Dig og salt?
Dig og salt?
Nye tiltage skal få os til at være mere opmærksomme på vores salt forbrug
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-0 ... ug-af-salt
Jeg/vi har i flere år prøvet at begrænse vores salt indtag, men det er ikke nemt, når salt efterhånden indgår i så mange produkter i vores hverdag. Vi går generelt efter de produkter som har lavt saltindhold, men man bliver overrasket over hvor mange steder det optræder, jeg var f.eks. ikke opmærksom på at ost var så stor en saltkilde som det faktisk er.
Hvordan er dit forhold til salt? Er du opmærksom på hvor meget salt der er i de ting du indtager?
Tag Salt testen
https://salttest.dk/
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-0 ... ug-af-salt
Jeg/vi har i flere år prøvet at begrænse vores salt indtag, men det er ikke nemt, når salt efterhånden indgår i så mange produkter i vores hverdag. Vi går generelt efter de produkter som har lavt saltindhold, men man bliver overrasket over hvor mange steder det optræder, jeg var f.eks. ikke opmærksom på at ost var så stor en saltkilde som det faktisk er.
Hvordan er dit forhold til salt? Er du opmærksom på hvor meget salt der er i de ting du indtager?
Tag Salt testen
https://salttest.dk/
Senest rettet af Wizzze 6. mar 2019, 19:34, rettet i alt 1 gang.
0
Do as I say!
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Dig og salt?
Jeg er en saltgris.
Så jeg er overgået til at bruge Seltin, der indeholder 50% mindre end almindeligt salt.
Det er da et mindre fremskridt.
Og ja, det er jeg.
Opmærksom på saltindhold i varer.
Så jeg er overgået til at bruge Seltin, der indeholder 50% mindre end almindeligt salt.
Det er da et mindre fremskridt.
Og ja, det er jeg.
Opmærksom på saltindhold i varer.
0
Hæklerier på hjernen
- Skorstenen
- Indlæg: 4894
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8821
Re: Dig og salt?
Jeg bruger faktisk kun salt som smagsforstærker og ikke som et krydderi i sig selv. Vi spiser det ikke engang til vores blødkogte æg. Heller ikke i kartoffelvandet.
0
Re: Dig og salt?
Jeg tror, at mit saltindtag er meget almindeligt. Måske i den høje ende. Uanset hvad er det ikke noget jeg har tænkt mig at gå særlig meget op i at monitorere eller prøve at ændre på.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Dig og salt?
Jeg tror det er noget gas med det der anti-salt. Jeg pøser salt på alt (undtagen dessertting, forstås).
Og min far har også altid vendt saltbøssen på hovedet - og så da han var alvorligt syg for et par år siden, fik han minsandten at vide at han manglede salt!
Jeg tror visse sundhedsfolk har en ide om at hvis fødevarerne bliver mere kedelige, må de også være mere sunde. Ich kauf' es nicht.
Og min far har også altid vendt saltbøssen på hovedet - og så da han var alvorligt syg for et par år siden, fik han minsandten at vide at han manglede salt!
Jeg tror visse sundhedsfolk har en ide om at hvis fødevarerne bliver mere kedelige, må de også være mere sunde. Ich kauf' es nicht.
3
Re: Dig og salt?
Er glad for saltet - men ikke oversaltet mad Kunne aldrig drømme om at kværne salt (og peber) på en portion mad, uden jeg har smagt det før.
Jeg tror det største problem er i de forarbejdede fødevarer, som du selv nævner, og ikke den tilsatte salt i maden. Så det er fødevareindustrien der har det største ansvar.
Jeg tror det største problem er i de forarbejdede fødevarer, som du selv nævner, og ikke den tilsatte salt i maden. Så det er fødevareindustrien der har det største ansvar.
1
Re: Dig og salt?
dgd2007 skrev:Jeg tror det er noget gas med det der anti-salt. Jeg pøser salt på alt (undtagen dessertting, forstås).
Har du så aldrig været ude for at maden blev FOR salt, når du ikke smager på den først?
0
Re: Dig og salt?
LadyFox skrev:Jeg bruger meget lidt salt.
En ting er hvor meget man selv tilsætter til mad, men hvad med alt det "skjulte" salt, som er i brød, pålæg, halvfabrikata eller mad udefra?
0
Do as I say!
- LadyFox
- Indlæg: 19646
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46291
Re: Dig og salt?
Wizzze skrev:LadyFox skrev:Jeg bruger meget lidt salt.
