Hvilken pasta?
Hvilken pasta?
Vi sidder og flikker en madplan for ugen sammen, og noget vi ikke har fået et stykke tid er pasta, men hvilken?
Hvad er din go to pasta ret, og ikke mindst hvilke(n) typer pasta er du til?
Hvad er din go to pasta ret, og ikke mindst hvilke(n) typer pasta er du til?
0
Do as I say!
- Ladysparrow
- Indlæg: 2674
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
- Kort karma: 417
- Geografisk sted: Skåne, Sverige
- Likede indlæg: 6981
Re: Hvilken pasta?
Spiser sjældent pasta - men når jeg gør foretrækker jeg lasagne. Er det på restaurant vælger jeg gerne ravioli.
0
Re: Hvilken pasta?
Jeg er egentlig lidt ligeglad med formen - bare det ikke er gnocchi eller fyldt pasta. Lige pt. har jeg vist fuldkornspenne, fuldkornsafaridyr og alm. "hvid" spaghetti på lager. Men det er nok spaghetti, jeg spiser oftest.
Hvis det skal være virkelig syndigt, elsker jeg denne ret: http://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/spar-paa-opvasken-pasta, men af sundhedsmæssige årsager spiser jeg den ikke ret tit. Til hverdag er jeg nok mere til kødsovs/bolognese. Og ellers kan jeg godt lide en helt simpel spaghetti pomodoro med ost på toppen.
Hvis det skal være virkelig syndigt, elsker jeg denne ret: http://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/spar-paa-opvasken-pasta, men af sundhedsmæssige årsager spiser jeg den ikke ret tit. Til hverdag er jeg nok mere til kødsovs/bolognese. Og ellers kan jeg godt lide en helt simpel spaghetti pomodoro med ost på toppen.
0
You can't spell awesome without me.
- Urtekussen
- Indlæg: 6174
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
- Kort karma: 1449
- Likede indlæg: 16140
Re: Hvilken pasta?
Bare det er økologisk og fuldkorn, så er udformningen ligegyldigt
0
2011
2015
2018
2020
2023
2015
2018
2020
2023
Re: Hvilken pasta?
Af pastaretter laver vi oftest:
One Pot (diverse fra Valdemarsro) - her bruges som regel alm. Spaghetti.
Carbonara: Spaghetti eller linguine
Bolognese: Penne eller de der Spirali (hul spiral) - eller spaghetti.
Pastasalat med creme fraiche baseret dressing: Farfalle eller anden ikke hul kort pasta (bemærk mellemrummet - ikke hulkort )
Lasagne - giver sig selv
Pastaret med kød/grønt /champignon eller lignende i flødebaseret sauce: Som regel Penne, Fettucine,Parpadelle
Foretrækker i øvrigt tørret pasta frem for “frisk” (de der pakker fra kølemontren), og skruer er KUN til børn Og fuldkornspasta smager af savsmuld og burde forbydes!
Jeg har stærke holdninger til min pasta
One Pot (diverse fra Valdemarsro) - her bruges som regel alm. Spaghetti.
Carbonara: Spaghetti eller linguine
Bolognese: Penne eller de der Spirali (hul spiral) - eller spaghetti.
Pastasalat med creme fraiche baseret dressing: Farfalle eller anden ikke hul kort pasta (bemærk mellemrummet - ikke hulkort )
Lasagne - giver sig selv
Pastaret med kød/grønt /champignon eller lignende i flødebaseret sauce: Som regel Penne, Fettucine,Parpadelle
Foretrækker i øvrigt tørret pasta frem for “frisk” (de der pakker fra kølemontren), og skruer er KUN til børn Og fuldkornspasta smager af savsmuld og burde forbydes!
Jeg har stærke holdninger til min pasta
1
Re: Hvilken pasta?
Jeg ELSKER pasta. Jeg er mest til en god durum. Ikke fuldkorn. Så skal den koges al dente. Glat og ikke klistret. De fleste typer er gode hvis de er tilberedt korrekt. Og så skal pastatypen matche retten/tilbehøret.
2
Folk med begge ben på jorden, hænger ikke på træerne
Re: Hvilken pasta?
Jeg vil nærmest sige, at så længe det ikke er fuldkornspasta, er det fint. Det er en HÅN at kalde fuldkornspasta for pasta! Det smager jo aldeles ækelt. Måske er det så 20 % sundere, men til gengæld er det 150 % tabt livskvalitet.
8
Re: Hvilken pasta?
