Hvor kræsen er du?
- Skorstenen
- Indlæg: 4894
- Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
- Kort karma: 552
- Likede indlæg: 8821
Re: Hvor kræsen er du?
Alt fra vandet/havet.
Majroe
Rødt kød
Vildt (kan godt, gider ikke spise det)
Indmad
Røget mørbrad (det er jo råt!)
Stærk ost og skimmelost.
Købedressing.
Sylte.
Alt med tropical-smag
Majroe
Rødt kød
Vildt (kan godt, gider ikke spise det)
Indmad
Røget mørbrad (det er jo råt!)
Stærk ost og skimmelost.
Købedressing.
Sylte.
Alt med tropical-smag
0
- DenBruneMunk
- Indlæg: 5046
- Tilmeldt: 8. jun 2017, 19:25
- Kort karma: 69
- Geografisk sted: Syd på i Danmark
- Likede indlæg: 2263
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg er ikke kræsen, jeg går bare udenom det meste , når der stilles noget frem. Det er bare et valg.
Varmt - Ja tak
Koldt - Nej tak
Så er der selvfølgelig alt det med myrer, myg og edderkopper og andre kryp, dem spiser jeg kun om natten, når jeg sover Så glider de lettere ned. Ellers er de aldrig på menuen uden jeg selv har valgt det.
Varmt - Ja tak
Koldt - Nej tak
Så er der selvfølgelig alt det med myrer, myg og edderkopper og andre kryp, dem spiser jeg kun om natten, når jeg sover Så glider de lettere ned. Ellers er de aldrig på menuen uden jeg selv har valgt det.
0
Re: Hvor kræsen er du?
Kidneybønner
Bladselleri
Sild
Peberrod og wasabi
Grape
Syltede agurker
Kommen
Alt der minder om eller er Redbull
Kapers
Sjovt som mange af dem er gengangere.
Meget, der har en kraftig smag, har taget mig lang tid at lære at kunne lide. Lige fra bacon til rødvin.
Bladselleri
Sild
Peberrod og wasabi
Grape
Syltede agurker
Kommen
Alt der minder om eller er Redbull
Kapers
Sjovt som mange af dem er gengangere.
Meget, der har en kraftig smag, har taget mig lang tid at lære at kunne lide. Lige fra bacon til rødvin.
0
- POCKETKITTEN
- Indlæg: 5648
- Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:47
- Kort karma: 1488
- Likede indlæg: 22964
Re: Hvor kræsen er du?
Fisk (ekskl. dåsetun og makrel i tomat, inkl. sushi)
Skaldyr
Gedeost
And
Flæskesteg, hamburryg - det meste svinekød egentlig
Lam
Kød på knogler (inkl. kyllingelår og den slags)
Rødt kød
Pære
Svampe
Gul karry
Energidrikke og andre meget søde drikke
Kold kartoffelsalat
Henkogt frugt
Ristaffel
Skaldyr
Gedeost
And
Flæskesteg, hamburryg - det meste svinekød egentlig
Lam
Kød på knogler (inkl. kyllingelår og den slags)
Rødt kød
Pære
Svampe
Gul karry
Energidrikke og andre meget søde drikke
Kold kartoffelsalat
Henkogt frugt
Ristaffel
0
Man kan godt være dum, selvom man har en høj IP.
-
- Indlæg: 327
- Tilmeldt: 15. jul 2017, 15:49
- Kort karma: 42
- Geografisk sted: Esbjerg
- Likede indlæg: 362
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg er en levende skraldespand. Jeg har vitterlig svært ved at tænke på en eneste ting, jeg ikke er villig til at spise. Asparges har jeg i meget af mit liv haft det stramt med, men det er blevet meget bedre over de sidste år, så selv det er ikke engang rigtig et issue mere. Til gengæld har jeg så 2 af danskernes favorit retter, som jeg ganske enkelt nægter at spise, da jeg ikke kan udstå dem og har fået det så ofte da jeg var yngre, at jeg nærmest får kvalme bare af at lugte til det. Boller i karry og tarteletter. Jeg havde det en overgang også sådan med medisterpølse, men heldigvis er glæden ved det vendt tilbage efterfølgende.
