Ugens nye ret

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
godtnavn
Indlæg: 6125
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 549
Likede indlæg: 4994

Re: Ugens nye ret

Indlægaf godtnavn » 11. apr 2019, 18:50

Måske lidt overkill at kalde det en decideret ret, men det nye jeg er ved at prøve denne uge er at lave havremælk, håber datteren godkender det i morgen, for synes godt nok det er uhyrligt at give 20+ kr for en liter øko havremælk når det koster under 1 kr at lave det selv...
0
StripesAddict
Indlæg: 949
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 106
Likede indlæg: 890

Re: Ugens nye ret

Indlægaf StripesAddict » 12. apr 2019, 08:45

Jeg lavede denne fra Valdemarsro i sidste uge: https://www.valdemarsro.dk/koteletter/ (koteletter i fad med jordskokker, kartofler og champignon). Det kommer vi 100% til at lave igen - det var super lækkert.

Jeg brugte to skaftekoletter i stedet og blandede svampe frem for champignon. Mængden af fløde virker i underkanten, men man skal ikke toppe op (som jeg gjorde) - rodfrugterne afgiver åbenbart en del væske ved tilberedning.
1
Brugeravatar
Ellin
Indlæg: 1260
Tilmeldt: 2. apr 2017, 20:30
Kort karma: 219
Geografisk sted: Den nordlige halvkugle
Likede indlæg: 4288

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Ellin » 15. apr 2019, 14:28

Jeg har planlagt at lave One Pot pasta med chorizo, efter opskrift fra Valdemarsro i aften. Den har vi fået før og det er både simpelt og lækkert. :lun:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta/

Billede


Er der mon nogen herinde, som har prøvet en god vegetarisk/vegansk version af One Pot pasta?
1
Stolt, venstreorienteret feminist! :love2:

Aren’t you a little short for a stormtrooper?
StripesAddict
Indlæg: 949
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 106
Likede indlæg: 890

Re: Ugens nye ret

Indlægaf StripesAddict » 15. apr 2019, 14:45

Ellin skrev:Jeg har planlagt at lave One Pot pasta med chorizo, efter opskrift fra Valdemarsro i aften. Den har vi fået før og det er både simpelt og lækkert. :lun:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta/

Billede


Er der mon nogen herinde, som har prøvet en god vegetarisk/vegansk version af One Pot pasta?


Den her fra Beetroot bakery er god: https://www.beetrootbakery.dk/2018/08/v ... pot-pasta/

Hvis du vil have den vegansk kan du bare udskifte fløden med plantefløde :)

Ellers freestyler jeg som regel bare one-pot pasta, med hvad vi har af grønt og krydderurter (alternativt tørrede krydderier), pasta, flåede tomater, fløde og evt. et skvæt rødvin i.
Senest rettet af StripesAddict 15. apr 2019, 14:48, rettet i alt 1 gang.
0
StripesAddict
Indlæg: 949
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 106
Likede indlæg: 890

Re: Ugens nye ret

Indlægaf StripesAddict » 15. apr 2019, 14:46

Ikke en ret, men jeg lavede grønkålschips i går ud fra Valdemarsro's opskrift (https://www.valdemarsro.dk/gronkalschips/). De var lækre og sprøde og fungerede godt som topping på en restegrøntsagssuppe (af selleri, jordskokker, broccoli, gulerødder og kartofler).
1
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 3749
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 461
Likede indlæg: 3197

Re: Ugens nye ret

Indlægaf MyGirl » 16. apr 2019, 09:57

Jeg kommer til at stå over på nyheder i denne uge, fordi vi ikke er hjemme det meste af ugen, og derfor ikke har indflydelse på madplanerne :)
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 3374
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 449
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 5686

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Pjeps » 16. apr 2019, 18:23

Jeg har fundet den næste nye ret jeg skal afprøve , Gulerodsbøffer med porre https://www.alt.dk/mad/opskrift/gulerod ... jm_nb_2tir
0
:ninja:
Sorenspige
Indlæg: 2928
Tilmeldt: 29. sep 2015, 06:34
Kort karma: 423
Likede indlæg: 2558

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Sorenspige » 16. apr 2019, 19:33

Pjeps skrev:Jeg har fundet den næste nye ret jeg skal afprøve , Gulerodsbøffer med porre https://www.alt.dk/mad/opskrift/gulerod ... jm_nb_2tir


Den ser spændende ud. Ved du, hvor man kan købe loppefrøskaller?
0
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 6244
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 648
Likede indlæg: 3819

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Falstria » 16. apr 2019, 20:02

Ellin skrev:Jeg har planlagt at lave One Pot pasta med chorizo, efter opskrift fra Valdemarsro i aften. Den har vi fået før og det er både simpelt og lækkert. :lun:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta/

Billede


Er der mon nogen herinde, som har prøvet en god vegetarisk/vegansk version af One Pot pasta?


