Dig og salt?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Dig og salt?

Indlægaf Wizzze » 6. mar 2019, 09:55

Nye tiltage skal få os til at være mere opmærksomme på vores salt forbrug
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-0 ... ug-af-salt

Jeg/vi har i flere år prøvet at begrænse vores salt indtag, men det er ikke nemt, når salt efterhånden indgår i så mange produkter i vores hverdag. Vi går generelt efter de produkter som har lavt saltindhold, men man bliver overrasket over hvor mange steder det optræder, jeg var f.eks. ikke opmærksom på at ost var så stor en saltkilde som det faktisk er.

Hvordan er dit forhold til salt? Er du opmærksom på hvor meget salt der er i de ting du indtager?

Tag Salt testen
https://salttest.dk/
Senest rettet af Wizzze 6. mar 2019, 19:34, rettet i alt 1 gang.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9526
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7841

Re: Dig og salt?

Indlægaf Sophies-mor » 6. mar 2019, 09:58

Jeg er en saltgris.
Så jeg er overgået til at bruge Seltin, der indeholder 50% mindre end almindeligt salt.
Det er da et mindre fremskridt.

Og ja, det er jeg.
Opmærksom på saltindhold i varer.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 4894
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 552
Likede indlæg: 8821

Re: Dig og salt?

Indlægaf Skorstenen » 6. mar 2019, 10:00

Jeg bruger faktisk kun salt som smagsforstærker og ikke som et krydderi i sig selv. Vi spiser det ikke engang til vores blødkogte æg. Heller ikke i kartoffelvandet.
0
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19646
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2446
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46291

Re: Dig og salt?

Indlægaf LadyFox » 6. mar 2019, 10:02

Jeg bruger meget lidt salt.
0
...
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13013
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Dig og salt?

Indlægaf Pandesteg » 6. mar 2019, 10:05

Jeg tror, at mit saltindtag er meget almindeligt. Måske i den høje ende. Uanset hvad er det ikke noget jeg har tænkt mig at gå særlig meget op i at monitorere eller prøve at ændre på.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 23795
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1202
Likede indlæg: 22045

Re: Dig og salt?

Indlægaf dgd2007 » 6. mar 2019, 10:07

Jeg tror det er noget gas med det der anti-salt. Jeg pøser salt på alt (undtagen dessertting, forstås). :)

Og min far har også altid vendt saltbøssen på hovedet - og så da han var alvorligt syg for et par år siden, fik han minsandten at vide at han manglede salt!

Jeg tror visse sundhedsfolk har en ide om at hvis fødevarerne bliver mere kedelige, må de også være mere sunde. Ich kauf' es nicht. :naughty:
3
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Dig og salt?

Indlægaf HappyPaww » 6. mar 2019, 10:07

Er glad for saltet - men ikke oversaltet mad :) Kunne aldrig drømme om at kværne salt (og peber) på en portion mad, uden jeg har smagt det før.

Jeg tror det største problem er i de forarbejdede fødevarer, som du selv nævner, og ikke den tilsatte salt i maden. Så det er fødevareindustrien der har det største ansvar.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Dig og salt?

Indlægaf HappyPaww » 6. mar 2019, 10:08

dgd2007 skrev:Jeg tror det er noget gas med det der anti-salt. Jeg pøser salt på alt (undtagen dessertting, forstås). :)


Har du så aldrig været ude for at maden blev FOR salt, når du ikke smager på den først?
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 25005
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3673
Likede indlæg: 30002

Re: Dig og salt?

Indlægaf Wizzze » 6. mar 2019, 10:09

LadyFox skrev:Jeg bruger meget lidt salt.


En ting er hvor meget man selv tilsætter til mad, men hvad med alt det "skjulte" salt, som er i brød, pålæg, halvfabrikata eller mad udefra?
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19646
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2446
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46291

Re: Dig og salt?

