Jeg har massevis af rabarber, men ingen inspiration...
Vil du ikke dele din bedste opskrift med rabarber?
Den bedste opskrift med rabarber?
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Kog rarberber saft og brug massen det er til overs til trifli
Rabarber crumble
Rabarber muffins
Kunne blive ved
Rabarber crumble
Rabarber muffins
Kunne blive ved
2
Tryk på *
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Rabarber saft:
Skær ca. et ½ kilo rabarber i stykker af ca. 2cm
Kom i gryde og dæk med ca 4 dl vand (skal være nok til helt at dække rabarberne.
Kog i 15 min under låg
tilsæt 25g sukker til kogningen og rør rundt
kog videre i yderligere 15min med låg på sned.
beklæd dørslag/sigte med klæde eller saftpose og placer over skål, og hæld så grydens indhold gennem filteret. Lad det stå og løbe igennem/køle ned et par timer. Slut af med at presse kogemassen godt, så man får mast al væde gennem filteret. Når saften er kølet ned, så tilsæt 25 g sukker mere, og hvis man vil gemme over længere tid, så hæld på lufttæt flaske (husk at skolde flaske og prop godt, inden!)
Vil man gerne have en sødere og mere børnevenlig saft, så kog rabarberne sammen med jordbær, hindbær eller vandmelon (tilsæt ekstra vand, ca. 1dl pr. 200g frugt, og sukker efter smag, men sød frugt skal ikke have for meget ekstra sukker)
Marmelade:
skær 600g rabarber i små stykker (ca. ½cm) og kom i gryde med 200g sukker, 1½ dl vand, og en flækket vaniljestang.
Kog i 15 min under låg
tilsæt saften og revet skal af ½ øko citron og rør rundt
kog videre i 15-25min. til rabarberstykkerne er nogenlunde opløste.
Hæld på glas og lad køle ned (husk igen at skolde glas/låg)
Kompot:
Skær 750g rabarber i mellemstørrelse stykker (1-1½cm) og kom i gryde. (der skal være så nogen stykker koger ud, og andre bevarer lidt struktur)
flæk en vaniljestang og skrab vaniljen ud mix med 200g sukker.
drys sukker/vaniljemix over rabarberne i gryden og lad det stå og råmarinere i en ½times tid sammen med den tomme vaniljestang, sørg for at ryste godt rundt, så alle rabarberstykker bliver dækket med sukker.
Tænd for varmen og lad rabarberne koge i 15-20 min. rør lidt mere rundt i starten, så der ikke er noget sukker, der brænder på i bunden.
Mens rabarber koger, så smut en god håndfuld mandler (brug f.eks.vandet man har skoldet glas med) og hak dem groft.
Efter de 15-20min. så kom de hakkede mandler i og lad koge med i 3-5min, og tag så gryden af varmen og køl kompotten ned.
Det er en rigtig god basis, der kan serveres kold til f.eks. grillet kylling eller stegt hornfisk. Eller som topping på morgenmad, eller man kan smage til med lidt ekstra sukker (og/eller lakridspulver) og bruge til dessert i en trifli og så er der selvfølgelig årsagen til at man laver en lidt større portion, nemlig at man spiser lidt af den nylavede kompot som grød, lun mens resten køler ned, med lidt kold sødmælk/fløde på
Skær ca. et ½ kilo rabarber i stykker af ca. 2cm
Kom i gryde og dæk med ca 4 dl vand (skal være nok til helt at dække rabarberne.
Kog i 15 min under låg
tilsæt 25g sukker til kogningen og rør rundt
kog videre i yderligere 15min med låg på sned.
beklæd dørslag/sigte med klæde eller saftpose og placer over skål, og hæld så grydens indhold gennem filteret. Lad det stå og løbe igennem/køle ned et par timer. Slut af med at presse kogemassen godt, så man får mast al væde gennem filteret. Når saften er kølet ned, så tilsæt 25 g sukker mere, og hvis man vil gemme over længere tid, så hæld på lufttæt flaske (husk at skolde flaske og prop godt, inden!)
Vil man gerne have en sødere og mere børnevenlig saft, så kog rabarberne sammen med jordbær, hindbær eller vandmelon (tilsæt ekstra vand, ca. 1dl pr. 200g frugt, og sukker efter smag, men sød frugt skal ikke have for meget ekstra sukker)
Marmelade:
skær 600g rabarber i små stykker (ca. ½cm) og kom i gryde med 200g sukker, 1½ dl vand, og en flækket vaniljestang.
Kog i 15 min under låg
tilsæt saften og revet skal af ½ øko citron og rør rundt
kog videre i 15-25min. til rabarberstykkerne er nogenlunde opløste.
Hæld på glas og lad køle ned (husk igen at skolde glas/låg)
Kompot:
Skær 750g rabarber i mellemstørrelse stykker (1-1½cm) og kom i gryde. (der skal være så nogen stykker koger ud, og andre bevarer lidt struktur)
flæk en vaniljestang og skrab vaniljen ud mix med 200g sukker.
drys sukker/vaniljemix over rabarberne i gryden og lad det stå og råmarinere i en ½times tid sammen med den tomme vaniljestang, sørg for at ryste godt rundt, så alle rabarberstykker bliver dækket med sukker.
