Ugens nye ret

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 4797
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 579
Likede indlæg: 4454

Re: Ugens nye ret

Indlægaf MyGirl » 5. apr 2019, 18:59

MyGirl skrev:Vi har da forresten to nye retter på madplanen i denne uge.

Fredag skal vi have disse vegetariske forårsruller. Eller i hvert fald en afart, men måske med lidt andet grønt:

https://www.valdemarsro.dk/vegetariske-foraarsruller/


Lavede en afart af disse med lidt freestyle over, og - bortset fra, jeg lige skal lære at arbejde med filodej :genert: - blev de mega gode!

Alle unger var henrykte, og rub og stub blev spist.
2
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Ugens nye ret

Indlægaf FormerlyKnownAs » 6. apr 2019, 05:05

MyGirl skrev:
MyGirl skrev:Vi har da forresten to nye retter på madplanen i denne uge.

Fredag skal vi have disse vegetariske forårsruller. Eller i hvert fald en afart, men måske med lidt andet grønt:

https://www.valdemarsro.dk/vegetariske-foraarsruller/


Lavede en afart af disse med lidt freestyle over, og - bortset fra, jeg lige skal lære at arbejde med filodej :genert: - blev de mega gode!

Alle unger var henrykte, og rub og stub blev spist.


Vi er ret begejstrede for hjemmelavede forårsruller herhjemme. Men jeg undrer mig dog over brug af filodej, men det er vel fordi at de bliver ovnbagt/ovnstegt, fremfor på en pande. Vi bruger altid rispapir eller dem fra Aarstiderne
0
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 3439
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 273
Likede indlæg: 3071

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Alphilia » 6. apr 2019, 09:45

God tråd - jeg synes vi hænger så meget i de samme retter... Vil gerne blive bedre til at bruge nogle af de mange kogebøger der står i reolen.
I mirgen bliver det dog denne opskrift der står for skud, med en salat til tænker jeg
https://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/
0
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 4882
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 190
Likede indlæg: 6469

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Stars » 7. apr 2019, 12:47

Der var 400 g fiskefars for en 10’er i Rema, så vi skal prøve fishcakes fra AnneMad i morges:

https://www.dr.dk/mad/opskrift/sma-fish ... -peanutdip
1
"Vi har .. truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne."

Børnenes statsminister?
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 3439
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 273
Likede indlæg: 3071

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Alphilia » 7. apr 2019, 17:29

Alphilia skrev:I mirgen bliver det dog denne opskrift der står for skud, med en salat til tænker jeg
https://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/

Jeg synes ikke helt de der fladbrød var besværet værd, men kødet blev ganske fint og sammen med tzatzikien var det et fint måltid.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
2
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 6343
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 771
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 14573

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Pjeps » 8. apr 2019, 18:24

Vegetarisk boller i (panang) Karry

Jeg har ladet mig inspirere fra denne opskrift https://politiken.dk/mad/opskrifter/art ... -ægte-vare , tilsatte dog løg og hvidløg i bollerne.

Sovsen har jeg ikke brugt fra opskriften, det er en panang karry som jeg plejer at bruge til nogle stærke kødboller eller kylling.

Det smagte fint, konsistensen på bollerne er godtog minder om kødbolle konsistens. Bollerne er pænt kedelige uden sovsen, men når det serveres som ret, er det faktisk godt!
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
:ninja:
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 13017
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 2860
Likede indlæg: 28063

Re: Ugens nye ret

Indlægaf FormerlyKnownAs » 9. apr 2019, 00:17

Jeg står over denne uge da vi kører rester fra køleskabet og torsdag tager 10 dage til thailand :)
1
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 4797
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 579
Likede indlæg: 4454

Re: Ugens nye ret

Indlægaf MyGirl » 9. apr 2019, 10:16

I denne uge planlægger vi sej med cremede porrer og spidskål:

https://www.royalgreenland.gl/da/Produk ... -kartofler
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15466

Re: Ugens nye ret

Indlægaf HappyPaww » 9. apr 2019, 11:07

Jeg bliver tit inspireret af Buzzfeed Tasty på Instagram. Opskrifterne er nemme at gå til og rimelig enkle.
De havde en “Chicken Traybake” med kartofler, gulerødder mm som jeg lavede en variation af som blev rigtig lækker :)
79579F0C-1452-4879-AA41-77CC25A1E645.jpeg


Jeg halverede nogle små kartofler, skar et rødløg, blomkålsbuketter og gulerødder ud og lagde i et fad. Der kom nogle hele hvidløgsfed i, lidt friske timiankviste og så havde jeg en rest chorizo som kom med også (bogstavelig talt tøm køleskabet :D). Vende med olivenolie og salt og peber og så kyllingeoverlår på, der også fik olie, S og P.