0
- Kattefjæs
- Indlæg: 2540
- Tilmeldt: 29. aug 2015, 15:06
- Kort karma: 360
- Geografisk sted: London
- Likede indlæg: 6387
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg er næsten overhovedet ikke kræsen hvad angår smag. Det eneste jeg umiddelbart kan komme i tanke om som jeg SLET ikke kan klare, er faktisk mest slik/søde ting, og primært sådan noget meget syntetisk snask.
Når det kommer til mad, så kan jeg næsten lide hvad som helst - dog er der nogle kombinationer her og der som jeg synes er kedelige, hvorfor jeg nok ville vælge dem fra, men det er jo ikke fordi jeg ikke kan lide dem som sådan.
Det, som jeg er ret kræsen med, er nok kvalitet. Jeg er vokset op med fisk, kød og fjerkræ af høj kvalitet og det er mange år siden at den slags har været tilgængeligt for mig - altså både ifht. lokalt udvalg og i den grad også økonomi.
Jeg synes næsten ikke at der findes noget mere ærgerligt end standard supermarked-kød og -fjerkræ. Jeg gider simpelthen ikke spise det. Det smager ikke af noget - det er bare spild af penge. Og så er der ikke længere fisk tilbage på planeten jorden som ikke er fyldt med tungmetaller og mikroplastik. De smager heller ikke godt mere - som barn fik jeg fisk 2-3 gange om ugen som vi selv havde fanget lokalt, men der er lysår mellem dét og så hvad man kan købe for menneskepenge i dag.
Heldigvis kan man leve fint uden,så det gør jeg og det generer mig ikke spor. Jeg gider ikke spise mad som ikke smager ordentligt, så hellere spise det som er tilgængeligt som er af ordentlig kvalitet.
Når det kommer til mad, så kan jeg næsten lide hvad som helst - dog er der nogle kombinationer her og der som jeg synes er kedelige, hvorfor jeg nok ville vælge dem fra, men det er jo ikke fordi jeg ikke kan lide dem som sådan.
Det, som jeg er ret kræsen med, er nok kvalitet. Jeg er vokset op med fisk, kød og fjerkræ af høj kvalitet og det er mange år siden at den slags har været tilgængeligt for mig - altså både ifht. lokalt udvalg og i den grad også økonomi.
Jeg synes næsten ikke at der findes noget mere ærgerligt end standard supermarked-kød og -fjerkræ. Jeg gider simpelthen ikke spise det. Det smager ikke af noget - det er bare spild af penge. Og så er der ikke længere fisk tilbage på planeten jorden som ikke er fyldt med tungmetaller og mikroplastik. De smager heller ikke godt mere - som barn fik jeg fisk 2-3 gange om ugen som vi selv havde fanget lokalt, men der er lysår mellem dét og så hvad man kan købe for menneskepenge i dag.
Heldigvis kan man leve fint uden,så det gør jeg og det generer mig ikke spor. Jeg gider ikke spise mad som ikke smager ordentligt, så hellere spise det som er tilgængeligt som er af ordentlig kvalitet.
0
- Daine
- Indlæg: 24638
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3202
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36817
Re: Hvor kræsen er du?
Ikke specielt kræsen, men der er dog lidt jeg har det svært med:
Svampe, i alle afskygninger og tilberedninger
Selleri
Indmad (med udtagelse af grisehjerte, som vi tit fik som barn. Dog har jeg ikke smagt det i mange år)
Østers/muslinger/kammuslinger. Har det stramt med den meget hav-agtige smag.
Citronfromage
Fedtkanter på kød (skærer det fra, kødet kan jeg godt spise)
Mad med stærk smag af kaffe eller rødvin
Meget stærk skæreost, der er det dog duften der er en ‘killer’, jeg er aldrig nået til at smage på selve osten
Rå persille og dild, som pynt på mad
Svesker i alle tilberedninger
Det ser faktisk lidt voldsomt ud når jeg opremser det Men i det daglige er det ikke noget problem at undgå de ting jeg ikke kan lide. Jeg har også taget udgangspunkt i ‘normale’ fødevarer, jeg er feks også sikker på jeg ikke kan lide surströmming, men jeg har aldrig hverken smagt eller lugtet til det, så derfor er det ikke med på listen.
Svampe, i alle afskygninger og tilberedninger
Selleri
Indmad (med udtagelse af grisehjerte, som vi tit fik som barn. Dog har jeg ikke smagt det i mange år)
Østers/muslinger/kammuslinger. Har det stramt med den meget hav-agtige smag.