Den skal jeg helt sikkert prøve at lave. Men med noget mere kød.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 4205
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 573
Likede indlæg: 11153

Re: Ugens nye ret

Indlægaf HappyPaww » 16. apr 2019, 20:05

Falstria skrev:
Ellin skrev:Jeg har planlagt at lave One Pot pasta med chorizo, efter opskrift fra Valdemarsro i aften. Den har vi fået før og det er både simpelt og lækkert. :lun:
https://www.valdemarsro.dk/one-pot-pasta/

Billede


Er der mon nogen herinde, som har prøvet en god vegetarisk/vegansk version af One Pot pasta?


Den skal jeg helt sikkert prøve at lave. Men med noget mere kød.

Man kan snildt fordoble mængden af chorizo :D

Hun har også versioner med bl.a. Kylling eller kødboller :gogo: Er stor fan af Valdemarsro :D One Pot med serranoskinke er også super lækker i øvrigt.
1
Lykke
Indlæg: 4686
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 170
Likede indlæg: 4269

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Lykke » 16. apr 2019, 20:08

Sorenspige skrev:
Pjeps skrev:Jeg har fundet den næste nye ret jeg skal afprøve , Gulerodsbøffer med porre https://www.alt.dk/mad/opskrift/gulerod ... jm_nb_2tir


Den ser spændende ud. Ved du, hvor man kan købe loppefrøskaller?


Netto, Føtex og fakta. Tror faktisk de fleste steder har det.
0
In_your_eyes
Indlæg: 692
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:40
Kort karma: 122
Geografisk sted: Midt i Jylland
Likede indlæg: 1129

Re: Ugens nye ret

Indlægaf In_your_eyes » 16. apr 2019, 20:19

Sorenspige skrev:
Pjeps skrev:Jeg har fundet den næste nye ret jeg skal afprøve , Gulerodsbøffer med porre https://www.alt.dk/mad/opskrift/gulerod ... jm_nb_2tir


Den ser spændende ud. Ved du, hvor man kan købe loppefrøskaller?

Husk er loppefrøskaller.
0
:pompom:
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 6244
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 648
Likede indlæg: 3819

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Falstria » 16. apr 2019, 20:20

HappyPaww skrev:Man kan snildt fordoble mængden af chorizo :D

Hun har også versioner med bl.a. Kylling eller kødboller :gogo: Er stor fan af Valdemarsro :D One Pot med serranoskinke er også super lækker i øvrigt.


Jeg er vist ude i noget der ligner en 4-dobling :D en 8-dobling hvis det er ferskt kød.
Og så til én person, ikke 4 personer.

Så halvere nok pasta mængden.
0
Brugeravatar
Ellin
Indlæg: 1260
Tilmeldt: 2. apr 2017, 20:30
Kort karma: 219
Geografisk sted: Den nordlige halvkugle
Likede indlæg: 4288

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Ellin » 16. apr 2019, 20:54

Falstria skrev:
HappyPaww skrev:Man kan snildt fordoble mængden af chorizo :D

Hun har også versioner med bl.a. Kylling eller kødboller :gogo: Er stor fan af Valdemarsro :D One Pot med serranoskinke er også super lækker i øvrigt.


Jeg er vist ude i noget der ligner en 4-dobling :D en 8-dobling hvis det er ferskt kød.
Og så til én person, ikke 4 personer.

Så halvere nok pasta mængden.


Jeg synes også 50g er lidt. :lol:
Det smager ekstra lækkert (synes jeg) hvis man steger/rister chorizoen på en pande først, men jeg ved godt det måske fjerner noget af ideen ved “One Pot”.

Edit: og mindre pasta end 400 g kan sagtens gøre det.
0
Stolt, venstreorienteret feminist! :love2:

Aren’t you a little short for a stormtrooper?
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 6244
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 648
Likede indlæg: 3819

Re: Ugens nye ret

Indlægaf Falstria » 16. apr 2019, 20:58

Ellin skrev:
Falstria skrev:
HappyPaww skrev:Man kan snildt fordoble mængden af chorizo :D

Hun har også versioner med bl.a. Kylling eller kødboller :gogo: Er stor fan af Valdemarsro :D One Pot med serranoskinke er også super lækker i øvrigt.


Jeg er vist ude i noget der ligner en 4-dobling :D en 8-dobling hvis det er ferskt kød.
Og så til én person, ikke 4 personer.

Så halvere nok pasta mængden.


Jeg synes også 50g er lidt. :lol:
Det smager ekstra lækkert (synes jeg) hvis man steger/rister chorizoen på en pande først, men jeg ved godt det måske fjerner noget af ideen ved “One Pot”.

Edit: og mindre pasta end 400 g kan sagtens gøre det.


Jeg bruger 200 g pasta pr. måltid til mig selv :)
og så 200-400 g. kød alt efter hvor ferskt det er.
0

Tilbage til "Mad og drikke"