En ting er hvor meget man selv tilsætter til mad, men hvad med alt det "skjulte" salt, som er i brød, pålæg, halvfabrikata eller mad udefra?
Selvfølgelig er der dage hvor jeg får for meget, fordi jeg spiser et eller andet af den slags, men altså, saltet er ikke slemt i de produkter jeg primært bruger. Laver jeg mad til mig selv tilsætter jeg sjældent salt.
0
...
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Dig og salt?
Jeg prøver at begrænse det så meget det er muligt, samtidig med at jeg ikke vil gå ned på at maden skal smage af noget, og der er lidt salt altså ofte bare uundværlig.
Jeg gad dog godt der blev kigget på salt indholdet i konserves, pålæg og andet "færdig" mad. Det er ofte et unødvendigt højt satlinhold. F.eks. synes jeg faktisk sådan en hamburgerrryg er lidt for salt i smagen, og salt indholdet ER højt i sådan en.
Desuden handler det om tilvænning, og man kan godt vænne sine smagsløg til at spise mad med det mindre salt, uden det går udover smagen
Jeg gad dog godt der blev kigget på salt indholdet i konserves, pålæg og andet "færdig" mad. Det er ofte et unødvendigt højt satlinhold. F.eks. synes jeg faktisk sådan en hamburgerrryg er lidt for salt i smagen, og salt indholdet ER højt i sådan en.
Desuden handler det om tilvænning, og man kan godt vænne sine smagsløg til at spise mad med det mindre salt, uden det går udover smagen
Senest rettet af zembra1986 6. mar 2019, 10:24, rettet i alt 2 gange.
0
Re: Dig og salt?
HappyPaww skrev:Har du så aldrig været ude for at maden blev FOR salt, når du ikke smager på den først?
Jo, det kan da ske.
0
- Elvispop
- Indlæg: 2407
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 16:37
- Kort karma: 263
- Geografisk sted: 9900
- Likede indlæg: 4555
Re: Dig og salt?
Jeg er en saltgris, og tager næsten altid salt på..
Og hvad der ellers er af salt i maden, altså fra producentens side, kunne ikke bekymre mig mindre.
Jeg gider ikke at føle mig begrænset, p.g.a. indhold af ditten og datten i maden.
Og hvad der ellers er af salt i maden, altså fra producentens side, kunne ikke bekymre mig mindre.
Jeg gider ikke at føle mig begrænset, p.g.a. indhold af ditten og datten i maden.
0
Så tænd dog for helvede de baglygter
Re: Dig og salt?
Jeg melder mig i koret af saltgrise. Jeg hælder dog aldrig salt på mad uden at smage først. Jeg blev helt trist af den tidligere frokostleverandør på mit arbejde, som ikke kunne finde ud af at salte retter med med kartofler, pasta eller ris. Det er ikke fordi, der skal hældes store mængder ud over, men bare lidt salt i kogevandet gør en verden til forskel for den type at stivelse, synes jeg.
Jeg kigger ikke efter saltindhold i færdigvarer, og jeg er nok ellers ret udsat, da jeg spiser fabriksproduceret rugbrød og pålæg nærmest dagligt.
Hvis jeg på et tidspunkt fik helbredsproblemer, hvor salt gjorde en negativ forskel, ville jeg selvfølgelig være mere opmærksom. Men lige nu er det ikke en særligt stor prioritet.
Jeg kigger ikke efter saltindhold i færdigvarer, og jeg er nok ellers ret udsat, da jeg spiser fabriksproduceret rugbrød og pålæg nærmest dagligt.
Hvis jeg på et tidspunkt fik helbredsproblemer, hvor salt gjorde en negativ forskel, ville jeg selvfølgelig være mere opmærksom. Men lige nu er det ikke en særligt stor prioritet.
2
You can't spell awesome without me.
Re: Dig og salt?
Spiser en del halv fabrikata og tænker over hvor meget salt jeg selv tilsætter.
Spiser ikke specielt meget helfabrikata - så er ikke specielt bekymret.
Men laver jeg mad med fx. parmesan eller bacon eller begge så salter jeg ikke før ved bordet eksempelvis, så ved jeg jo det allerede er en del salt i maden.
Spiser ikke specielt meget helfabrikata - så er ikke specielt bekymret.
Men laver jeg mad med fx. parmesan eller bacon eller begge så salter jeg ikke før ved bordet eksempelvis, så ved jeg jo det allerede er en del salt i maden.
0
Tryk på *