Indlægaf LadyFox » 6. mar 2019, 10:14

Wizzze skrev:
LadyFox skrev:Jeg bruger meget lidt salt.


En ting er hvor meget man selv tilsætter til mad, men hvad med alt det "skjulte" salt, som er i brød, pålæg, halvfabrikata eller mad udefra?

Selvfølgelig er der dage hvor jeg får for meget, fordi jeg spiser et eller andet af den slags, men altså, saltet er ikke slemt i de produkter jeg primært bruger. Laver jeg mad til mig selv tilsætter jeg sjældent salt.
0
...
zembra1986
Indlæg: 9096
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 738
Likede indlæg: 11241

Re: Dig og salt?

Indlægaf zembra1986 » 6. mar 2019, 10:19

Jeg prøver at begrænse det så meget det er muligt, samtidig med at jeg ikke vil gå ned på at maden skal smage af noget, og der er lidt salt altså ofte bare uundværlig.

Jeg gad dog godt der blev kigget på salt indholdet i konserves, pålæg og andet "færdig" mad. Det er ofte et unødvendigt højt satlinhold. F.eks. synes jeg faktisk sådan en hamburgerrryg er lidt for salt i smagen, og salt indholdet ER højt i sådan en.

Desuden handler det om tilvænning, og man kan godt vænne sine smagsløg til at spise mad med det mindre salt, uden det går udover smagen
Senest rettet af zembra1986 6. mar 2019, 10:24, rettet i alt 2 gange.
0
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 23795
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1202
Likede indlæg: 22045

Re: Dig og salt?

Indlægaf dgd2007 » 6. mar 2019, 10:22

HappyPaww skrev:Har du så aldrig været ude for at maden blev FOR salt, når du ikke smager på den først?

Jo, det kan da ske. :)
0
Brugeravatar
Elvispop
Indlæg: 2407
Tilmeldt: 14. aug 2015, 16:37
Kort karma: 263
Geografisk sted: 9900
Likede indlæg: 4555

Re: Dig og salt?

Indlægaf Elvispop » 6. mar 2019, 12:14

Jeg er en saltgris, og tager næsten altid salt på..
Og hvad der ellers er af salt i maden, altså fra producentens side, kunne ikke bekymre mig mindre.

Jeg gider ikke at føle mig begrænset, p.g.a. indhold af ditten og datten i maden.
0
Så tænd dog for helvede de baglygter
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14808
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1182
Likede indlæg: 24921

Re: Dig og salt?

Indlægaf sigge » 6. mar 2019, 12:23

Jeg melder mig i koret af saltgrise. Jeg hælder dog aldrig salt på mad uden at smage først. Jeg blev helt trist af den tidligere frokostleverandør på mit arbejde, som ikke kunne finde ud af at salte retter med med kartofler, pasta eller ris. Det er ikke fordi, der skal hældes store mængder ud over, men bare lidt salt i kogevandet gør en verden til forskel for den type at stivelse, synes jeg.

Jeg kigger ikke efter saltindhold i færdigvarer, og jeg er nok ellers ret udsat, da jeg spiser fabriksproduceret rugbrød og pålæg nærmest dagligt.

Hvis jeg på et tidspunkt fik helbredsproblemer, hvor salt gjorde en negativ forskel, ville jeg selvfølgelig være mere opmærksom. Men lige nu er det ikke en særligt stor prioritet.
2
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 9844
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1860
Likede indlæg: 9578

Re: Dig og salt?

Indlægaf Spjaerten » 6. mar 2019, 12:24

Spiser en del halv fabrikata og tænker over hvor meget salt jeg selv tilsætter.
Spiser ikke specielt meget helfabrikata - så er ikke specielt bekymret.

Men laver jeg mad med fx. parmesan eller bacon eller begge ;) så salter jeg ikke før ved bordet eksempelvis, så ved jeg jo det allerede er en del salt i maden.
0
Tryk på * :slem:

Tilbage til "Mad og drikke"