Citronfromage
Fedtkanter på kød (skærer det fra, kødet kan jeg godt spise)
Mad med stærk smag af kaffe eller rødvin
Meget stærk skæreost, der er det dog duften der er en ‘killer’, jeg er aldrig nået til at smage på selve osten
Rå persille og dild, som pynt på mad
Svesker i alle tilberedninger
Det ser faktisk lidt voldsomt ud når jeg opremser det Men i det daglige er det ikke noget problem at undgå de ting jeg ikke kan lide. Jeg har også taget udgangspunkt i ‘normale’ fødevarer, jeg er feks også sikker på jeg ikke kan lide surströmming, men jeg har aldrig hverken smagt eller lugtet til det, så derfor er det ikke med på listen.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
-
- Indlæg: 4178
- Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
- Kort karma: 746
- Likede indlæg: 17191
- Honningprut
- Indlæg: 980
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 10:17
- Kort karma: 143
- Likede indlæg: 1906
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg kan ikke lide pålæg, udover den veganske man kan købe i Aldi og fransk leverpostej.
Jeg kan ikke lide ost, der ikke er smeltet i en eller anden form.
Jeg er ikke særlig vild med kød, og spiser overvejende kun kylling i forskellige former.
Jeg kan ikke lide tun i vand eller tomat.
Jeg kan ikke lide frugt.
Jeg er ikke med på hypen over sushi, jeg bryder mig ganske enkelt ikke om det.
Jeg kan ikke lide smagen af eddike.
Jeg kan ikke lide kartoffelsalat.
Jeg kan ikke lide kebab.
Jeg kan heller ikke lide skaldyr, udover rejer.
Jeg bryder mig ikke om nogle thailandske retter - what so ever! (Ja, det var en laaaaang ferie).
Jeg kan ikke lide fiskesovs (eller hvad den slags nu hedder).
Jeg kan ikke lide soja.
Jeg bryder mig ikke om skummet - og minimælk.
Jeg kan ikke lide remulade, sennep eller mayo.
Jeg kan ikke lide tomat.
Jeg kan ikke lide syltede ting som agurker og den slags.
Jeg kan ikke lide øl eller rødvin.
Jeg stopper bare her. Jeg spiser meget ensformigt og er virkelig kræsen.
Jeg kan ikke lide ost, der ikke er smeltet i en eller anden form.
Jeg er ikke særlig vild med kød, og spiser overvejende kun kylling i forskellige former.
Jeg kan ikke lide tun i vand eller tomat.
Jeg kan ikke lide frugt.
Jeg er ikke med på hypen over sushi, jeg bryder mig ganske enkelt ikke om det.
Jeg kan ikke lide smagen af eddike.
Jeg kan ikke lide kartoffelsalat.
Jeg kan ikke lide kebab.
Jeg kan heller ikke lide skaldyr, udover rejer.
Jeg bryder mig ikke om nogle thailandske retter - what so ever! (Ja, det var en laaaaang ferie).
Jeg kan ikke lide fiskesovs (eller hvad den slags nu hedder).
Jeg kan ikke lide soja.
Jeg bryder mig ikke om skummet - og minimælk.
Jeg kan ikke lide remulade, sennep eller mayo.
Jeg kan ikke lide tomat.
Jeg kan ikke lide syltede ting som agurker og den slags.
Jeg kan ikke lide øl eller rødvin.
Jeg stopper bare her. Jeg spiser meget ensformigt og er virkelig kræsen.
0
Jeg sætter nutids-r som det passer mig
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg har en ret lang liste, og alligevel har jeg sikkert glemt noget. Nogle ting arbejder jeg med og smager på af og til, andre ting (såsom saucer og alkohol) gør jeg ikke den store indsats overfor, fordi jeg på ingen måde har brug for de ekstra kalorier.
Kaffe
Øl, vin og alkohol generelt og dermed også retter/saucer, der smager af alkohol
Oliven
Mørk chokolade med højt kakaoindhold
Skaldyr
Svampe (jeg kan dog godt spise tilberedte champignon, hvis de indgår i en gryderet)
Sushi (ikke pga. den rå fisk men pga. risene)
Bearnaise (hverken Knorr eller ægte)
Aubergine (konsistens)
Avokado (dog OK i guacamole)
Rigtigt mange krydderurter f.eks. koriander, basilikum, dild, estragon osv.