Det kommer da helt an på saucen, Wizzzie Man kan jo ikke lave carbonara til rotelle, vel?
Nå, men jeg tror nok, min absolutte yndling er capellini, som er tynd spaghetti (også kendt som englehårspasta herhjemme). Ellers pappardele, spaghetti, bucatini og penne.
Jeg er også vild med gnocci af den slags, man laver med kartoffel, men jeg ser det egentlig som noget adskilt fra pasta (selv om man bruger nogle af de samme saucer.
Nå, men jeg tror nok, min absolutte yndling er capellini, som er tynd spaghetti (også kendt som englehårspasta herhjemme). Ellers pappardele, spaghetti, bucatini og penne.
Jeg er også vild med gnocci af den slags, man laver med kartoffel, men jeg ser det egentlig som noget adskilt fra pasta (selv om man bruger nogle af de samme saucer.
1
Livslinjen: 70 201 201
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28063
Re: Hvilken pasta?
Jeg synes sneglehusene er mega træls, de klistrer sammen.
Macaroni er et nej tak.
Pastaform kommer jo generelt an på sovsen.
Gnocci, papardelle, lasagne er nogle af mine favoritter. Gnocci på kartoffel eller græskar.
Ravioli med div. lækkert fyld. Men de skal være helt friske. Ikke køledisk frisk. Håndlavet frisk.
Cannelloni- jeg laver en god fyldt og bagt af slagsen.
Jeg køber altid pastapakken fra Aarstiderne når vi er i Dk. Både deres pasta og tomatprodukter er rigtig gode.
Macaroni er et nej tak.
Pastaform kommer jo generelt an på sovsen.
Gnocci, papardelle, lasagne er nogle af mine favoritter. Gnocci på kartoffel eller græskar.
Ravioli med div. lækkert fyld. Men de skal være helt friske. Ikke køledisk frisk. Håndlavet frisk.
Cannelloni- jeg laver en god fyldt og bagt af slagsen.
Jeg køber altid pastapakken fra Aarstiderne når vi er i Dk. Både deres pasta og tomatprodukter er rigtig gode.
1
- Stitch
- Indlæg: 7999
- Tilmeldt: 13. jun 2017, 12:11
- Kort karma: 1193
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 17845
Re: Hvilken pasta?
Jeg spiser jo glutenfrit, så det er jo de versioner, jeg spiser. (dvs. majs-, ris-, bønne-, og linsepasta).
Der, synes jeg, alle er gode
Sovs til bliver:
- bolognese
- marinara
- carbonara
- spinat, kylling, fløde
- salsa champignon - typisk sydamerikansk opskrift
- en slags bolognese med pulled chicken
- osso buco
- estofado med det kød jeg lige har lyst til (opskrift eller denne her)
Der, synes jeg, alle er gode
Sovs til bliver:
- bolognese
- marinara
- carbonara
- spinat, kylling, fløde
- salsa champignon - typisk sydamerikansk opskrift
- en slags bolognese med pulled chicken
- osso buco
- estofado med det kød jeg lige har lyst til (opskrift eller denne her)
0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."
Free Palestine
Free Palestine
- Daine
- Indlæg: 24634
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3200
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36807
Re: Hvilken pasta?
Jeg spiser mest spaghetti (med kødsovs), men elsker pasta i sjove former Og jeg spiser aldrig fuldkornspasta, det smager forfærdeligt!
Hov, lasagne er også et hit! Og jeg spiser sjældent frisk pasta, det tørrede passer bedst ind i min husholdning og smager godt
Hov, lasagne er også et hit! Og jeg spiser sjældent frisk pasta, det tørrede passer bedst ind i min husholdning og smager godt
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- FormerlyKnownAs
- Indlæg: 13017
- Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
- Kort karma: 2860
- Likede indlæg: 28063
Re: Hvilken pasta?
I fuldkornshadere bør altså prøve Aarstidernes pasta. Det er en god hverdagspasta.
1
Re: Hvilken pasta?
Det er ikke ret tit, jeg spiser pasta, men når jeg gør, er det oftest spaghetti, skruer eller penne. Jeg kan lide både hvid og fuldkorn.
0
Re: Hvilken pasta?
Ganske almindelig spaghetti, makaroni eller skruer. Ikke noget med alt det andet. Er slet ikke til alt muligt blandet i min pasta.
Senest rettet af Myth 12. mar 2019, 13:43, rettet i alt 1 gang.
0