Vegetartråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 19610
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 2444
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 46096

Re: Vegetartråden

Indlægaf LadyFox » 23. jan 2016, 21:37

Når jeg en sjælden gang i mellem holder kødfri dage så ender jeg som regel op ned enten falafel eller noget suppe af en art, gerne med rodfrugter.
0
...
getitright
Indlæg: 147
Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
Kort karma: 23
Likede indlæg: 268

Re: Vegetartråden

Indlægaf getitright » 23. jan 2016, 22:52

Jeg er begyndt at spise primært vegetarisk. Synes kød er så frygteligt dyrt, og jeg bryder mig i forvejen ikke om meget af slagsen. Indimellem spiser jeg fisk og kylling, men specielt ved kylling er jeg begyndt at have dårlig samvittighed over dårlige produktionsvilkår.

I går lavede jeg de lækreste quiona/spinat/feta "bøffer": http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
De smagte virkelig godt og kan klart anbefales. En anden gang vil jeg nok forme dem mindre, end de gør på billederne, for for mig faldt de i hvert fald fra hinanden for et godt ord. :)
0
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath
getitright
Indlæg: 147
Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
Kort karma: 23
Likede indlæg: 268

Re: Vegetartråden

Indlægaf getitright » 23. jan 2016, 22:59

Er der nogle, der har nogen gode alternativer til pålæg ud over hummus og peanutbutter? Det er primært der, jeg spiser kød, men jeg er efterhånden begyndt at synes, det meste kødpålæg er lidt kedeligt.
0
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Vegetartråden

Indlægaf Fru Sunshine » 23. jan 2016, 23:00

Jeg kan godt lide tomattærte og kartoffelpizza.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Kasper
Indlæg: 283
Tilmeldt: 1. sep 2015, 21:50
Kort karma: 72
Likede indlæg: 836

Re: Vegetartråden

Indlægaf Kasper » 24. jan 2016, 00:47

getitright skrev:Er der nogle, der har nogen gode alternativer til pålæg ud over hummus og peanutbutter? Det er primært der, jeg spiser kød, men jeg er efterhånden begyndt at synes, det meste kødpålæg er lidt kedeligt.


Avocado med citron og hytteost.
Kartoffel/æg med tomat og lidt mayo.
Tomat og mozzarella.
Nøddepostej.
3
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9159

Re: Vegetartråden

Indlægaf Kommodedyret » 24. jan 2016, 01:00

Jeg så en vegetarburger i et amerikansk tv-program Den var lavet af revne portobello-svampe. Gad jeg godt at prøve når jeg finder en god opskrift, det skulle efter sigende være voldsomt delikat.
0
Closure, closure, closure closure closure
Brugeravatar
klumphen
Indlæg: 1682
Tilmeldt: 1. jan 2016, 17:57
Kort karma: 288
Likede indlæg: 3219

Re: Vegetartråden

Indlægaf klumphen » 27. jan 2016, 18:27

getitright skrev:...
I går lavede jeg de lækreste quiona/spinat/feta "bøffer": http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
De smagte virkelig godt og kan klart anbefales. En anden gang vil jeg nok forme dem mindre, end de gør på billederne, for for mig faldt de i hvert fald fra hinanden for et godt ord. :)

De ser vildt lækre ud! Brugte du også "sheep’s feta cheese"? Eller nøjedes du med de lidt mere almindelige "salattern"?
0
getitright
Indlæg: 147
Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
Kort karma: 23
Likede indlæg: 268

Re: Vegetartråden

Indlægaf getitright » 27. jan 2016, 18:57

klumphen skrev:De ser vildt lækre ud! Brugte du også "sheep’s feta cheese"? Eller nøjedes du med de lidt mere almindelige "salattern"?

Det var de også! Jeg brugte sådan en Puck hvid ost, den der store blok:

Billede
2
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath
HappyHippo
Indlæg: 2530
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 170
Likede indlæg: 4383

Re: Vegetartråden

Indlægaf HappyHippo » 27. jan 2016, 19:02

Jeg spiser ofte vegetarisk/vegansk, og har nogle grønne kogebøger. Derudover er Mia Sommers blog fin og god inspiration.

Min største udfordring er at lave mad min mand og børn også gider spise...

Jeg spiser ikke rugbrød særlig tit, men vegansk pålæg kan være:
Tomat m Mayo
Avocado m citron og tomater
Rødbedepostej
Humus
Linsedeller
Tahin og pære

Vegetarisk er ret nemt med æg, ost, pesto osv.
0
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 3417
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 332
Likede indlæg: 4382

Re: Vegetartråden

Indlægaf billiebean » 27. jan 2016, 19:29

Lavede en god hvid pizza i søndags: Grov bund med 1/4 semuljemel (gør virkelig bunden lækker og sprød - fås i mellemøstlige butikker). Ost/cremefraiche, olivenolie, hvidløg samt skiver af kartoffel, squash, portobellosvampe, løg og så lidt oliven. Yum yum. Men det tager dog for lang tid på en hverdagsaften.

Tror den står på broccolisuppe med et pocheret æg i morgen.
0
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 3417
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 332
Likede indlæg: 4382

Re: Vegetartråden

Indlægaf billiebean » 27. jan 2016, 19:31

Jeg skal have brugt en knoldselleri - hvad kan man lave af gode ting af den? (Har også broccoli og svampe..)
0
Lykke
Indlæg: 6931
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 230
Likede indlæg: 6455

Re: Vegetartråden

Indlægaf Lykke » 30. jan 2016, 15:02

Den der rødbedecurry var okay, men det kunne godt have været langt mere smæk på smagen. Så jeg ville komme mere krydderi i til den stærke side. Måske blende halvdelen af rødbederne. Og komme flere mandler i og fløde istedet for yoghurt.
0
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 3417
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 332
Likede indlæg: 4382

Re: Vegetartråden

Indlægaf billiebean » 31. jan 2016, 06:59

Lavede pasta med svampe/spinat flødesovs. Det var godt. Obviously. Puttede salvie, hvidøg, sennep og hvidvin i saucen.
1
Brugeravatar
klumphen
Indlæg: 1682
Tilmeldt: 1. jan 2016, 17:57
Kort karma: 288
Likede indlæg: 3219

Re: Vegetartråden

Indlægaf klumphen » 31. jan 2016, 14:19

getitright skrev:I går lavede jeg de lækreste quiona/spinat/feta "bøffer": http://www.greenkitchenstories.com/spin ... in-a-bowl/
De smagte virkelig godt og kan klart anbefales. En anden gang vil jeg nok forme dem mindre, end de gør på billederne, for for mig faldt de i hvert fald fra hinanden for et godt ord. :)

Mine lignede langt fra dem på billederne :genert: men du har ret, de smager rigtig godt!
0
getitright
Indlæg: 147
Tilmeldt: 24. sep 2015, 19:59
Kort karma: 23
Likede indlæg: 268

Re: Vegetartråden

Indlægaf getitright » 31. jan 2016, 21:23

klumphen skrev:Mine lignede langt fra dem på billederne :genert: men du har ret, de smager rigtig godt!


Det skal du ikke være ked af, det gjorde mine heller ikke ;) Og det er trods alt vigtigst, at de smager godt! :)
0
"I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am." - Sylvia Plath

Tilbage til "Mad og drikke"