Tænd for varmen og lad rabarberne koge i 15-20 min. rør lidt mere rundt i starten, så der ikke er noget sukker, der brænder på i bunden.
Mens rabarber koger, så smut en god håndfuld mandler (brug f.eks.vandet man har skoldet glas med) og hak dem groft.
Efter de 15-20min. så kom de hakkede mandler i og lad koge med i 3-5min, og tag så gryden af varmen og køl kompotten ned.
Det er en rigtig god basis, der kan serveres kold til f.eks. grillet kylling eller stegt hornfisk. Eller som topping på morgenmad, eller man kan smage til med lidt ekstra sukker (og/eller lakridspulver) og bruge til dessert i en trifli og så er der selvfølgelig årsagen til at man laver en lidt større portion, nemlig at man spiser lidt af den nylavede kompot som grød, lun mens resten køler ned, med lidt kold sødmælk/fløde på
Senest rettet af Wizzze 7. jun 2019, 14:59, rettet i alt 1 gang.
6
Do as I say!
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Afskylia skrev:Fragilite med rabarbermouse
Det lyder virkelig lækkert! Vil du dele en opskrift?
0
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Jeg tror næsten jeg kan lide alt med rabarber, så det er svært at vælge én yndlingsopskrift. Men disse to blogs har i hvert fald mange spændende opskrifter med rabarber:
https://www.valdemarsro.dk/tag/rabarber/
https://dittejulie.dk/2017/05/rabarbers ... pskrifter/
https://www.valdemarsro.dk/tag/rabarber/
https://dittejulie.dk/2017/05/rabarbers ... pskrifter/
1
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Denne rabarberchutney er fantastisk. Går godt til kogte kartofler, grøn kartoffelsalat.
https://www.alt.dk/mad/opskrift/rosmari ... er-chutney
https://www.alt.dk/mad/opskrift/rosmari ... er-chutney
1
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Thesen skrev:Afskylia skrev:Fragilite med rabarbermouse
Det lyder virkelig lækkert! Vil du dele en opskrift?
Jeg brugte fyldet fra denne:
https://www.alt.dk/mad/opskrift/rabarbe ... d-marcipan
og bundene fra den
https://anneauchocolat.dk/kager/fragili ... nemmelser/
1
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Jeg har ikke afprøvet opskriften, men synes den ser rigtig spændende ud hvis du vil begive dig ud i noget lagkage
https://www.dr.dk/mad/opskrift/sommerla ... t-og-mynte
https://www.dr.dk/mad/opskrift/sommerla ... t-og-mynte
1
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Jeg lavede rabarbersirup i weekenden, det kan anbefales! Jeg bruger det ovenpå yoghurt og til at blande i danskvand.
Jeg brugte denne opskrift, (og jeg lavede i øvrigt 3 dobbelt portion)
https://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/
Jeg brugte denne opskrift, (og jeg lavede i øvrigt 3 dobbelt portion)
https://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/
1
- Mi55y
- Indlæg: 8964
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
- Kort karma: 1055
- Geografisk sted: Århus med bolleÅ
- Likede indlæg: 18274
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Odense marcipan har en opskrift på muffins med rabarber og marcipan - de er SÅ lækre!
1
S - 09.10.18
K - 05.03.21
K - 05.03.21
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Rabarbersirup med vanilje - og så i drinks med vodka!
1
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
- billiebean
- Indlæg: 3417
- Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
- Kort karma: 332
- Likede indlæg: 4383
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
Fyld:
500 g rabarber i 1-2 cm stykker
2 dl sukker
Saft og skal af 1 appelsin
1 tsk ingefær
1 tsk vanille
Dej på slump af ca. 150 g smør, 1 spsk sukker og mel til massen smuldrer. Tilsæt evt en håndfuld smuttede hakkede mandler.
Bland alle ingredienser til fyld og smag gerne til og juster efter egen smag - og lav dej.
Fyldet kommes i smurt tærtefad og dejen smuldres over.
Bages ved 175 grader i ca 40-50 minutter til tærten er karamelliseret i kanten og pænt gylden.
Server med creme fraiche eller flødeskum efter smag.
500 g rabarber i 1-2 cm stykker
2 dl sukker
Saft og skal af 1 appelsin
1 tsk ingefær
1 tsk vanille
Dej på slump af ca. 150 g smør, 1 spsk sukker og mel til massen smuldrer. Tilsæt evt en håndfuld smuttede hakkede mandler.
Bland alle ingredienser til fyld og smag gerne til og juster efter egen smag - og lav dej.
Fyldet kommes i smurt tærtefad og dejen smuldres over.
Bages ved 175 grader i ca 40-50 minutter til tærten er karamelliseret i kanten og pænt gylden.
Server med creme fraiche eller flødeskum efter smag.
1
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
ajnaM skrev:Rabarbersirup med vanilje - og så i drinks med vodka!
opskrift!!!!!!!!
0
Tally-ho
Re: Den bedste opskrift med rabarber?
milisa skrev:ajnaM skrev:Rabarbersirup med vanilje - og så i drinks med vodka!
opskrift!!!!!!!!
Den opskrift på rabarbersirup fra Valdemarsro jeg har linket til lidt længere oppe er med vanille Jeg brugte en vanillestang fremfor vanillepulver, det kan anbefales
0