Rå tomater (kan dog godt spise dem i en sandwich el.lign., hvor de er sammen med andre ting)
Blåskimmel- og lagrede oste, gedeost og rygeost
Indmad pånær hjerter og leverpostej
Fisk, der smager for meget af fisk
Rucola (undtaget dog i små mængder på en pizza)
Appelsin på andre måder end naturel og juice
Risengrød
Brunede kartofler
Søde kartofler
Marinerede sild
Chips med andre krydderier end salt
Rigtigt mange dressinger og dipper
Pesto
Hyldeblomst
Ingefær
Grønlangkål
Gule ærter
Legerede supper
Som sagt: En lang liste. Noget af det kan jeg godt spise i små mængder eller arbejde udenom af høflighed. Men hvis jeg selv laver mad eller bestiller noget på en restaurant, vil jeg forsøge at undgå det ovenstående.
Kaffe
Øl, vin og alkohol generelt og dermed også retter/saucer, der smager af alkohol
Oliven
Mørk chokolade med højt kakaoindhold
Skaldyr
Svampe (jeg kan dog godt spise tilberedte champignon, hvis de indgår i en gryderet)
Sushi (ikke pga. den rå fisk men pga. risene)
Bearnaise (hverken Knorr eller ægte)
Aubergine (konsistens)
Avokado (dog OK i guacamole)
Rigtigt mange krydderurter f.eks. koriander, basilikum, dild, estragon osv.
Rå tomater (kan dog godt spise dem i en sandwich el.lign., hvor de er sammen med andre ting)
Blåskimmel- og lagrede oste, gedeost og rygeost
Indmad pånær hjerter og leverpostej
Fisk, der smager for meget af fisk
Rucola (undtaget dog i små mængder på en pizza)
Appelsin på andre måder end naturel og juice
Risengrød
Brunede kartofler
Søde kartofler
Marinerede sild
Chips med andre krydderier end salt
Rigtigt mange dressinger og dipper
Pesto
Hyldeblomst
Ingefær
Grønlangkål
Gule ærter
Legerede supper
Som sagt: En lang liste. Noget af det kan jeg godt spise i små mængder eller arbejde udenom af høflighed. Men hvis jeg selv laver mad eller bestiller noget på en restaurant, vil jeg forsøge at undgå det ovenstående.
0
You can't spell awesome without me.
- Misantropen
- Indlæg: 16961
- Tilmeldt: 23. aug 2018, 19:36
- Kort karma: 1077
- Likede indlæg: 21094
Re: Hvor kræsen er du?
Ostepops
Jeg tror det er lugten der afskrækker mig mest. Dernæst konsistensen.
Jeg tror det er lugten der afskrækker mig mest. Dernæst konsistensen.
0
- Delfin
- Indlæg: 15373
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:05
- Kort karma: 1250
- Geografisk sted: ..... Casa del Fino
- Likede indlæg: 25741
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg er forholdsvis altædende men
Kan absolut ikke lide:
Lever, hverken konsistens eller smag (bortset fra leverpostej)
Selleri og blegselleri
Valnødder
Kaffe
Kan ikke lige komme i tanke om mere, men jeg har på fornemmelsen, at jeg har glemt noget.
Efter noget tarmhalløj og fjernelse af ½ tyktarm tåler jeg ikke:
Mange hele kerner i brød.
Div bønner og linser (kan heller ikke lide konsistensen)
Løg, men sært nok godt porrer, som jeg ofte bruger som alternativ i diverse retter.
Bryder mig ikke specielt om, men kan da godt spises, hvis det ikke kan være anderledes:
Sushi = kedeligt
Meget bitre ting
Ekstremt stærke retter
Chilli con Carne (besværligt og flovt at sidde og pille bønnerne fra)
Muslinger og østers, men gerne andet seefood
Kan absolut ikke lide:
Lever, hverken konsistens eller smag (bortset fra leverpostej)
Selleri og blegselleri
Valnødder
Kaffe
Kan ikke lige komme i tanke om mere, men jeg har på fornemmelsen, at jeg har glemt noget.
Efter noget tarmhalløj og fjernelse af ½ tyktarm tåler jeg ikke:
Mange hele kerner i brød.
Div bønner og linser (kan heller ikke lide konsistensen)
Løg, men sært nok godt porrer, som jeg ofte bruger som alternativ i diverse retter.
