber
Jeg bruger dem i en pastaret med tomat, rødvin og fennikel. Kan finde opskriften senere.
Senest rettet af Maoam 6. jan 2019, 20:09, rettet i alt 1 gang.
1
Love, love, peace, peace
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Svinekæber
Vi har også braiseret dem i mørk øl. Kødet bliver så lækkert.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.