Langtidsstegt gås.
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14465
Langtidsstegt gås.
Om et par dage skal jeg stege en gås. Den vejer 4,6 kg.
Er det ligesom en en and, 1 time pr 1/2 kg ved 130 grader?
Er tilbehør og fyld det samme som en and? Det må gerne være julet, ingen af os har fået rigtig hjemmelavet julemad i år, da vi var på job.
Og så jeg tror jeg sgu ikke den kan være i min lille bradepande, men skal have ovnbradepanden i brug, skal den ligge på risten eller direkte i bradepanden?
Er det ligesom en en and, 1 time pr 1/2 kg ved 130 grader?
Er tilbehør og fyld det samme som en and? Det må gerne være julet, ingen af os har fået rigtig hjemmelavet julemad i år, da vi var på job.
Og så jeg tror jeg sgu ikke den kan være i min lille bradepande, men skal have ovnbradepanden i brug, skal den ligge på risten eller direkte i bradepanden?
0
Re: Langtidsstegt gås.
Det her så super lækkert ud i fjernsynet: http://www.jamieoliver.com/recipes/goos ... UAb5fuT.97
Men jeg har aldrig selv været i nærheden af en gås.
Men jeg har aldrig selv været i nærheden af en gås.
1
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one
x
nine lives to itself
but you only got one
x
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14465
Re: Langtidsstegt gås.
Sophaya skrev:Det her så super lækkert ud i fjernsynet: http://www.jamieoliver.com/recipes/goos ... UAb5fuT.97
Men jeg har aldrig selv været i nærheden af en gås.
Det ser lækkert ud, men den er lidt for langt fra jul, men der var nogle gode teknikker som jeg kan bruge. Bla at prikke den så fedtet bedre kan løbe fra
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: Langtidsstegt gås.
Jeg ville selv hvis jeg skulle stege en gås komme på på risten oven en bradepande. Jeg tror ikke at noget fugl har godt at sådan at stå og småkoge på den måde.
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Langtidsstegt gås.
Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.
0
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14465
Re: Langtidsstegt gås.
Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.
Hvor længe steger du så en and på 100 grader?
Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.
0
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Langtidsstegt gås.
Pjeps skrev:Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.
Hvor længe steger du så en and på 100 grader?
Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.
Længe
I år havde vi and stegt på 75 eller 80 grader mener jeg det er. Så skulle den havde omkring 12 timer. Så hvis jeg skruede ned til 100 for en gås ville jeg nok sige måske 14-16 timer. Så bliver det selvfølgelig sådan et natten-over projekt.
1
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14465
Re: Langtidsstegt gås.
Hunkat skrev:Pjeps skrev:Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.
Hvor længe steger du så en and på 100 grader?
Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.
Længe
I år havde vi and stegt på 75 eller 80 grader mener jeg det er. Så skulle den havde omkring 12 timer. Så hvis jeg skruede ned til 100 for en gås ville jeg nok sige måske 14-16 timer. Så bliver det selvfølgelig sådan et natten-over projekt.
Det kan jeg vist ikke nå jeg købte den først igår og den skal laves i morgen , så den er ikke helt tøet op endnu
0
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Langtidsstegt gås.
Pjeps skrev:Hunkat skrev:Pjeps skrev:Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.
Hvor længe steger du så en and på 100 grader?
Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.
Længe
I år havde vi and stegt på 75 eller 80 grader mener jeg det er. Så skulle den havde omkring 12 timer. Så hvis jeg skruede ned til 100 for en gås ville jeg nok sige måske 14-16 timer. Så bliver det selvfølgelig sådan et natten-over projekt.
Det kan jeg vist ikke nå jeg købte den først igår og den skal laves i morgen , så den er ikke helt tøet op endnu
Ja pas nu på den ikke falder ned fra bordet, det kan slå små børn ihjel ifl. Mythbuster
Men ja, så er det bare op med temperaturen
0
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Langtidsstegt gås.
Har heller ingen erfaring, men har kigget opskrifter på nettet, siden du spurgte (man vil jo gerne vide lidt ), og jeg kunne da se, at nogle putter æbler og svesker i som med ænder. Det er vist mest normalt at stege den på 125-160 grader, ud fra de opskrifter, jeg har set. Stegetiden varierer dog meget i opskrifterne, så det har jeg ikke kunnet lure. Men ifølge den her slagters side, skal gåsen have 50 min. pr kg ved 160 grader http://www.slagterfrimann.dk/media/221091/stegevejledning.pdf Det stemmer overens med den her side, som beregner samme stegetid for samme temperatur http://www.tvisgaardbutik.dk/julefjerkrae/stegetider-opskrifter.aspx (opskriften i linket siger dog 45 min. pr kg, men det er næsten det samme). Dvs. at med en gås på 4,6 kg skal have omkring 3 timer og 50 minutter ved 160 grader (ved 50 min. pr. kg.).
Ved ikke, om du kan bruge det til noget
Ved ikke, om du kan bruge det til noget
Senest rettet af Pussikat82 30. dec 2015, 20:05, rettet i alt 1 gang.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
- Venus222
- Indlæg: 1035
- Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
- Kort karma: 134
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 2663
Re: Langtidsstegt gås.
Jeg tror jeg ville putte sådan en i en stegepose, hvis man kan få en der er stor nok.
0
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14465
Re: Langtidsstegt gås.
Persnikedy skrev:Hvordan blev den ?
Den blev helt fantastisk mør og saftig. Jeg gav den 130 grader i ca 5,5-6 timer
1
-
- Likede indlæg: 20787