Bryder mig ikke specielt om, men kan da godt spises, hvis det ikke kan være anderledes:
Sushi = kedeligt
Meget bitre ting
Ekstremt stærke retter
Chilli con Carne (besværligt og flovt at sidde og pille bønnerne fra)
Muslinger og østers, men gerne andet seefood
0
14 11 14
02 05 22
30 08 23
02 05 22
30 08 23
Re: Hvor kræsen er du?
Kan ikke lide SUKAT!
Ellers er jeg altædende - og jeg smager altså på ALT; Insekter, hund, hønsefødder - you name it.
Har en idé om at jeg ikke kan lide surströmming og den der Casu Marzu ost. Men har ikke smagt dem.
Ellers er jeg altædende - og jeg smager altså på ALT; Insekter, hund, hønsefødder - you name it.
Har en idé om at jeg ikke kan lide surströmming og den der Casu Marzu ost. Men har ikke smagt dem.
0
Re: Hvor kræsen er du?
Jeg kan ikke lide:
Svesker - klart på en førsteplads!
Lever
Grønlangkål
Meget gammel ost
Havtorn
Soltørrede tomater (kan dog spise dem)
Synes ikke selv, at jeg er kræsen.
Svesker - klart på en førsteplads!
Lever
Grønlangkål
Meget gammel ost
Havtorn
Soltørrede tomater (kan dog spise dem)
Synes ikke selv, at jeg er kræsen.
0
Re: Hvor kræsen er du?
Lige på stående fod kan jeg nævne banan og rå tomat.
Bananer kan jeg ikke udstå hverken lugt eller smag af. I kage kan det til nøds gå hvis jeg ikke kan smage det, men er smagen bare en anelse for gennemtrængende må jeg erkende nederlag. Jeg vil end ikke håndtere bananer i madlavning og spiser nogen det i nærheden af mig kan jeg godt ende med at forlade lokalet, fordi lugten bliver for meget for mig. Det og så smasker folk lige dét ekstra klamt, når det er bananer.
Rå tomat kan jeg til dels godt spise hvis det er godt skjult i en sandwich fx, men i en salat må jeg pille det væk fordi det bliver for meget. Lugten kan jeg ikke med, hvorfor jeg heller ikke vil kunne håndtere det i en madlavning. Dåsetomater, intet problem, men rå har en sådan tilpas besk lugt at det snører sig sammen i halsen på mig.
Der er også mange madvarer, jeg til dels kan spise men som jeg ønsker at holde yderst begrænset eller så vidt muligt undgå, hvis jeg kan, mestendels fordi min mave er sart, men der er også meget, jeg ikke synes er så pokkers spændende at spise og kan derfor ikke se, hvorfor jeg så skal. Kartofler gider jeg fx ikke uanset tilberedning, så man skal ikke forvente at se mig spise pomfritter, kogte kartofler eller endda chips. Jeg kan godt spise det, men jeg gider simpelthen ikke.
Bananer kan jeg ikke udstå hverken lugt eller smag af. I kage kan det til nøds gå hvis jeg ikke kan smage det, men er smagen bare en anelse for gennemtrængende må jeg erkende nederlag. Jeg vil end ikke håndtere bananer i madlavning og spiser nogen det i nærheden af mig kan jeg godt ende med at forlade lokalet, fordi lugten bliver for meget for mig. Det og så smasker folk lige dét ekstra klamt, når det er bananer.
Rå tomat kan jeg til dels godt spise hvis det er godt skjult i en sandwich fx, men i en salat må jeg pille det væk fordi det bliver for meget. Lugten kan jeg ikke med, hvorfor jeg heller ikke vil kunne håndtere det i en madlavning. Dåsetomater, intet problem, men rå har en sådan tilpas besk lugt at det snører sig sammen i halsen på mig.
Der er også mange madvarer, jeg til dels kan spise men som jeg ønsker at holde yderst begrænset eller så vidt muligt undgå, hvis jeg kan, mestendels fordi min mave er sart, men der er også meget, jeg ikke synes er så pokkers spændende at spise og kan derfor ikke se, hvorfor jeg så skal. Kartofler gider jeg fx ikke uanset tilberedning, så man skal ikke forvente at se mig spise pomfritter, kogte kartofler eller endda chips. Jeg kan godt spise det, men jeg gider simpelthen ikke.
0