Det fik en 40 minutters tid i ovnen, og jeg tog kyllingen fra og tændte for grillfunktionen, så kartoflerne kunne blive lidt sprøde :)

Det smagte super lækkert, og især chorizoen gav et godt pift :gogo: Og det er så nemt at det kan varieres med hvad man har liggende :)
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
12
Brugeravatar
MissHindenburg
Indlæg: 1470
Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
Kort karma: 157
Likede indlæg: 1865

Re: Ugens nye ret

Indlægaf MissHindenburg » 11. apr 2019, 11:09

HappyPaww skrev:Jeg bliver tit inspireret af Buzzfeed Tasty på Instagram. Opskrifterne er nemme at gå til og rimelig enkle.
De havde en “Chicken Traybake” med kartofler, gulerødder mm som jeg lavede en variation af som blev rigtig lækker :)
79579F0C-1452-4879-AA41-77CC25A1E645.jpeg


Jeg halverede nogle små kartofler, skar et rødløg, blomkålsbuketter og gulerødder ud og lagde i et fad. Der kom nogle hele hvidløgsfed i, lidt friske timiankviste og så havde jeg en rest chorizo som kom med også (bogstavelig talt tøm køleskabet :D). Vende med olivenolie og salt og peber og så kyllingeoverlår på, der også fik olie, S og P.

Det fik en 40 minutters tid i ovnen, og jeg tog kyllingen fra og tændte for grillfunktionen, så kartoflerne kunne blive lidt sprøde :)

Det smagte super lækkert, og især chorizoen gav et godt pift :gogo: Og det er så nemt at det kan varieres med hvad man har liggende :)


Det ser virkelig lækkert ud! Og lyder mega nemt, den ryger lige på min liste over gode ideer til fremtidige madplaner :-)
2
Brugeravatar
MissHindenburg
Indlæg: 1470
Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:33
Kort karma: 157
Likede indlæg: 1865

Re: Ugens nye ret

Indlægaf MissHindenburg » 11. apr 2019, 16:30

Det der amerikanske stroganoff var en succes - når lige min mand havde kommet sig over chokket og skuffelsen over at det ikke var rigtig stroganoff han skulle have :lol: - spiste han også portion nr 2, så helt forfærdeligt har det ikke været.

Jeg freestylede og lavede retten om til en one-pot-pasta istedet, da det gav mere mening bare at smide pastaen i panden istedet for at koge det ved siden af. Resultatet var en lækker cremet sauce og en god mørk smag af de stegte svampe og oksekødet.
Det ville have klædt retten med noget Grønt af en art også, da det blev lige tungt nok alene.

Jeg leger lidt med tanken om at kombinere denne ret med den der soltørret tomat ret fra sidste uge og så lave den vegetarisk. :gruble:
0
godtnavn
Indlæg: 11157
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 1104
Likede indlæg: 12974

Re: Ugens nye ret

Indlægaf godtnavn » 11. apr 2019, 18:50

Måske lidt overkill at kalde det en decideret ret, men det nye jeg er ved at prøve denne uge er at lave havremælk, håber datteren godkender det i morgen, for synes godt nok det er uhyrligt at give 20+ kr for en liter øko havremælk når det koster under 1 kr at lave det selv...
0
StripesAddict
Indlæg: 1098
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 128
Likede indlæg: 1046

Re: Ugens nye ret

Indlægaf StripesAddict » 12. apr 2019, 08:45

Jeg lavede denne fra Valdemarsro i sidste uge: https://www.valdemarsro.dk/koteletter/ (koteletter i fad med jordskokker, kartofler og champignon). Det kommer vi 100% til at lave igen - det var super lækkert.

Jeg brugte to skaftekoletter i stedet og blandede svampe frem for champignon. Mængden af fløde virker i underkanten, men man skal ikke toppe op (som jeg gjorde) - rodfrugterne afgiver åbenbart en del væske ved tilberedning.
1
StripesAddict
Indlæg: 1098
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 128
Likede indlæg: 1046

Re: Ugens nye ret

Indlægaf StripesAddict » 15. apr 2019, 14:45

Ellin skrev:Jeg har planlagt at lave One Pot pasta med chorizo, efter opskrift fra Valdemarsro i aften. Den har vi fået før og det er både simpelt og lækkert. :lun:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta/

Billede


Er der mon nogen herinde, som har prøvet en god vegetarisk/vegansk version af One Pot pasta?


Den her fra Beetroot bakery er god: https://www.beetrootbakery.dk/2018/08/v ... pot-pasta/

Hvis du vil have den vegansk kan du bare udskifte fløden med plantefløde :)

Ellers freestyler jeg som regel bare one-pot pasta, med hvad vi har af grønt og krydderurter (alternativt tørrede krydderier), pasta, flåede tomater, fløde og evt. et skvæt rødvin i.
Senest rettet af StripesAddict 15. apr 2019, 14:48, rettet i alt 1 gang.
0
StripesAddict
Indlæg: 1098
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 128
Likede indlæg: 1046

Re: Ugens nye ret

Indlægaf StripesAddict » 15. apr 2019, 14:46

Ikke en ret, men jeg lavede grønkålschips i går ud fra Valdemarsro's opskrift (https://www.valdemarsro.dk/gronkalschips/). De var lækre og sprøde og fungerede godt som topping på en restegrøntsagssuppe (af selleri, jordskokker, broccoli, gulerødder og kartofler).
1

Tilbage til "Mad og drikke"